maanantai 27. tammikuuta 2014

Style Maija Mehiläinen

Olen tainnut täällä ennenkin jo valitella sitä, että langankulutusprojektini on johtanut isojen lankamäärien kulumiseen niin, etten tahdo enää saada kasaan mitään sukkaa suurempaa. Kirjoneuleessa kun olen huono ja pidän eniten yhdellä värillä tehdyistä pintaneuleista.


Viime viikon työreissun kahvipaussilla tarttui käteen Kotilieden neulelehti, joka miellytti. Vertaillessani ohjeita ja lankavarastojani totesin, että hyvällä tahdolla saattaisin saada tehdyksi lehdessä olevan topin Maija-varastoistani, jos neuloisin raitaa. Ja niin minä neuloin.


Topista oli lehdessä aivan käsittämättömän surkea kuva - siinä mallityttö seisoo sivuttain ja esittelee samalla kämmekkäitä niin, että peittää sen vähänkin, mitä topista näkyy - mutta kuvittelin silti tekeväni vaatetta, jonka kauluksen saa vetää alas olkapäille. Tässä se ei kyllä onnistu, mutta haitanneeko tuo mitään, sanoo niskoihinsa-vetoa-kestämätön. Lankakin riitti, vaikka S-kokoon olisi pitänyt ohjeen mukaan kulua 100 g enemmän. Tosin Maijaa on kerällä vähän enemmän kuin ohjeen lankaa.

Ohje: Kotilieden Neuleet (ilm. 14.1.2014), ohje 49 A
Lanka: Gjestal Maija, 250 g kokoon 34/36
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Muuta: Huomioi topin väreihin sävystetty kuvausassistentti ja erittäin sotkuinen olohuone. Ja nuo tummat raidat ovat muuten retrovihreitä, eivät mustia!

Kun tänään testasin toppia (tai sanokaamme liiviä) töissä, yhden työkaverin kommentti oli: "Sä olet taas  niin style!" ja toisen "Pakko sanoa, että olet kuin Maija Mehiläinen!" No, ei ole ensimmäinen kerta kun tekemistäni vaatteista mietin, ovatko ne kauheita vai kauhean kivoja... :)


6 kommenttia:

 1. Tämä menee osastoon Kauhean kivoja!
  Onneksi en ole käärmekammoinen, muuten olisi kiljunut tuota kissien leikkikalua :)

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva että kokeilit Kotileiden neuleita ja laitoit tämän postauksen. Se on parasta palautetta lehden tekijöille. Valoisaa kevättalvea, terveisin Leeni Kotiliedestä

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana!
  Mä en muuta tekiskään, kun "lapsellisia, hassuja" käsitöitä. Useimmat käyttäjistä kuitenkin tahtoo asiallisia juttuja vaan, tylsää...
  Terveiset kissoille!

  VastaaPoista
 4. Vai Maija Mehiläinen, minusta oikeampi on se style :)
  Aivan ihanan näköinen raitatoppi.

  VastaaPoista