maanantai 11. joulukuuta 2006

Hattu!

Kylläpä olen nyt tyytyväinen!

Muistattehan sen ensimmäisen surkuhupaisan kokeiluni huovutettujen hattujen saralla - kuinka huopahatusta tuli menninkäisen myssy! Nyt päätin yrittää uudelleen ja opiksi ottaneena.

Ostin syksyllä kaksi kerää punaista ja yhden valkoista Huopasta - tarkoitus oli neuloa ne viimeisimmässä Novitassa olleet sydän-joulutabletit pukinpussiin. Totesin kuitenkin saman kuin huovutettujen lapasten kohdalla: en osaa liittää eri värejä niin napakasti toisiinsa, että uskaltaisin laittaa tekeleeni pyörimään pyykkikoneeseen. Lisäksi täällä Blogistaniassa näkemäni surulliset tulokset punaisen ja valkoisen Huopasen yhdistämisestä saivat minut luopumaan tablettiajatuksesta. Pidän pinkistä, mutta en usko ystävieni tahtovan pinkkejä tabletteja joulupöytään!

Niinpä purin tabletinalun ja aloin neuloa Huopasista hattua. Luin nyt uudelleen ja tarkasti Novitan "saunahatun" ohjeen. Edelleen siinä käskettiin kaventamaan lopussa "joka 4. kerroksella" jotakin. Minä kuitenkin tiesin nyt paremmin ja kavensin peräkkäisillä kerroksilla, ilman välikerroksia. Lisäsin myös hiukan silmukoita leveyteen, koska kaikki hatut ovat minulle yleensä liian pieniä (iso pää? vai paljon tukkaa?).

Tällainen kummitusmyssy - tällä kertaa ilman mitään hiippaa! - meni siis pyykkikoneeseen:


Itse asiassa olisin saanut hatuntekeleestä tuollaisenaan jouluhameen, niin iso se oli! :) Aloitusvaiheessa en löytänyt mistään numero 8 pyöröjä ja muistelin, ettei minulla sellaisia varmaan olekaan. Neuloin hatun nro 10 pyöröillä - ja löysin tietysti kasit sitten kun mösä oli valmis...

Niinpä oli monta syytä jännittää pyykkikoneen tehdessä työtään. Samin paita (punainen, varmuuden välttämiseksi! :) ja minun farkkuni pitivät mössykälle seuraa.

Ja tulos on tässä:Aivan täsmälleen sopiva hattu, niin korkeuden kuin leveydenkin puolesta! Parista kohdasta tarkasti katsottuna "päivä paistaa" eli silmukka on ollut liian iso eikä huopunut umpeen, mutta sitä ei ulkopuolinen huomaa. Ei purista ohimoita eikä korvia!

Hiukan kirkkaampaa punaista tämä Huopanen on kuin tuunaamani takki, mutta kunhan saan tämän reunukseen tehtyä myös mustalla Foxilla "turkiksen", luulen että sopivat hyvin yhteen...

Ennen huopahatun tekoa neuloin muuten punaisesta Ainosta Novita Klubin ohjeella pipon, aikomus oli laittaa turkis tähän mutta päätin lopulta käyttää pipoa mieluummin punaisen toppatakkini kanssa. Vaikka siis pipot eivät minua pue, kuten tästäkin kuvasta näkyy.


Tulipa siihen rumat kavennukset...

9 kommenttia:

 1. Hieno hattu! Mulle on vieläkin suuri ihmetyksen aihe, miten TOSI paljon nuo huovutusjutut kutistuu siellä koneessa... Hyvä, että katsoin sun blogia ennenku tänään aloitan uusia huopatossuja. Muuten olisi varmaan tullut liian pienet, kun olen taas vähän aikaa neulonut ihan tavallisia (=ei huovutettuja) töitä.

  VastaaPoista
 2. Hieno hattu ja hyvin huopunut!

  VastaaPoista
 3. Mistä tuo novitan saunahatun ohje löytyy? Jostain novitalehdestä tai netistä? Voisin kokeilla tehdä itselleni samanlaisen. (Paitsi ehkä mustan tai luonnonvalkoisen.)

  VastaaPoista
 4. Niin, ja mikä on sun hattukoko yleensä? Nimim. ISO pää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kehuista!

  Tavallinen, tuon hatun ohje on muistaakseni uusimmassa (syksyn) Novitan lehdessä. Varmaan löytyy Novita Klubin sivuiltakin.

  Hattukokoni on muistaakseni 58 - en ole tainnut sitä tarvita sitten ylioppilaslakin... :) Mutta mulla on iso pää, eli kaikki kaupan hatut ovat yleensä ahtaita.

  Lisäsin ohjeeseen muistaakseni 12 silmukan verran leveyttä, ja lopputulos oli hyvä.

  VastaaPoista
 6. Vähäks ihqu mössykkä! Uskomatonta miten paljon ne menee kasaan!

  Tatsi

  VastaaPoista
 7. Kyllä oli hauskaa nauraa hienon hatun yhdelle vaiheelle. Kiitos. Se piristi. Oli erittäin mieleenjäävä opetus siitä, miten paljon pitää varata neuletta huovuttamiseen. :)

  On joulukiireitä.

  Kolmas Isopää

  VastaaPoista
 8. Samin mukaan myssyni muistutti ennen huovuttamista Ku Klux Klanin hiippaa...

  Varmaan huopumista edisti sekin, että tosiaan kudoin hatun numero 10 puikoilla vaikka olisi pitänyt käyttää 8:aa. Silmukat olivat isompia ja menivät enemmän kasaan. Mutta lähes puolethan neulomukset koneessa kutistuvat...

  VastaaPoista
 9. Great work! And yes, I laughed too. It looked funny. But I knew it won't stay that way. And you made good job again. Keep it up!

  VastaaPoista