perjantai 6. marraskuuta 2009

Sukkia siellä ja sukkia täällä...

...mutta tulkoon nämä nyt edes itselle muistiin.

ShibuiKnits Sock oli uusi tuttavuus, jota pitää saada lisää. Ja Paraphernaliaan olen jäänyt koukkuun. Ja kuvan olin tarkoitus esittää sitä, miltä odottavan potilaan (öö, siis, en ole raskaana, sitä leikkauskutsua minä vaan :) olohuoneen pöytä näyttää - sukkien alla Juju-kerhon helmipaketti, Herättäjä-Yhdistyksen lehti, Suuri Käsityölehti, Moda ja Kotiliesi... Kolmesta jälkimmäisestä en muuten tällä kertaa löytänyt oikein mitään ilahduttavaa. Todennäköisesti syy on omien korvien välissä, nyt ei vaan huvita mikään. Paitsi sukat.

Mutta siis, kuva on huono, eikä sen käsittely asiaa parantanut. Oikeasti tuo lanka on ihanan väristä. Ja olen ihan koukussa Paraphernaliaan ja takuulla tikkuan mallilla vielä monet sukat!


Lanka: Lankatuvasta hankittu ShibuiKnits Sock, 90 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Kaisa, kun seuraavan kerran aiot marraskuussa neuloa tumman sinipunaista lankaa tummilla KnitPickseillä, muista nämä sukat ja ajattele vähän!! 

Tällä kertaa neuloin sukat ohjeen mukaan, eli aloitin kantapään kohdassa "koko 36". Ei olisi pitänyt. Jalkateräni meinasi loppua ennen kuin mallikerta, ja kun en tahtonut sukkiin kasvunvaraa, en voinut tehdä kärkikavennuksia niin paljon kuin olisi pitänyt. Mutta minäpäs opettelin tästä huolimatta silmukoimaan kärjen!! En olisi ikinä varmasti siihen ryhtynyt, ellen olisi jonkun blogista löytänyt linkkiä Tarjan suomentamiin puikolla silmukoinnin ohjeisiin. (Muitakin suomennoksia ja ohjeita tähän tapaan ilmeisesti on - siihen "aitoon" neulasilmukointiin en ole tutustunut.) Vaikka kärkeen jäi siis silmukoita enemmän kuin omaksi tarpeeksi ja jälki on siksi vähän "kirveellä iskettyä", ei se haittaa. Seuraavalla kerralla neulon koko mallikerran loppuun ennen kantapäätä, silloin kärki tulee oikein.


 
Malli: Kiemura-sukat Ullasta
Lanka: Austermann Step, olisiko jotain 70 g????
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Kaaviossa 1b on virhe. Huomasin sen neuloessa ja Villapallohan oli asiasta jo eilen blogannutkin. Korjaus on Ullaan tulossa, mutta voin vakuuttaa, ettei maailma (tai sukka :) kaadu tuohon virheeseen, joka on helposti itse korjattavissa. Sen sijaan joku nimeltä mainitsematon neuloja unohti kakkossukassa yhden palmikonkierron alusta ja joutui vähän purkamaan... Onneksi näistä ei mitään juhlasukkia ollut tarkoituskaan tehdä! Seuraavaksi aion kokeilla palmikon kierron jatkamista jalkaterän yli.

Olisi kannattanut jättää kikkailut ja kuvata edellisetkin sukat tässä ikkunalaudalla... Minulla oli iankaikkisen vanha jämäkerä Step-lankaa, joten päätin testata sillä uuden Ullan Kiemura-sukat. Ohjehan on Isoveljelle ja 3,5 mm puikoille, minä neuloin siis Steppiä 2,5 mm puikoilla - mutta kun tykkään tiukoista sukista 35 numeron jalassani!

Sorruin myös tilaamaan vähän lohtu(sukka)lankaa. Ellei TAYS pian kutsu, menen konkurssiin... :p

4 kommenttia:

 1. Kiva, että sukkamallistanai on ollut iloa. :)

  Täälläkin jännityksellä odotetaan, koska pääset leikkaukseen ja pidetään kovasti peukkuja.

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia molemmat parit! :) Toivottavasti se leikkauskutsu tulee pian - uutisista luin, että Taysissakin joudutaan joitakin leikkauksia siirtämään H1N1-epidemian vuoksi, kun tilaa tarvitaan sikapotilaille. Mutta koski vissiin vain kiireettömiä leikkauksia, joten toivottavasti ei vaikuta sinun tapaukseesi. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Noita Paraphernalioita neuloessani kohtasin saman ongelman. Itse ratkaisin sen niin, että lopetin siihen kiemurakohtaan palmikot ja sitten aloitin ihan tavallisen kärjen. Onnistui niinkin. Tarvitsisikohan sitä pysyä vain lasten sukkaosastolla meikäläisten, jotka eivät ole ymmärtäneet kasvaa maata pitkin, eikä kyllä mainittavissa määrin ylöskäänpäin ;)
  Rukoillaan, että kutsu sairaalaan tulisi jo pian. Ei varmasti tee hyvää millekään osalle fyysistä olemusta ja psyykkistäkään, kun joutuu noin kauan vartoamaan.
  Onneksi saat aikaasi kulumaan neuloenkin. Voimia sinulle :)

  VastaaPoista