tiistai 19. tammikuuta 2010

Remontti jatkuu

Iita on saanut koko päivän juosta kieli vyön alla laittamassa trahteeria rakennusmiehille, mutta niinpä vain on talon uudessa siivessä nyt lattiat ja katot ja seinissä pinkopahvit...Seiniin kiinnitin valokuvapaperia. Se vaatikin kuumaliimaa pysyäkseen höyläämättömässä puussa, mutta toivottavasti sitten puolestaan helpottaa tapetointia. Sitten hoksasin, että kun oli tarkoitus laittaa aina koko kerrokseen samanlainen lattia, ne toki kannattaa sijoittaa paikalleen ennen väliseiniä.

Lattiamateriaalitkin yritin tulostaa valokuvapaperille, kuten talon vanhassa osassa, mutta uusi mustesuihkulle tarkoitettu paperi ei pitänyt lasertulostimestani (vanhempi paperi ei häiriköinyt yhtään, mutta se on nyt lopussa). Alakertaan sain vähän lautaa tukevammalle materiaalille, mutta mm. kaikki tämä parketti piti tulostaa ihan tavalliselle kopiopaperille. Kuvio on löytynyt netistä joiltakin ilmaisilta printtisivuilta.En suinkaan ole vetänyt maalia lattian päälle, vaan decoupage-lakkaa. Sillä kiinnitin sekä lattiat että kattoihin tulostuspaperia, sitten sivelin lakkaa vielä sekä katon että lattian pintaan. Kuivuttuaan lakka muuttuu värittömäksi, mutta kuka sitä olisi malttanut odottaa... :)Tänään sain myös postia. Peikonpojan alessa oli tuo Ihanat mekot ja tunikat -kirja japaninkielisenä - mutta kun hintaa oli jäljellä 10 €, kannattaa vaikka opiskella japania! Tilasin lisäksi D-koukkuja ja nauhaa, jos sitä vaikka saisi ommelluksi vähän. Ja tuttuun tapaansa Päivi oli pakannut tilpehöörit ihanaiseen kangaspussukkaan. Peikonpojasta kannattaa tilata jo pelkästään esteettisistä syistä!
Kuten näkyy, ohjeet ovat hyvin selkeät, niin että melkein tässä vaikka voisi sanoa jo japania osaavansakin. Harmittaa vain, että muutama vuosi sitten olin niin sirvana, että nuo mekot olisivat varmasti hyvin sopineet - nyt täytynee lisätä leveyttä...
Ylihuomenna sitten kontrolli TAYSissa. Aion hurmata lääkärin uudella pinaattitunikalla, jota edes te ette ole vielä nähneet - jos sen vaikka silloin saisi myös kuvatuksi...

2 kommenttia:

  1. Kiva seurata tuota remonttia ja Iitan touhuja.

    VastaaPoista
  2. Erelleen kaikki sympatia Iitan pualella. Pitää tulla kattomahan, kuinka remppa etenöö. Mutta käy ny este kattomas, kuinka Elon mainingit käyvät.
    Sitäpaitti moon nähäny väipährökseltä sun pinaattitoppis, tai sen 30cm, mitä sitä oli kurottuna, ku viimmeen käyyn.

    VastaaPoista