lauantai 23. heinäkuuta 2011

Lisää myssyjä

Runsas vuosi sitten yllätin itseni virkkaamalla kolmekymmentä sytomyssyä Etelä-Pohjanmaan keskussairaalaan tehtävässä keräyksessä. Kun nyt saimme sairaalasta sellaisia terveisiä, että myssyt ovat päässeet loppumaan, yksi jos toinenkin Tikkuaja alkoi taas myssyillä.

Ihan kolmeenkymmeneen en tällä kertaa päässyt, mutta kolmetoista myssyä kiikutin eilen Rustoopuoriin. Kaarakan lisäksi myssyjä ottaa vastaan Kauhavan Kangas-aitta, ja parillisten viikkojen torstaina klo 16-19.30 Herkkukontissa pidettäviin neuletapaamisiinkin voi myssyjä tuoda. Malli kertoo asiasta enemmän täällä. Kaikista Suomen sytomyssy-keräyksistä löydät tietoa täältä.


Aloitin myssyjen teon tällä Matleenan tutulla "ristikkomallilla"...


...mutta sitten rohkaistuin kokeilemaan myös Seijasiskon kaunista viuhkamallia.


Eniten kuitenkin kolahti tämä: aloitin myssyt viuhkamyssyn ohjeella, mutta virkkasinkin ne umpinaisiksi. Tällä periaatteellahan tein omankin hattuni. Raidoitusten suunnittelu oli hauskaa ja silti terapeuttista - pystyin tekemään näitä jopa tämän kesän jatkuvien ukkosmyrskyjen aikana...

Tässä ei valitettavasti näy salamointi eivätkä sormenpään korkuiset rakeet - video on eiliseltä.

Käytin myssyihin sekalaisia puuvilla-, bambu- ja sekoitelankoja yhteensä noin 550 grammaa. Osa näistä oli "258 myssyn Tainalta" talvella arpavoitoiksi saamiani, joten ne pääsivät hyvään käyttöön! Jostakin käsittämättömästä syystä inhoan päähineiden neulomista, joten vaikka en osaa virkata kuin pylvään ja ketjusilmukan, teen myssyjä paljon mieluummin virkaten! Tällä kertaa enimmäkseen 3 mm koukulla.

Toivottavasti näistä myssyistä on iloa ja helpotusta saajilleen! Paljon lämpimiä ajatuksia ainakin omien myssyjeni silmukoihin siirtyi.

4 kommenttia:

 1. On kyllä hyviä myssyjä. Iisalmessakin oli toissapäivänä sellainen ukonilma, etten ole ennen nähnyt- olen 54 vuotias. Shoppailureissu meni autolla ajeluksi

  VastaaPoista
 2. Ahkera olet toden totta ollut, paljon hyvää mieltä myssyissä!

  VastaaPoista
 3. Hieno kasa myssyjä!
  Sinusta on tullut VIRKKAAJA!
  Teet varmaan kohta minkä mallin tahansa! Vaihtelun vuoksi! Eihän tarvita kuin kiinteitä silmukoita ja pylväitä!

  VastaaPoista
 4. Onnellinen hymy huulilla katselin noita upeita VIRKKAAMIASI myssyjä! Olen ollut osallisena operaatiossa "Kaisa opetetaan virkkaamaan" ja lopputulos on tosi hyvä. Ja taas saatiin monelle kiva myssy. Hyvä Kaisa! :)

  VastaaPoista