tiistai 22. helmikuuta 2011

Sukkasillaan

Sain eilen viimeisteltyä todennäköisesti viimeisen tässä kodissa valmistuvan työn, joten pitää päivittää alta pois näitä vanhempia, että pääsee sitä esittelemään!

Mitään ihmeellistä nähtävää täällä ei ole, ainoastaan pari paria sukkia, ja niitähän täällä on nähty. Mutta se erikoisuus tässä ensimmäisessä parissa on, että se on tilaustyö.

Kun 4,5 vuotta sitten aloin opetella neulomaan, palmikot siinsivät jossakin kaukana tulevaisuudessa asiana, jota en ehkä ikinä oppisi. Opin toki, mutta vielä toissa syksynä ihailin Paraphernalia-sukkia vain muiden blogeissa. Sitten sairasloman viihteeksi innostuin kokeilemaan niitä itsekin, totesin ohjeen selkeäksi ja simppeliksi, ja ihastuin malliin täysillä. Ja nyt tosiaan minua pyydettiin neulomaan kyseiset sukat tilauksesta - lankakin lähetettiin niitä varten. Pahoittelut surkeasta kuvasta, josta tyylikäs palmikkokuvio ei juuri näy! Mutta nämä ovat päätyneet omistajalleen ja ovat kuulemma sopivatkin.

Malli: Ne Tainan iki-ihanat Paraphernaliat
Lanka: Taika-sukkalankaa noin 70 g kokoon 38
Puikot: 2,5 mm

Hassua, että vaikka olen neulonut näitä sukkia useammatkin, jännitin hirveästi tämän parin tekemistä. Lahjaksi olen neulonut aiemmin, mutta en tilauksesta, ja pelkäsin koko ajan tekeväni jonkin mokan. Niinpä sukkien valmistuttua halusinkin tehdä jotakin ihan aivotonta. Kulutin kahden mekon jäännöslankoja aivan täysin aivottomaan sukkapariin ihan ittelle.

Malli: perussukka, varressa 48 s, lavassa 40
Lanka: Novitan seiskaveikkaa 80 g kokoon Kaisa
Puikot: 3,5 mm

Täällä pakataan jo kovasti. Saamme avaimen viimeistään kuun vaihteessa, mutta muutto tapahtuu vasta maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, joten ensi viikko on varattu sellaisten tavaraerien kuljetukseen henkilöautolla, jotka voi jo laittaa paikalleen (astiat ja vaatteet) sekä mökin mööpelien roudaukseen. Jospa ne loput sitten mahtuisivat muuttoautoon... Kyllä, jännittää!

5 kommenttia:

 1. Omalla tavallaan ihania ovat molemmat sukkaparit! :)

  VastaaPoista
 2. Joko kaikki langat ja puikot on pakattu?
  Tuo muutto on siinäkin mielessä hyvä, että tulee tehtyä inventaario
  huushollin tavaramäärästä. Hyvä hetki kartoittaa tarpeetonta...
  Meillä ainakin sitä on runsaasti ja vaikka juuri viikonloppuna veimme kirpparille 2 muovisäkillistä kangas- ja vaatetavaraa (inventoin kangasvarastoni) ja ison laatikollisen kirjoja, ei missään vajausta näy.
  Hirvittää ajatus muutosta!
  Mutta teille toivotan energisiä muuttopäiviä ja huolellista pakkaamista.
  Olisko arvaus kaukana, jos epäilin, että tietokoneelta löytyy jotain listoja pakatuista ja niiden sijoituspaikasta?!

  Teen lähtöä oman kylän tikkuusiltaan ja poimin matkalta iäkkäämpiä leidejä kyytiin. Kahvetta ja seurustelua luvassa sekä "kontinkuvasen" opettelua - toivottavasti menee kaaliin.
  terveisin Tuula

  VastaaPoista
 3. Voi miten kivoja kummatkin! Voimia ja kärsivällisyyttä muuttoon!

  VastaaPoista