maanantai 26. joulukuuta 2011

Kun se tahtoo vihreän villatakin, se tekee vihreän villatakin

Hyvää joulunajan jatkoa, ystävät! Onneksi sitä on vielä lähes kaksi viikkoa jäljellä.

Tässä taitaa tulla tämän vuoden viimeinen neule. Olen pitkään kaivannut itselleni vihreää neuletakkia, mutta tekeminen on aina vain jäänyt. Sitten vihdoin keksin, että haluan tehdä February Lady Sweaterin, ja että siihen käy varastossa vuosia marinoitunut Rowanin Felted Tweed.


Hiukan myöhään päätin, että tämän kauan kaivatun neuletakin pitää valmistua nimenomaan jouluksi. Tahtoo sanoa, että aatonaattoiltana tikkusin hurjana hihoja valmiiksi - ja sitten jouluaatto oli niin lämmin ja jokaisessa kyläpaikassa niin kuuma, ettei tätä voinut edes pitää. No, joulusukat ja uusi hame olivat ainakin käytössä, ja aattoyöllä hautausmaalla neuletakkikin jo tarpeeseen.


Harmittaa, että tein takin XL-koon mukaan, kun lanka oli kovin ohutta, ja L-kokokin olisi riittänyt. Ehkä laitan tähän kuminauhan kaulukseen tai jotain. Hihoista tuli ylisuuret senkin takia, että minulla oli vain 4 ja 5 mm 40-senttiset pyöröt, ei 4,5-millisiä, joilla tein vartalo-osan. Hätätilassa voin tietysti aina heittää tämän pyykkikoneeseen ja huovuttaa pikkuisen, kuten tein edellisellekin feltedtweed-takille.

Ohje: February Lady Sweater, tein englanninkielisen ohjeen mukaan mutta löytyyhän tämä vauvanneuleesta kehitetty ihanuus suomeksikin
Lanka: Felted Tweed, noin 375 g kokoon XL
Puikot: Vartalo-osassa 4,5 mm ja hihoissa 5 mm

Nyt pidän lomaa ihan kaikesta, jopa neulomisesta (ainakin hetken), mutta toki tämän vuoden tilinpäätös pitää kuluneen vuoden töistä vielä tulla tekemään. Mukavia välipäiviä!

6 kommenttia:

 1. Tämä february lady... on aina vaan multa tekemättä, vaikka oon näitä ihhaillu sielä ja nyt taas täälä. Ihana se on, eikä muuks muutu. :)

  VastaaPoista
 2. Ihan kiva on ja varmaan kevythuovutus vielä parantaa. Mä en kyl uskaltais ku menis kuienkin liika pieneks. Tapaninpäivän aamuna oli tarkoitus lukea The Kirjaa mut eipä ollu sähköä ei. Hyvää kannattaa odottaa:-)

  VastaaPoista
 3. Kiva takki ja ihanan värinen. Mukavaa loppuvuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hieno February Lady!
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista