perjantai 8. joulukuuta 2006

Tuunattu takki

Nyt kun joululahjat on tehty, olen nauttinut aloittamalla omia juttuja.

Tiedätte jo varmaan, että olen heikkona pörrökauluksiin ja -kalvosimiin. Mielestäni niissä on jotakin sanoinkuvaamattoman söpöä ja lämpöistä ja romanttista.

Pari vuotta sitten ostin Seppälän lastenosastolta aletakin, joka on - hm - ihan kiva. Siis vähän mitäänsanomaton. Väristä tykkään, punainen virkistää talven harmaudessa, mutta olemattoman pienet kaulukset ja epäkäytännöllisen pienet taskut eivät kauheasti innosta.

Tässä takkini (oho, olipa se vinossa henkarilla):


Viime talvena katselin kirpputoreja ja huiviosastoja sillä silmällä, että löytäisin jostakin mustan turkiskauluksen takkiini. Mitään ei kuitenkaan löytynyt.

Syksyllä, kun olin tuunannut anopilta saadun villatakin uusilla kauluksilla ja kalvosimilla, tajusin etten minä mitään turkiskaulusta tarvitse. Onhan maailmassa Foxi-lankaa!

Syksyn Novitassa oli ohje Foxi-kaulukseen ja kalvosimiin. Kaulus oli kuitenkin tyhmä, pään yli pujotettava. Lämmin epäilemättä, mutta nykyisenä shoppailun aikakautena ihminen haluaa avata takkinsa mennessään kauppaan tms. ja silloin suljettu kaulus on kamala.

Niinpä sovelsin kaulukseen villatakin kauluksen ohjetta ja tein vain kalvosimet Foxi-ohjeella. Kauluksesta tuli ehdottomasti liian leveä, mutta onneksi ymmärsin kaventaa sitä kahdessa kerroksessa. Näin se takkiin aseteltuna kiertyy luonnostaan somaksi shaalikaulukseksi.

Tässä siis takkini uudessa asussaan:


Olisi tietysti pitänyt kuvata se minun ylläni... Mutta eiköhän tuosta käsityksen saa. Pidän tuloksesta kovasti, noin pienellä muutoksella sain suorastaan "pietarilaistyyliä" päälleni!

7 kommenttia:

 1. Tosi upee tuli, toi kaulaus on ihana, kuten kalvosimetkin ja soivat tuohon kuin nenä päähän.Sä oot taitava likka :) (httvai saako sanoa likka???)

  VastaaPoista
 2. ja taas noita kirotusvihreit, mä ihmettelin että mihin mun kijoittama htt katos mut tuonnehan se loikkas vaikka kirjoitin sitä muka tonne alalokeroon :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista! Kauluksesta tosin tuli tuollainen siis ihan "vahingossa"... Laitoin siihen pikku hakasen että pysyy kiinni eikä tuulella lepata naaman päällä.

  Joo, naisväki ja oma isä ja Sami saavat "likatella" ja "tytötellä", muut eivät! :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Testasin lauantain pikkujouluresissulla ja tunsin oloni suorastaan ylelliseksi... :)

  VastaaPoista