maanantai 30. huhtikuuta 2007

Halipaita

Iloista vappua! Nyt minulla on ainakin säähän sopiva paita... ;)

Edellisen käsityöklubin yhteydessä mukaan tarttui Kauhavan Kangas-Aitasta kuusi kerää kirjavaa Milla-mohairia. En yhtään tiennyt mitä niistä tekisin, mutta ihastuin väriin. Ohjeita kyselin täälläkin ja kävin kurkkimassa erilaisia mahdollisuuksia.


Mikään ohje ei kuitenkaan tuntunut sopivan tälle paksulle ja pörheälle mohairlangalle. Lopulta googletin sanalla "mohairpusero" ja päädyin - Plussa.comiin. Ja siinä se! 50, 5n aloitin reippaasti. 10 cm jälkeen totesin, että tämä ei ole kiva, ja vaihdoin lennossa 20, 2n resoriin. Sillä minähän en mieluusti pura - en ainakaan mohairia... :p

Loppujen lopuksi vaihto oli hyväksi, kun tein sen tahallani myös hihoissa. Hihansuut ovat nyt leveämmät antaen liikkumatilaa, sillä tein hihoista ylipitkät, niin että lämpöä pitäisi riittää. Kainaloista ylöspäin ja hihoissa kyynärtaipeessa ylöspäin neuloin sileää neuletta.

Pituudeltaankaan tämä puseroni ei ole mallia "napa", kuten pari aiempaa. Ja muhkea kaulus viimeistään takaa lämmön (tosin tämä paita päällä on hankala syödä! :). Pitäisi siis pärjätä niin kesäteatterissa kuin museollakin...


Millaa pitäisi neulo nro 6 puikoilla. Minusta jälki kuitenkin tuli jotenkin liian "harvaa" ja päätin testata upouusia 5,5 mm bambupyöröjäni. Liekö tästä vai resorista vai mistä johtuvaa, mutta kuusi Milla-kerää ei riittänyt alkuunkaan. Lauantaina ostinkin vielä kolme kerää lisää tikutellakseni työn loppuun, ja noin 8,5 kerää (siis noin 425 grammaa) lankaa tähän lopulta kului.

Puserolla oli työn edistyessä monta nimeä: karkkipusero, sirkuspusero - mutta lopulta siitä tuli halipusero. Kun siihen sukeltaa, on kuin pääsisi lämpöiseen syliin.

13 kommenttia:

 1. Pusero on ihana. Nuo Millan värit ovat niin syötäviä.

  Iloista vappua sinulle ja Samille

  VastaaPoista
 2. Mahdottoman tuottelias olet! :)

  Mukavaa vappua.

  VastaaPoista
 3. Herttisleiri sentään, missäs välissä sinä tuon teit! Kylläpä olet todella nopea neuloja. Upea tuli tästäkin! Hauskaa vappua! =)

  VastaaPoista
 4. Hauskaa vappua! Tosi kauniin puseron olet tehnyt! Ihan on sun näkönen!

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo puserosi!

  Lämpöistä vappua sinulle puserossasi!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan neuleen olet taas tehnyt! Hyvää ja lämmintä vappua!

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköinen lanka ja pusero. Oikein hyvää vappua!

  VastaaPoista
 8. Kylläpä olet tehokas ja nopea neuloja! Aivan ihanan puseron teit taas itsellesi!

  VastaaPoista
 9. Iloista vappua kaikille! Älkääkä nyt pitäkö minua minään pikaneulojana. Boleropaidastahan loppui lanka kesken ja tein sillä aikaa tätä. Ja mun mielestä tämä kesti KAUAN... :D

  VastaaPoista
 10. Tuo neule väreineen ja hihoineen muistuttaa jo päivänsä päättänyttä neulettani vuosien takaa, se oli niin ihana päällä ja rakastin sen värejä. Olet kyllä tehnyt tosi kaunista työtä!

  VastaaPoista
 11. Voi että, on ihanan pehmoisen ja lämpimän näköinen halipusero.


  Toivottavasti munkit maistui :)..

  VastaaPoista