maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 valmistuneet

Päättyvä vuosi on ollut käsitöiden kannalta varsin hiljainen - mikä kertonee, että muuta elämää on ollut senkin edestä. :) Kun kokosin tätä perinteistä "elokuvaa" vuoden aikana valmistuneista töistä, havaitsin ommelleeni lähes yhtä paljon kuin neuloneeni, vaikka mistään isoista töistä ei olekaan kysymys.

Päättyvä vuosi on tosiaan ollut varsin monivaiheinen. Tosin en voi syyttää pitkiä työpäiviä neulomattomuudesta, sillä illoilla olisi ollut aikaa - ei vain ole jotenkin huvittanut, ja sen sallin itselleni. Kyseessä on kuitenkin vain harrastus. Ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen esimerkiksi Kerällä-blogissa jäi kokonainen kuukausi (marraskuu 2012) kokonaan vaille mitään päivityksiä. 
  
Varsin vaatimattomaksi jää myös langankulutukseni, jos sitä vertaa menneisiin huippuvuosiin (vuonna 2008 kulutin lankaa 13 631 g ja vuonna 2009 peräti 18 186 g), mutta parempi tämäkin kuin ei mitään:
 
1 pipo 60 g 
1 poncho 330 g 
1 pusero 325 g 
1 sukat 60 g 
1 tunika 350 g 
2 huivia 250 g 
2 liiviä 495 g 
2 myssyä 205 g 
2 neuletakkia 640 g 
Yhteensä 2 715 g

Toisaalta oma neulevarastoni on viime vuosien tuloksena jo sen verran laaja - töissäkin sitä jo ihmetellään :) - että sekin on osaltaan himmannut tekemistä. Koska edelleen silti on tavoitteena kuluttaa pois vanhoja varastoja, harkitsen pyrkiväni alkavana vuonna sukkien tekemiseen. Ne ovat nopeita ja helppoja tehdä, ja kelpaavat yleensä kaikille, eli niitä voi antaa pois lahjoina.

Joka tapauksessa toivotan Kerällä-blogin ystäville kaikin tavoin siunattua alkavaa vuotta 2013!

9 kommenttia:

 1. Oikein siunattua alkavaa vuotta sinullekin Kaisa.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvinhän sulla on valmistunut neuleita, etenkin noita päällä pidettäviä. Itse en ole neulonut kuin yhden kokonaisen puseron äidilleni ja saanut valmiiksi useampi vuosi sitten aloitetun jakun itselleni muuten on tullut tehtyä sukkia ja etenkin syto- ja vauvamyssyjä. Olisikin jännä alkaa punnitsemaan tekemisiään kun välillä tuntuu ettei varastot/langat näytä yhtään pienenevän.
  Oikein mukavaa Uutta Vuotta sinulle, miehellesi ja Stellalle!

  VastaaPoista
 3. Eihän tarvitse itsensä kanssa kilpailla montako käsityötä valmistuu, tekee sen minkä kerkiää ja tarpeen on.
  Hyvää uutta vuotta teille.

  VastaaPoista
 4. 18 kg vuodessa on ihan käsittämätön määrä, siinä saa neuloa jo ihan tosissaan! Piti ihan selvittää, mikä on ollut oma huippunopeuteni, ja olen näköjään parhaimmillaan neulonut kilon kuussa (kun on sattunut niin, että samaan aikaan on iskenyt kova neuleinnostus ja tarve tehdä vähän paksummista langoista). Olen kuitenkin aika tuulella käyvä neuloja - välillä saattaa mennä muutama kuukausikin niin, etten koske puikkoihin ollenkaan - ja niinpä langankulutukseni on yleensä ollut luokkaa 3-4 kg vuodessa. Neulomisen on tosiaan tarkoitus olla kiva harrastus, ja siksi en tee sitä hampaat irvessä vaan pidän taukoa kun siltä tuntuu. Tänä vuonna mittarissa on 2828 g, siis ollaan aika lailla tasatilanteessa :)

  VastaaPoista
 5. Harrastus kannattaa säilyttää kivana ja siis tehdä miten huvittaa ja mitä huvittaa; sanoo Ufojen luvatussa maassa asustava mummi. Mielenterveydelle on tärkeää kiva tekeminen!

  Itse asiassa tulin toivottamaan hyvää ja siunattua vuotta 2013!

  VastaaPoista
 6. Kivasti esittelit vuodet työt ja hei, niitähän on paljon. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Ihania töitä olet tehnyt. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 8. Mulla on käynyt vähän samoin. Täytyy tehdä katselmus vielä, mutta aika vähän valmistuneita on. Ehkä teen oman listani perään myös ufolistan. Nimittäin keskeneräisiä tuntuu tursuavan sitäkin enemmän joka puolelta. Samalla voisi taata itselleen, että tulisi joululahja saaduksi - lupasin nimittäin, etten aloita uusia, ennen kuin ufot on käsitelty. ;)

  Onnentäyteistä ja siunausrikasta vuotta myös teidän koko perheellenne!

  VastaaPoista