keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Varaston täydennystä ja kulutusta

Loma on ohi, seuraavaa ylimääräistä vapaata voi odotella jouluna... Se on tätä pätkätyöläisen elämää. Olen kuullut ihmisistä, joilla on takana vuosia samalla työnantajalla ja kertynyt lomaa vaikka muille jakaa. ;)

No, mutta on sentään kiva kun on työpaikka johon mennä. Ja työn alettua elämä ehkä rauhoittuu muutenkin. Ei sillä, että lomamme olisi ollut mitään matalalentoa, mutta arjen rytmikin on ihan kiva. Jos sitä ehtisi vaikka neuletapaamiseen taas joskus... Nyt olen onnistuneesti ollut suunnilleen joka keskiviikko jossakin reissussa.

Lomalla olen neulonut erittäin vähän. Se on sinänsä ikävää, sillä olen yrittänyt kuluttaa pois puuvillalankoja. Ymmärsin vihdoin, että minun on turha neuloa mitään "kesäneuletta". Jos on kylmä, tarvitsen rehellisen lämpimän neuleen, ja jos on kuuma, tarvitsen ohuen trikootopin. Harva "kesäneule" on päätynyt kaapista ylle, niin että puuvillalankoja on turha jemmata.

Nyt kuitenkin käsillä tekeminen alkaa kutkutella vähän uudestaan. "Mökkiä" sisustaessa tuli käytyä läpi lankavarastoja, ja tiedän mitä lankoja, puikkoja ja ohjeita minulla on.

Mutta voiko niitä olla liikaa? No juu, retorinen kysymys, ei tarvitse vastata! Sitäpaitsi halavalla sai, sanoisi sulovileeni. Eli tyhjensin lomalla paikallisen K-kaupan keltaisesta Bambusta. (Miksi muuten juuri keltainen Bambu on joka paikassa tarjouksessa? Juuri se väri oli halvennettuna Lapuan Liiverissäkin. Eikö kukaan muu tykkää keltaisesta?) En muista tarkkaa määrää, mutta toistakymmentä kerää tuossa on.


Lomalla kävimme myös Kurikan Tokmannilla. Nuuskin lankahyllyä ja kas, siellähän oli Novitan uutuuslankoja! Jalasjärvelle niitä on turha odottaa, sillä K-kauppa myy lähinnä historiallisia jäänteitä ja Halpa-Halli mitä sattuu (en tarkoita tässä laatua, vaan sitä, että hyllystä voi löytää uusia lankoja tai sitten ei). Noron ystävänä pitää ehdottomasti päästä kokeilemaan Puroa, vaikka Ravelryn keskusteluryhmässä moni tuomitsikin langan "kaikkea muuta kuin Noroksi". Katsotaan nyt, mitä näistä syntyy. Sävy on jäätynyt karpalo ja määrä puserollinen.

Puikkoja en ole ostanut, mutta kirjoja kannettiin kotiin kaksittain. Ei tosin neulekirjoja. Virkkauksen ilo oli kuukaudenkirjana Juju-kerhossa, ja koska olin juuri silloin koukkuuntunut (hih) kasseihin, halusin tämän. Ei mikään maatamullistava teos, mutta ainakin siellä oli kivoja jämälankaprojekteja.

Uusi askartelun pikkujättiläinen on varmaan ensimmäinen kuukaudenkirja, jonka olen ikinä ottanut Johanna-kirjakerhosta. (Sami kysyi, koska liityin siihen. Vastasin, että joskus opiskeluaikana - ja valmistuin jouluna 2000. Sami mietti hetken ja totesi, että pääsen kerhosta eroon eli olen ostanut vaaditun määrän kirjoja muutamassa kymmenessä vuodessa...) Tämä oli hyvä teos, jossa on paljon käteviä perusjuttuja. Erityisesti nyt kiinnostaisi leimailu, jota en ole ikinä kunnolla kokeillut. Saa neuvoa.


Ai, mutta onhan täällä jotakin valmista! :) Titityyn lankaklubista meille kotiutui aikoinaan pari vyyhtiä hamppulankaa, joka oli kammottavaa kerittävää. Sinisestä langasta tein tiskirättejä, mutta valkoinen oli käyttämättä, kunnes Suuri Käsityölehti julkaisi Titityyn Tiinan suomentamia hamppulankaohjeita.


Ohje kiinnosti heti ilmestyttyään, mutta toteutus siirtyi loman loppuun. Se oli harmi, koska hellehatulle olisi ollut käyttöä. Olen perinyt äitini pään, joka ei kestä auringonpaistetta eikä kylmyyttä. Minä olen siis se, joka on uimarannalla bikineissä ja pikkuhuivi päässä! Huiveihin vain kyllästyy, joten kaipasin toisenlaista päähinettä.

Minulla on tunnetusti iso pää - hatun kokoni on 59, joten löydän harvoin valmista myssyä kaupasta, ja ohjeesta neuloessa joudun aina jännittämään mahtuuko, mahtuuko. Tämän myssyn suurimmaksi kooksi annettiin 58. Olin kahden vaiheilla, lisäilenkö silmukoita. Sitten huomasin, etten löydä mistään 4 mm lyhyttä pyöröpuikkoa, kun taas 4,5 mm puikot olivat tallessa. Hyvä, olisi siis mahdollista, ettei hatusta tulisi liian pieni!


En tiedä, miten siinä kävi. Minulla on tiukka käsiala - myssyä neuloessa etusormeen melkein kaivautui taas ura. Enkä lisännyt silmukoita, vaan neuloin täsmälleen ohjeen mukaan. Ja silti sain pyykkipussin. Elämäni ensimmäinen hattu, johon pääni hukkuu. Voiko se 0,5 mm vaikuttaa noin paljon??

Malli: Marikki-myssy SK 6-7/2009
Lanka: Hemp for Knitting Allhemp6, noin 90 g
Puikot: 4,5 mm sukkapuikot ja 40 cm pyöröt
Nappi: Titityyn viimeisestä klubipaketista viime talvelta
Muuta: Reunuksen i-cord-nauha oli hauska oppia!

Hjoo. Hatun valmistuttua helteet vaihtuivat ensin sateeksi, ja sitten piti mennä töihin. Niin että myssy on ollut päässä ainoastaan näissä valokuvissa. Ja nekin Sami otti sängystä makuuasennosta, eli kuvasi minut edustavasti alhaaltapäin. Jos tästä olisi tullut sopivampi, niin ehkä olisi jaksettu vähän poseerata... Nyt en oikein tiedä, voiko tätä käyttää. Kyllä, on pesty kuumassa vedessä, ei auttanut!

Mutta toisaalta, eikö tuo ole niin Kaisaa, niin Kaisaa? Ei kai kukaan otakaan minua todesta? Ottaen huomioon, että tutkiessani nettikauppojen tarjontaa hääkutsuihin sopivien leimasimien suhteen päädyin melkein tähän... Arvatkaa kumpi olisi kuvassa kumpi! :D

8 kommenttia:

 1. Jos oot pätkätyöläinen, jolla on lomaa kesällä, niin ole tyytyväinen, kaikilla meillä pätkätyöläisillä ei ole lomaakaan, kun työsuhde katkeaa sopivasti...
  Kivoja hankintoja ja juttuja :)

  VastaaPoista
 2. Keltainen ei ole enää muotia, ainakin kaikki syksyn kuvastot on pullollaan mustaa ja luumua (joista en tykkää). Eikö vihreä voisi olla aina muodissa?

  Nyt TitiTyyn Tiina voi korjata, mutta luulisin, että hattujen mallit ovat Tiinan itsensä suunnittelemia. Millähän sais palautettua neulomisinnon - on pahasti kadoksissa...

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään keltaisesta myöskin. Hauskaa kun käytät tuota halvennuksessa sanontaa, minulle aina korjateen "eiku alessa" :)
  Tuo hattu tuli varmaan siksi iso, kun et pysty millään kiristämään hamppulankaa samoin kuin muita neulelankoja, eihän se hamppu edes taivu niin norjasti.
  Kun teet noita pätkätöitä, niin huomioi vastaisenvaralle, että saat olla täydet kuukaudet työssä. Sillä eläkkeeseen ei lasketa sellaista kuukautta josta päiväkin puuttuu. Ainakin hoitoalalla on tehty juuri sitä, että määrääsykirja on katkaistu päiväksi ja sitten aloitettu uudella. Näin työnantajan ei tarvitse huolehtia kesälomien kertymisestä, eikä eläkelaitoksen eläkkeen kertymispäivistä. Sanoo nimimerkillä pätkätyöt ja sairaseläkkeelle päätynyt.
  Siunausta sinun uudelle työllesi ja kivaa kesänjatkoa :)

  VastaaPoista
 4. Kysyit Tuin blogissa niistä Hello Kitty -jäätelöistä. :o) Niitäkin saa ihan marketeista, mm. Citarista. Meillä löytyy ainakin mm. pakastealtaan päältä. Ovat siis sellaisia itse jäädytettäviä minikokoisia, muodoltaan niistä tulee sellaisia muinaisen Tetra-mehun kaltaisia. :o) Nythän on joka paikassa Hello Kittyä; Citarit, Anttilat, Suomalainen, Tiimarissakin taitaa olla.. Tavaraa on laidasta laitaan; just ihastelin Citarin kuvastossa yltiösöpökä lakanoita. :D

  VastaaPoista
 5. Hei Kaisa!
  Nykyään en ennätä lukea kaikkia blogeja, mutta sinun päivityksesi etsin aina ja luen. Ja ihan sen vuoksi, että aina tulen hyvälle tuulelle. Sinä olet aina iloinen ja se tuntuu välittyvän ruudun tällekin puolelle. Kiitos sinulle siitä. Ja keltaisia päiviä eteenkinpäin.

  VastaaPoista
 6. Mä rakastan Hello kittyä! Se on suloinen ja pinkki <3 En tiedä mistä nuo jäätelöt on hankittu, pistän zeskalle viestiä että hankintapaikkaa kaivataan :)

  Ja se nordia on ihan mieletön! Me kuljettiin eka vartti vaan tuijottaen suu auki. :D

  Ja mä rakastan keltaista! Just on puikoilla keltaista bambua :)

  VastaaPoista
 7. Pikkumyy, olen tyytyväinen. Jos sijaistamani henkilö palaa ensi keväänä töihin, olen kesällä joko "pitkällä lomalla" eli työttömänä tai uudessa työsuhteessa ilman pätkänkään lomia... Eli osasin kyllä arvostaa joka minuuttia näistä viikoista. :)

  Villasukka, käsitinköhän väärin Tiinan blogista, kun kuvittelin hänen nimenomaan suomentaneen ohjeet? Pitäisi tarkistaa. Ja minusta vihreä ja keltainen voivat olla aina muotia! :D

  Nelmi, ihmettelen vain, että miten ohjeen mukaisella silmukkamäärällä voi tulla noin iso - kun minä takuulla kuitenkin kiskoin sitä lankaa tiukemmalle kuin neulojat keskimäärin.

  Makepeace, olen törsännytkin hävyttömästi Hello Kittyyn, mutta nuo jätskit ovat vielä kokematta...

  Lellu, voi sentään, tietäisitpä minkälainen "yksittäispakattu äkäpussi" (Samin kuvaus) minä niin monesti olen!!

  Tui, oletko sinä ostanut Hello Kitty -lehtiä ja niitä "munia" joiden sisällä on tarroja tai muuta ylläriä? Minä yritän aina kassalla näyttää siltä että tyttärellehän tässä vain... ;D

  VastaaPoista
 8. Mukavia hankintoja olet tehnyt ja kun lankaa saa halvalla onhan sitä ostettava!
  Lohduttavaa on, että tulee se ensivuonna taas uusi kesä jollei noita hellehattu kelejä enää tälle kesälle tule tai ei ehdi niistä nauttimaan..tuo sun on kyllä aika hassun hauska helle hattunen =)

  VastaaPoista