maanantai 10. elokuuta 2009

Kahdesta kerroksesta kolmeen

Nukkekotini on silloin lähes 60 vuotta sitten rakennettu kunnon tavarasta. Kun perjantaina yritin ensin itse peukalovoimin ja sitten Sami naskalin kanssa tehdä seiniin sellaisia reikiä, joissa pysyisivät nuppineuloista taivutetut verhotangon pitimet, totesin, että tähän taloon ei todellakaan kiinnitetä mitään muuten kuin liimalla.

Niinpä tänään Samin avustuksella leikkasin suunnittelemani välikatot pahvista. Ullakon lattian saaminen suoraksi oli vallan mielenkiintoista - kuten oikeanpuoleisesta vintistä näkyy, vähän kupruilee... Mutta jos se tuosta, kun maali kuivuu. Pahvit ovat niin tarkasti mitoissaan, että pysyvät paikallaan ns. puristusvoimalla. Kiinnityksen varmistin liimaamalla pahvin vielä seiniin ikkunapaperilla, jonka olin vielä varmistanut oikealla liimalla.


Nyt ovat siis molemmat kerrokset yhtä korkeat. Yläkerran huoneissa on suojukset siksi, että maalasin ullakon lattian ja uuden välikaton saman tien.

Kunhan vinttikamari kuivuu, sinne majoitetaan perheen köyhä sukulainen, nuori ylioppilas. Hän saapui tänään kaukaa Lounais-Suomesta tuliaisinaan kissanpentu. Kun ei perhettä ollutkaan paikalla, piti keittää kahvitkin itse...


Poika on itse asiassa lähtöisin Anskun kätköistä. Ansku kyseli loppuviikosta osoitettani, ja tänään luokseni saapui Ari-tehtaan nukke (en ole aiemmin nähnyt näitä vaaleatukkaisina!!), kissanpentu, iso pala verhokangasta ja näin kaunis rasia - kiitos Ansku! :)


Kun toivoin, ettei hän loukkaannu jos vieraasta tulee köyhä sukulainen, Ansku totesi itse ajatelleensa juuri sitä roolia. Pitäisi vain ehtiä tehdä pojalle 1900-luvun alun tyyliset vaatteet...

Tänään tuli myös toinen paketti. Suuri Suomalainen Kirjakerho kaupitteli alennusluettelossaan puisia nukkekodin kylppärin kalusteita. Fiksusti missään ei sanottu mittoja, ainoastaan pakkauksen mitat - paljon auttaa... :p Ja isothan nuo ovat. Kuvasta tuli vino, mutta tässä siis amme vesiklosetiksi suunnitellussa eteisen peränurkassa. Tuolta puuttuvat vielä "kaakelit".

Pönttö mahtuisi just siihen viereen, ellei siinä olisi tuollaista kilometrin korkuista englantilaistyylistä vesisäiliötä. Aivan järjettömät mittasuhteet! En vielä tiedä, nipsaisenko koko tangon ja säiliön pois, vai nipsaisenko pois vain palan. Todennäköisesti teen niin. Vähän kuitenkin epäilen, etteivät kaikki nuo kalusteet sittenkään mahdu "kylpyhuoneeseen".


Tästä taas jatketaan. Vielä aion vetää yhden kerran ulkomaalin taloon, jospa sitten pääsisi rauhassa kalustamaan - se on kaikkein hauskinta! :) Sami murehtii jo, mitä sitten tapahtuu kun nukkikseni on täysi. Koetin selittää, että aina voi hankkia vaikka veitsiä ja haarukoita, jollei muuta keksi... ;)

4 kommenttia:

 1. Kiva että poika on kotiutunut :D
  Jaksaisitkos kertoa nuo SSKK:sta ostettujen mitat niin voisin miettiä että tilaisinki Lundiaan myös, vaikka mulla kyllä on Tatsin tuomat porsliiniset, mutta ne on tuossa minaityyrikaapissa ja taitavat olla tuohon Lundiaan pienet ja niin hienot että mieluusti pidän tuossa kaapissa ne tallessa.

  VastaaPoista
 2. No kun se on täysi, hankitaan tietenkin toinen nukkekoti.

  VastaaPoista
 3. Anskulle ja muille kiinnostuneille tiedoksi mitat:
  allaskaappi k 6,5 cm, l 7,5 cm
  peili k 9,8 cm, l 6 cm
  pönttö k 5 cm, tangon ja vesisäiliön kanssa 18 cm (!!!!)
  pyyhehylly k 8 cm, l 7,5 cm
  amme k 5 cm (+ hanat), l 13,5 cm (leveimmästä kohdasta)

  Mari, noin minäkin itse asiassa ajattelin... ;)

  VastaaPoista
 4. Siis nuo leveydet eivät ole 17,5 cm jne vaan siinä lukee l-kirjain - tämä fontti on hämäävä! :D

  VastaaPoista