sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kässämessuilla

Taisi olla ensimmäinen kerta elämässäni, jolloin ehdin Seinäjoen käsityömessuille vasta sunnuntaina. Perjantaina minun työ- ja Samin koulupäivä olivat niin pitkät, ettei kannattanut enää messulippua maksaa eikä sinne olisi jaksanutkaan, ja eilen arvelimme aivan oikein, että paikalla olisi ihan muutama muukin eikä meitä kaivattaisi. Tosin ihan muutama muukin oli myös tänään lähtenyt matkaan! Kolmannella yhtäjaksoisella sadepäivällä saattoi olla osuutensa siihen, että kadunvarret olivat autoja täynnä puoli kilometriä ennen Areenaa, koska varsinainen parkkipaikka oli ilmeisesti jo tukossa - tunti messujen avautumisen jälkeen.

Lähdimme matkaan hiukan hillityin suunnitelmin, sillä tämä lokakuu on kukkarolle varsin vaativa: viikko sitten oli Rytmikorjaamon DesignSunnuntai, nyt kässämessut, viikon kuluttua Herkkumessut ja sitten syysloma, jolloin olisi kiva syödä muutakin kuin kaurapuuroa. Mutta toki jotakin tarttui mukaan. 

Ihastuttava hahtuvaenkeli lennähti sairaalaan paranemista toivottamaan ilman että siitä tuli kuvaa, loppu kama kotiutui meille. Maarit Ailion kankaalle painettuja kuvia ostan joka vuosi, näitä on kiva käyttää vaatteiden koristeina.


Tänä vuonna aiomme tilata joulukortit omasta kuvasta, mutta kun Charlottalta halavalla sai niin Vileenihän ostaa - ääriviivatarroja ja tarratyynyjä 3D-askarteluihin tulevaa tarvetta silmällä pitäen.


Valitettavasti Seinäjoen messut jäävät etelän sisaristaan jälkeen siinä, että ns. netistä tutut pienemmät lanka- ja tarvikekauppiaat eivät tänne useinkaan saavu. Neljä vuotta sitten Ompelutarvike.fi ja Lankakauppa.com olivat paikalla, sen jälkeen ei mitään vastaavaa ole koettu ennen kuin nyt, jolloin Poppeli osallistui! Koska yritän pitää kiinni langanostolakostani, singahdin osastolla kaikkien ihanien lankalaatikoiden ohi Cloverin tarviketelineelle - mutta sehän oli tietysti jo ryövätty lähes tyhjäksi edellisen kahden päivän aikana. Lopulta mukaan lähti silmukkamerkkejä sekä "sisältä-neulottavan-lankakerän-kasassa-pitäjiä", joista kumpikaan ei ole Cloverin ja joista onnistuin ottamaan ihan tärähtäneen kuvan. Mutta myyjä oli kiva ja keskustelimme mm. kissoistamme, joista kumpikaan ei (onneksi) ole pätkääkään kiinnostunut keskeneräisistä neuletöistä!


Wanhan Markin osastolla käymme aina tapaamassa tuttuja. Fiksusti markin väki järjestää yleensä hyviä messutarjouksia, niinpä tuoksusaippuoita lähti mukaan.


Ikävä kyllä tämän helmiosaston nimi ei jäänyt mieleeni, hämmennyin kai liikaa löytäessäni suloisia korvakorutarvikkeita. Kuulemma nämä herkut on ryövätty nukkekodista, yleensähän mineilijät sijoittavat nukkiksiin korupuolelta löytämiään aarteita! Rakastan hassuja ja näyttäviä korvakoruja, jotka valitettavasti ovat vähävaraisille joskus liian hintavia. Näistä ostoksista niitä syntyy kolme paria yhteensä kolmella eurolla - koukkuja on itsellä ja niille en laske hintaa. Kaikissa namuissa on siis rengaspiikki valmiina.


Jostakin syystä silmämme osuivat aika usein kissa-aiheisiin tuotteisiin. Sami totesi, että tuossa Maarit Bogdanoffin tervetulokyltissä pitäisi oikeammin lukea "varokaa! arkoja kissoja!", sillä Stella pakenee hysteerisenä useimpia vieraitamme, ja Raijamin wc-taulun ujon kisun kuva onkin oikeampi. (Sitäpaitsi Stellan pitää aina päästä vessaan mukaan, se osaa avata oven ellei se ole ihan kunnolla kiinni.)


Lopuksi piti tietysti saada lakua - ja alkaa valmistautua seuraaviin messuihin. Herkkumessuja vietetään Areenassa ensimmäisen kerran ensi viikonloppuna ja sinne on pyrkimys (vaikka sisäinen oikolukijani hakkaakin päätään seinään tuon "uusi messu Seinäjoella" -iskulauseen kohdalla - messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on ihan eri asia kuin messut eli esittely- ja myyntitapahtuma). Muuten Herkkumessujen markkinointi on tosi onnistunutta, käsityömessukävijät saivat esimerkiksi ihan ilmaiseksi osallistua pääsylippujen arvontaan.


Ainoastaan yksi asia jäi käsityömessuilla harmittamaan: en ainakaan löytänyt Raijan aitan osastoa enkä saanut jokasyksyistä uutta pellavakangastani. No, täytyy joskus tottua pettymyksiinkin! Joka tapauksessa on mukavaa, kun syksyinen messukausi on avattu. Herkkumessujen jälkeen kun ruvetaan odottelemaan Joulumarkkinoita.

9 kommenttia:

 1. Oi että oletkin läytänyt kivoja ostoksia. Messut ovat ihania. Minäkin löysin mehiläisvahaharrastukseni messuilta.

  VastaaPoista
 2. Onko se "lankakerän kasassapitäjä" semmosta muovista verkkoa? Laivamatkoilta aina otan semmoisia pullonsuojuksia lankakeriä varten. Kai niitä alkostakin saa, ehkä. En ois uskonu ett joku keksii ihan myytäväksi tuotteetki keränkasassapitimen;)
  Jep, messut on kivoja mutta ähky tulis jos noin monissa kävisin. ELMA-messut riittää mulle, siellä on aiheita joka lähtöön ja tarpeeseen.

  VastaaPoista
 3. Kivoja messuhankintoja!
  Kääk - mun pitää tunnustaa tietämättömyyteni. En oo tuollaisesta keräkoossapitäjästä ikinä kuullutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään ole kuullut - ja minullekin tuli heti sellaisen nähdessäni mieleen ne viinipullon verkkosuojat, koska tällaisiahan ne ovat, tylsemmän värisiä vain. :) Mutta nyt olen testannut ja onhan tuo ihan ok, ei Alpaca-kerä ollut atomeina neuleen loppuvaiheessa... Ehkä kuitenkin enemmän sarjassamme "ostanpa tästä nyt jotakin, kun ei Clovereita enää ole". :)

   Poista
 4. Moi, olipas kiva tuo kommenttisi meidän messuosastosta neljä vuotta sitten Seinäjoella, KIITOS! Olen itsekin sitä mieltä, että olimme Lankakaupan kanssa lyömätön yhdistelmä messuilla :). Nyt on elämässä toisenlaiset haasteet ja messuilu vain mukava muisto.
  Terveisin Ompelutarvike.fi:n kauppias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olitte lyömätön yhdistelmä, ja nyt harmittaa etten ostanut teiltä enemmän! :)

   Poista
 5. Hei, mä muistankin sut sieltä messuilta. Välillä itsellänikin on ikävä tuota kiertolaisen elämää. mutta aikansa kutakin. Elämä vie mennessään ja nyt on hyvä näin. Onneksi alalle riittää tarmokkaita yrittäjiä ja eihän sitä koskaan tiedä.... ;-D
  Terveisin Lankakauppa.comin punapää

  VastaaPoista
 6. ... niin ja opittiinhan me siellä paljon uusia juttuja, kuten esim. että pohojalaaset tikuttaa vartahilla... vai miten se oli ?

  VastaaPoista