torstai 5. marraskuuta 2009

Kalevipoeg esittäytyy

Tere hommikust! Ma olen Kalevipog ja elan siin Kaisa ja Sami juures. Kaisa küsis kas ma saan mitagi omast elust jutustada, aga ma olen nii väike veel, et ei tea palju mitagi räägida...

Nyt pyydän anteeksi kaikilta vironkielen taitoisilta ihmisiltä - puhuin viroa aikanaan sujuvasti (takataskussa appro Viron kielestä ja kulttuurista ja peräti yksi viroksi tehty kirjailijaturnee eteläisessä naapurissa), mutta kun ei kieltä käytä, käy niin, että pitää pyytää lammasta puhumaan puolestaan kun ei enää itse osaa... :D

Saanko siis esitellä: perheemme uusin jäsen, Kalevipoeg!Minulle oli eksynyt kerän verran GGH:n Tibet-lankaa. Materiaali on ok (91 % villaa ja vain 9 % polyamidia), mutta ulkoasu muistutti pesusientä. Kävipä sitten niin, että piipahdin virtuaalisesti Heimolassa ja siellä SeijaP mainitsi neuloneensa Kauhavan Kangas-Aitan Väinö-lampaan. Kuului vain "plop", kun lamppu syttyi pääni yläpuolelle - Kangas-Aitan Pompula-lankahan muistutti erehdyttävästi Tibetiä!

Kerä Tibetiä riitti vartaloon, pää ja sorkat syntyivät seiskaveikan jämistä ja muut osa jalkoja sekä silmät ja suu ylijääneistä sukkalangoista. Vallan mainio jämäprojektikin vielä! Tosin tuo Tibet on sietämätöntä neulottavaa... Täytteenä on ihan aitoa täytevanua, jota täällä meillä Lennol myy vitosella jättipussi.

 
Lanka: Vartalossa GGH Tibet 50 g, muissa osissa epämääräisiä lankajämiä ehkä 20 g?
Puikot: Vartalossa 8 mm (en omista ohjeen mukaisia 10-milllisiä), päässä ja jaloissa 4 mm

Koska alkuperäisen ohjeen lammas oli nimeltään Väinö kansalliseepoksemme päähenkilön mukaan, ja koska Tibet-langan värit toivat heti mieleeni Viron värit (hyvällä tahdolla vaalean harmaan voi ajatella valkoiseksi), lampaasta tuli tietysti Viron kansalliseepoksen mukaan Kalevipoeg. Hyvin se on viihtynyt tuossa ikkunalaudallamme ja toiminut tarvittaessa lohtulampaanakin!

Täällä edelleen kotona kökötän ja odotan kutsua TAYSiin. Lohdutukseksi sain eilen postia. Angorinahan taannoin lupasi lankaansa sille, joka osaa parhaiten perustella sen tarpeen. Kävi sitten niin, että hyväsydäminen Angorina ei torjunut ketään meistä - kaikki 20 saimme postia! Kauniissa kortissa mainittiin, että lanka riittää vaikkapa ranteenlämmittimeen. Ja tuon lankakartan laitan visusti talteen, jotta tiedän, mitä olla vailla... ;) Lämmin kiitos sinulle, blogiystävä!
Ja seuraavalla kerralla saatte taas sukkia. Kestäkää... :p

11 kommenttia:

 1. Lutunen Kalevipoeg!
  Mullakin lamppu syttyi eilen illalla ("päivän, jolloin ei olisi kannattanut nousta ollenkaan" jälkeen...). Yösydännä alkoi puikot sitten tosihommiin, leppäkerttumekko siitä tulee, jos onnistuu.
  Jaksamista ja voimia odotteluun!

  VastaaPoista
 2. Ihana lammasas:) Sinulla on välähtänyt hyvin:)))
  Minä en ole ehtinyt neuloa...

  Jaksamista ja voimia odotteluun!

  VastaaPoista
 3. Tuo lammas on veikeä. Heimolassa minäkin sen ensimmäistä kertaa näin, mutta kun on tylsä, niin mitään llamppua se ei sytyttänyt...nyt ehkä himmeästi hehkuu :)
  Ymmärrän hyvin tuon innostuksesi nyt pieniin neuleisiin,niitä on parempi neuloa kuin jotain suurta ja kärsivällisyyttä vaativaa. Niin minulle ainakin käy, jos malttamattomana odotan jotain tapahtuvaksi. Toivottavasti saat pian kutsun sinne sairaalaan.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten söpö ja niin ihana lammas! =)
  Toivottavasti pääset pian sairaalaan. Jaksamishali!

  VastaaPoista
 5. Söpö Kalevipoeg! Mitähän se sanoi, kun puhui tutun kuuloisesti, mutta...
  Kiva, kun jaksat tehdä ja lamput syttyvät!
  Jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Ihana Kalevipoeg. Täällä tuotiin Väinö ruudun viereen katsomaan.

  Voimia ja jaksamista

  VastaaPoista
 7. Voi! Heti tuli ihan vimmattu tarve virkata viimeinkin värikäs apina.

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka ihana lammas ja puhuukin niin jännästi :D
  Voimia edelleen toivottelen :9

  VastaaPoista
 9. Mukava lammas ja melkein ymmärsin sen puheen. Olen vasta nyt syksyllä aloittanut viron kielen opiskelun kansalaisopistossa. Päätteet on mulle vaikein juttu.

  VastaaPoista
 10. Ihana lammas, näkee, että käsityö antaa sinulle voimaa vaikeissa tilanteissa, lämpimiä ajatuksia , monia enkeleitä odotteluaikaasi ja sairaalareissuun

  VastaaPoista