maanantai 19. lokakuuta 2009

Talvivarustuksia

Tänään tein viimeisen työpäivän ilmeisesti johonkin aikaan. Sairaalasta ei edelleenkään ole kuulunut mitään - mielenkiintoista nähdä, mitä se "1-7 vrk:n sisällä tuleva kutsu" oikeasti tarkoittaa - mutta sijaistani koetin tänään opastaa alkuun parhaani mukaan, ja oma liikkuminen alkaa olla hankalaa. Voin periaatteessa kävellä ilman sauvoja, mutta silloin jalkaa alkaa jomia ja pelkään naulan repivän pehmytkudosta; sauvoja käyttäessä taas olen liikkuessani kirjaimellisesti kädetön.

Jumalalle kiitos käsitöistä. Mitä tässä muutakaan tekisi odottaessaan. Onneksi ei ole tällä kertaa käsissä vikaa!

Ja niinpä esittelen tässä muutamia valmiita. Ensiksi lapaset, josta jo edellisessä postauksessa näytin vilauksen. Pyöritellessäni Utunan ihanaa vyyhteä käsissäni mieleeni muistui, että taannoisesta pikkuliivistä jäi nöttönen Silk Blendiä, joka sävyiltään sopi täysin yhteen Uramatarin kanssa. Kerä peräti löytyi, ja niin neuloin kerroksen yhdellä ja toisen toisella langalla. Vähän löysät näistä tuli, mikä harmittaa, mutta arvatkaa tuntuuko karhean kainuunharmaksen ja pehmoisen silkin liitto ihanalta kädessä!


Malli: Perus, muistaakseni 12 silmukkaa puikolla (mikä oli liikaa)
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Utunan Uramatar, 50 g, sekä Manos del Uruguayn Silk Blendiä arviolta 40 g tms.

Eilen istuimme sohvalla tiiviisti kahden CSI-levyllisen verran. Jännärit ovat hyviä niin filmeinä kuin kirjoinakin: ei muista surra omaa elämäänsä, kun jännittää, jääkö pahis kiinni, ja mitä tutkijan taskulamppu tällä kertaa näyttää. Samalla puikot suihkivat kahden myssyn verran. Ohje on sama kuin täällä käyttämäni, mutta nyt jouduin tekemään levennyskerroksia huimasti enemmän, vaikka langat olivat muka paksuja.

Tällä kertaa ei nyt edes kirjahyllyneduskuvia, nämä räppäisin illalla keinovalossa tietokoneen näppäimistön päällä.


Malli: Novita kevät 2009, s. 34
Puikot: 6 mm

 
Lanka: Toikan Ruska, noin 360 g (sanoo Ravelry vyyhtien perusteella - en ole jaksanut sauvojen kanssa koluta vaa'an ääreen)

  
Lanka: Debbie Blissin Donegal Chunky Tweediä Priimasta noin 80 g (taas Ravelryn mukaan)

Ellei sitä sairaalakutsua pian kuulu, joudun kaivamaan esiin sairaalakassiin viime viikolla pakkaamani huivintekeleet. Toisaalta onneksi vielä yksi palmikkotunika on kesken, jospa se vähän vangitsisi ajatuksia. En siis ole täällä kauhean iloisella mielellä.

7 kommenttia:

 1. Hei täältä lähetetään voimia ja halauksia sinne! hengessä mukana ollaan, koita jaksaa

  VastaaPoista
 2. Voi Kaisa,
  paljon voimia ja tsemppiä! Toivottavasti se kutsu tulee pian, niin pääset sitten keskittymään paranemiseen.
  Halauksin,
  Päivi

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Kaisa, toivottavasti kaikki kääntyy pian taas hyväksi.

  VastaaPoista
 4. Paljon enkeleitä sulle lähetän ja voimia ja toivon kanssasi,että pääset pian sinne sairaalaan! kyllä meistä huolta pidetään!

  VastaaPoista
 5. Voimia, jaksamista ja tsemppiä mammuttikuorman lähetän Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihanista langoista olet tehnyt kauniita neuleita.

  Voimia elämääsi.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti kutsu tulee pian, eikä tarvi enää kauaa odotella ja murehtia. Tsemppiä!

  VastaaPoista