sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Tyttö ja hattu

Otsikko viittaa 60-luvun elokuvaan, vaikka en oikein tiedä voiko minua nyt enää niin tytöksi sanoa. :)

Tein pari vuotta sitten harvinaisen teon: neuloin ohjeesta ohjeen mukaisella langalla hatun. Tosin puikkokoko oli ohjeistusta isompi, ja tuloksena oli kummallinen lerpake, joka roikkui päässä kuin huppu, mutta jota en koskaan juljennut käyttää.

Kun kesäkuun alussa aloitin työpaikassa, jonne kävelen, ja kun kesäkuu itsessään oli harvinaisen lämmin, totesin tarvitsevani fiksun päähineen. Pääni ei kestä aurinkoa yhtään, mutta toisaalta huivi näytti jotenkin tyhmältä päässä. Kun samaan aikaan virkkasin sytomyssyjä ja opin tekemään sellaisen ylhäältä alaspäin, innostuin.


Purin siis vanhan lerppamyssyn ja virkkasin itselleni kunnon kukkahatun. Aloitus on tästä sytomyssyohjeesta, muuten toteutus on ihan omasta päästä. Lankana siis Hemp for Knitting Allhemp6:ta noin 90 g, koukku 3 mm, nappi Titityyn. Vasemman sivupalkin langankulutustaulukkooni tämä ei pääse, kun kerran purin vanhasta, mutta sen sijaan käyttöön kyllä!


Kuvat nappasi Sami viikko sitten Seinäjoen torilla, kun olimme pumpulihääpäivän kunniaksi ihmettelemässä tangokansaa. Minä kuuntelin samalla kännykän radiosta Herättäjäjuhlien päätösseuroja. Aika tehokasta ajankäyttöä!

3 kommenttia:

 1. Kiva hattu! Kukkia voit tehdä useamminkin ja vaihdella niitä!
  Tällä ikää sitä taas tykkää, kun sanotaan tytöksi;)

  VastaaPoista
 2. Nätti hattu, sopii sinulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 3. Nätti hattu ja sopii päähän, noh, kuin hattu päähän!
  Minäkin pääsin itselle virkattujen hattujen maailmaan mukaan tänäkesänä. KUn vielä keksis, miten isot lierit sais pysymään suorina, sokeri yms. tärkit ei kestä aurinkoa...
  Kauniita kesäpäiviä SInulle!

  VastaaPoista