perjantai 7. elokuuta 2009

Nukkekotia mutta myös jotain ihan muuta

Lupaan teille taatusti nukkekodittoman viikonlopun! Tiedossa on nimittäin viinimarjasouvia. Mutta sitä ennen: koettakaa kestää. :)

Nukkekodissani on erittäin modernit jätti-ikkunat, jotka eivät oikein soinnu 1900-luvun alun tyyliin. Olenkin pohtinut, mistä tehdä ristikot. (Minimaailma lähetti eilisessä paketissaan myös eurooppalaisen Euro Mini's -kuvaston, ja myönnän, että ne upeat ikkunanpuitteet ja erkkerit pikkuisen houkuttelivat...) Sitten muistin, että meillä on pussillinen puisia grilli- eli saslik-tikkuja. Leikkasin niistä pikkuriikkisen liian pitkät pätkät ja pingottelin paikalleen. Harvaan kohtaan tarvittiin liimaa, joskin joissakin ikkunoissa vähän "pullistelevat". Sitten vain maalia tikkuihin.


Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että noiden ristikoiden takana on nyt myös ikkunaverhot. Ajatella, olin unohtaa koko verhot, minä, jonka mielestä muutossakin verhot pitää ripustaa melkein ensimmäisiksi! :)

Halusin tupaan verhotangot, jotta voisin tarvittaessa vaihdella verhoja helposti. Pähkäilyn jälkeen päädyin taivuttamaan nuppineuloja tangolle koukuiksi. Taivuttelu kävi kyllä helmeilytyökalujen avulla hyvin, mutta se seinään laitto... En käsitä, millaista materiaalia 50-luvulla on valmistettu, mutta tuohon seinään ei kyllä pysty pommikaan!! Peukaloni ei koskaan toivu siitä, että sain lopulta painettua nuppineulat vinosti keittiöön ja olohuoneeseen. Samia ja naskalia tarvittiin sitten apuun, jotta saatiin verhot myös kirjastoon ja lastenkamariin...


Lastenkamarin verhot ovat vähän turhan tummat ja lyhyet, väsy jo vaivasi... Mutta kun on tanko, on helppo ommella uudet! Ja ehkä pienokaiset nukkuvat paremmin, jos huoneen saa pimeäksi. :) Lattialla on jo leluja ja opetustauluja odottamassa pikku asukkaita. Askartelin niitä eilen ilmaisprinteistä ja Minimaailmasta tilaamastani painetusta printtikokoelmasta.


Olohuoneeseen ja kirjasto-makuuhuoneeseen laitoin keskelle valoverhoa. Sivuverhot eivät ole tyyliltään aitoa 1900-luvun alkua, mutta menevät ainakin aluksi...


Kun kerran tuvan seinät ovat noin kovin kovat, mietin, millä ihmeellä tekisin sen suunnittelemani välikaton. Mieleen tuli jo fuskata niin paljon, että leikkaisin sen tukevasta pahvista ja liimaisin oikealle korkeudelle...

****
Välillä sitten jotakin muutakin käsitöihin liittyvää. Sukkasatoon laitoin jo vähän väliaikatietoja ja ajastain samalla ilmoittautumisohjeet putkahtamaan esiin sitten 17.8. :)

****
Viime vuonna meillä oli Seinäjoen käsityömessuilla pienimuotoinen blogimiitti, jossa ainakin minulla oli hauskaa. (Linkittäisin tähän, mutta Googlen mielestä kaikki hakutoimintoni - jopa oman blogin linkkien klikkaus - muistuttaa virustoimintoja eikä se halua näyttää minulle mitään.)

Kyseisiin messuihin on vielä lähes pari kuukautta, mutta nyt ajattelin olla asialla ja kysellä, kuinka moni mahdollisesti olisi menossa Seinäjoelle, nähdäänkö taas, halutaanko jotakin muutakin ohjelmaa, kaivataanko esim. yhteistä kokoontumis/tauko/neulomatilaa Areenasta? Nämä ovat ihan vain ajatuksia. Kun kaikki kiva yleensä tapahtuu etelän suurissa kaupungeissa, niin olisihan se hauska järkätä meille neulojille jotain täällä pohjan perukoillakin. :)

Nyt kokeilemaan, antaako Blogger minun julkaista tämän...

3 kommenttia:

  1. Ihan varmaksi en voi vielä luvata, mutta Seinäjoki kiinnostaa kovasti, eikä vähiten juuri tapaamismahdollisuuden takia ;)

    VastaaPoista
  2. Olen seurannut ihastuneena sinun nukkekotisi sisustamista. Tuollaiseen voisi vaikka jäädä koukkuun!

    VastaaPoista
  3. Joo, Palaga, näin kävi ainakin minulle, kun innostuin seuraamaan Kaisan esimerkkiä. Tänään olen tapetoinut koko kauniin lauantai-päivän.

    VastaaPoista