sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ettei päätä palelisi

Tuiskupäivän kunniaksi vihdoin vähän neulekuvia!

Olen pienikokoinen mutta isopäinen. Ilmeisesti suuruuteni on ollut hiuksissa kuin Simsonilla, koska uuden tukkamallin ansiosta kaikki vanhat myssyt tuntuvat pyörivän päässä. Tuli siis kiire tehdä vähän istuvampia pääkappaleita, etten vallan jäädy.

En enää muista, kenen blogista löysin linkin tähän Knittyn myssyohjeeseen, mutta se kolahti heti. Minähän en voi käyttää pipoja - tai siis voin, mutta muistutan silloin Hercule Poirot'a, joskin valitettavasti en älyni vaan munanmuotoisen pääni vuoksi. En kuitenkaan pysty olemaan hetkeäkään paljain päin talvisäässä, koska pääni palelee todella herkästi. Tämä myssy tuntuu sopivan jopa minulle. Lisäksi siitä on olemassa useampi variaatio: koot S, M ja L sekä lyhyt, keskipitkä ja pitkä malli.

Kyllä, ohjeen mukaan tästä voisi venyttää lautasen tms. päällä enemmän baskerin kuin pipon, mutta nämä molemmat tulivat heti käyttöön ilman mitään venytyksiä. Minulla on siis keltainen toppatakki ja turkoosi pitkätakki, jos joku ei jo arvannut. :)



Malli: Brambles-myssy Knittystä
Lanka: keltaista Isoveljeä 140 g kokoon S / pitkä malli ja turkoosia, tästä liivistä purettua Alfa Glitteriä 130 g kokoon S / keskipitkä malli
Puikot: 4 mm ja 5 mm
Muuta: Ohje oli nerokkaasti suunniteltu, niin että myssyn pituuden voi itse valita ja silti neuloa yhden kaavion mukaan. Oli kuitenkin vähän hankalaa, kun ensimmäisellä kerralla en tiennyt, miten pitkä se pitkä myssy on (mallitilkku, never heard??). Isoveli-myssykin saisi olla keskipitkää mallia. Ei se ihan silmille hupsahda, mutta melkein...

Ja kun turkoosin myssyn tien, piti tietysti pyöräyttää kaveriksi koko setti...

Malli: Ailin lapaset ja tästä ohjeesta olleeseen muistikuvaan nojautunut kauluri
Lanka: Tästä puserosta purettua tummaa turkoosia Gjestal Naganoa 30 g ja vaaleaa turkoosia 20 g sekä kaulurissa 110 g Alfa Glitteriä
Puikot: Lapasissa 2,5 mm, kaulurissa 5 mm
Muuta: Lapasiin lisäsin yhden mallikerran sekä leveyteen että korkeuteen (alkuperäinen ohjehan on seiskaveikalle) ja sain itselleni sopivan napakat käpälänlämmittimet. Kaulurin reuna kääntyy sinnikkäästi ylös, vaikka eilen istuin sen päällä (!!) monituntisen Beverly Hills -session ajan, grr!

Vaikka nämäkin ovat itselle tehtyjä töitä, ne ovat kuitenkin vähän "pakollisia" käyttövaatteita. Tänään tulikin sellainen olo, että nyt haluan tehdä jotakin oikein ihanaa turhuutta. Niinpä puikoilla on liivihame Novita-lehdestä syksy 2009 ja lankana väriterapia-aniliinia seiskaveikkaa. Nam.

7 kommenttia:

  1. Ihastuttavat. Vallankin tuo keltainen, lempivärini. Pistäydyin inspiroitumaan, sillä melkein valmis villatakkini päätyi purku-uhan alle. Koottuna ei miellyttänyt yhtään eikä muistuttanut yhtään sitä ihanaa unelmamallia, jonka olin netistä tulostanut paperille. -huoh-

    Mutta ehkä jonain päivänä..

    Kiitos Sinulle näistä inspiroivista ja mieltä piristävistä sivuista.

    Lumituiskutervehdyksin: Saila

    VastaaPoista
  2. Kivan näköisiä uusia pipoja olet pyöräytellyt.Niin ja lämmmintä kauluria ja lapasiakin näillä keleillä tarvitaan. Muuten niinhän minäkin olen aina sanonut,että mun päähän ei mitkään myssyt,eikä lakit istu,mutta näin pakkasilla on pakko joku laittaa. Paleltuu muuten se vähäinenkin järki:)

    VastaaPoista
  3. Näpsäkän näköisiä pipoja. Mulla on ongelma, kun ihastun tuon tyyppisiin pipoihin, mutta valmiina ne jäävät kuitenkin käyttämättä liiallisen "krumeluuriutensa" vuoksi. Mutta kuka jaksaa sileää neuletta neuloa, emmääainakaan. =)

    VastaaPoista