lauantai 10. helmikuuta 2007

Kansallinen Pura kaikki käsityösi -viikko?

Edit lopussa.

On tämä jotenkin niin tyypillistä. Sen jälkeen kun syksyllä innostuin tuhottomasti käsitöistä, en juurikaan ole joutunut purkamaan töitäni. 1-2 kerrosta jostakin huivista ehkä, mutten enempää.

Ja kun Lankahamsterit alkoivat ja haluaisin kuluttaa lankaa, joudun purkamaan lähes kaiken.

Ensin aloitin villapaitaa Ainon ruska-sävystä. Otin silmukkamäärät vyötteen ohjeesta, mutta muokkasin mallia itse A-linjaiseksi. Purin onnettoman yritelmän juuri äsken - osittain siksi, ettei lankaa ollut tarpeeksi ja työstä tuli varsin nysä.

Eilen aloitin ihan tavallisia perusvillasukkia Nalle Colorista. Olin neulonut lavan lähes valmiiksi ja ajattelin sovittaa sukkaa tietääkseni kavennusten aloituskohdan. Eipä sitten sukka kunnolla sopinut - ensi kertaa elämässäni olin onnistunut tekemään liian tiukat.

Olen haalinut epätoivoisesti ohjeita netistä ja Novitan lehdistä. Tuntuu, että mihinkään ei ole tarpeeksi lankaa, ja lisäähän ei nyt saa ostaa... Tiedän, että puretuistakin töistä saisi säälipisteitä, mutta pohjalainen sisu ei anna periksi niitä pyytää. :)

Tällä hetkellä yritän virkata siitä puretusta Ainosta Novitaklubin ohjeella ponchoa. Katsotaan nyt tuleeko tiskirätti.

Jotakin iloista: päädyin ompelemaan elämäni kalleimpaan laukkuun vetoketjun, ja Tarjuska pyysi kuvaa. Se tulee tässä:

Noin kirjavaan laukkuun olisi tietysti saanut olla räväkämmänkin värinen kuin roosa, mutta hyvä tuokin on. Kursin sen kiinni käsin ja äsken ajattelin testata upouutta ompelukonettani tikkaamalla vetskarin vielä lujemmin kiinni. Vaan huopa on niin paksua ettei neula tahdo mennä läpi... Konetta säästääkseni toivon, että käsiommelkin kestää käyttöä.

Muuten laukku on edelleen tosi kiva. Sinne mahtuu tavaraa, mutta ulospäin se näyttää pieneltä. Ja ainakin villakangastakin olkapäällä huopainen remmi pysyy tosi hyvin, toppatakin kanssa en ole kokeillut. Tukevakin laukku on - ihmekös tuo, kun luulen etteivät edes sakset pystyisi tuohon materiaaliin! :)

Edit: Pesin eilen pyykkiä. Kun aloin tyhjentää sitä pois koneesta, käteeni osui - se huovutuksessa kadonnut muovipussi. Älkää kysykö, missä se oli piillyt tämän ajan, sillä ihan varmasti käpälöin koko koneen sisustan sitä etsiessäni. Mitään muuta en ymmärrä kuin että kone todella aikoi syödä sen, muttei pitänyt mausta! :D

4 kommenttia:

 1. Mä en kyllä uskaltaisi mennä sellaiseen mukaan, jossa lupautuisin olemaan ostamatta lisää lankoja. Tosin en ole tehnyt taas vähään aikaan yhtikäs mitään. Huovutetut tossut lojuvat keskeneräisinä ja ne ystävänpäiväkortitkin ovat vielä materiaalina laatikoissa. Ideoita on monessa suhteessa pää täynnä, mutta toteutusta puuttuu.
  Välillä näyttää kaikki mättävän...toivottavasti onnistut lopulta noissa projekteissasi.
  Tuosta laukustahan tuli varsin hyvä ja vetskarin ansiosta tavarat pysyvät varmaan hyvin sisällä. Tosin se ompelu on varmaan ottanut voimille. Pirteän näköinen tuo laukku. :)) Älä anna periksi, vaan kyllä niistä neulomuksista vielä hyvä tulee!

  VastaaPoista
 2. Pesukonehan syö sukkiakin niin miksei se yritä muovipussiakin välillä, sukkamehu alkoi varmaan kyllästyttää vaikka totesi muovipussin sittenkin liian mauttomaksi ja palautti sen.
  Eilen pesin pyykkiä ensin vaaleaa ja sinne laitoin kaksi valkoista sukkaani, kun laitoin niitä kuivumaan ei toista missään, pyöritin rumpua ja kopeloin sisäpuolelta mutta ei..aattelin että se on jossain vaatteen välissä sitten kuitenkin. Laitoin mustia koneeseen ja kun otin ne pois niin eikös tämä valkoinen sukka ole siinä ensimmäisenä. ?? Mystinen laite tuo pesukone vai mitä??
  Hehkuvaisen (Naisen logiikkaa)pesukone on vielä raatelijakin...

  VastaaPoista
 3. Voi ei, purkaminen on inhottavaa! Toivotaan, että ponchosta tulee sitten kaksin verroin hienompi noiden vastoinkäymisten jälkeen.
  Mulle tämä hamsterikuu on tehnyt sen, että yhtäkkiä olen alkanut himoita itselleni jotain Ainosta tehtyä neuletta - ja minähän siis en ole koskaan aiemmin juuri edes vilkaissut Ainoja, kun ei ole jotenkin tuntunut yhtään mun langalta. No, maaliskuu tulee ennen pitkää...

  VastaaPoista
 4. Tarjuska, mun oli pakko mennä mukaan hamstereihin. Muuten vain ostan ja ostan lankaa yhä uusia projekteja suunnitellen mutten tee mitään valmiiksi... En silti väitä, että tämä olisi helppoa! :D

  Ansku, tämä oli ensimmäinen tällainen tapaus mulla. Yleensä sukkien kadonneet parit ovat löytyneet pyykkikorin pohjalta tai jotain...

  Hannaliini, minä huomasin juuri eilen, kun kävin katsomassa jotakin kivaa SNY:lleni, että Huopaseen on tullut iiiiihana vihreä sävy, täsmälleen samaa kuin rakastamani omenanvihreä Aino. Odotan kuola valuen maaliskuuta että pääsen ostamaan sen... :D

  VastaaPoista