torstai 9. heinäkuuta 2009

Nytpä tahdon olla ma...

Tämä postaus on ilmestynyt aamulla myös Tuumooksiin, mutta laitan tännekin, kun liittyy tuohon käsityöharrastukseeni... :)

Olen Tuumooksien puolella jo muutamaan otteeseen maininnut, että "mökkimme" eli harrastetilaksi seinän takaa vuokraamamme pikku asunto odottaa edelleen mööpeleitä. Olemassa ne kyllä ovat olleet jo kauan. Isoveli teki tarkastuskierroksen Lapuan helluntaiseurakunnan kirpputorille, mittasi siellä olevat kirjahyllyt, tiedotti meille mitat ja hinnat ja kävi hakemassa kalusteet tilauksemme mukaan. Lisäksi tulossa oli vanha vuodesohvasänkyni sekä pöytä ja neljä tuolia.

Olemme neljän viikon ajan yrittäneet saada kuljetusfirmoilta vastausta siihen, mitä maksaisi kalusteiden tuonti Lapualta Jalasjärvelle. Ensimmäiseltä firmalta meni viikko kertoa, että taksaksi kerrottiin 60 euroa per tunti lastauksessa ja purussa ja sitten euro kilometriltä alkaen ja päättyen firman talliin - eli laskimme, että alveineen homma olisi kustantanut neljäsataa. Kun kirpputorilta tuodut kuusi kirjahyllyä ja kirjoituspöytä eivät yhteensä maksaneet kuin 130 euroa, ei kauheasti innostanut.

Toinen firma ilmoitti, etteivät he ota muuttoja lomakaudella. Kolmannesta ei koskaan ole kuulunut mitään. Miksi firmat laittavat sähköpostiosoitteensa kotisivuilleen, elleivät käytä sitä? Kuukausi sitten laitoimme postia kahteen lapualaiseen valokuvausliikkeeseen kysellen hääkuvausten hintoja, mutta niistäkään ei kummastakaan ole kuulunut...

Tämän blogin ansiosta sain vinkkejä hyvin edullisesta kuljetuksesta, mutta epäilen, että näin heinäkuussa ei sekään olisi onnistunut, kun kyse oli opiskelijoista. (Korvan takana kyllä on!) Lopulta Samin isä lainasi tutultaan piiiiitkän peräkärryn, ja tiistaina ajelimme Lapualle.


Fiestaa ei pantu peräkärryyn, kuvasin vain kukkaisautoni kälyn antamien pionien ja liljojen rinnalla. (Kiitos vielä salaatista, mintusta ja fenkolista! Tulemme teille toistekin!!)


Kuorma saatiin onnellisesti Jalasjärvelle, ei edes satanut. Ja tässä näette, miltä "mökkimme" näytti eilen iltapäivällä...


Isoveli tuli mukaan ja pojat kasasivat ne kuusi kirjahyllyä. Osa oli varsin mielenkiintoisia koottavia - ja eteisen hyllyjen kohdalla huomattiin, että ylä- ja alaosat olivat kirpputorilla vaihtuneet. Jollakin lienee siis tummat alaosat ja vaaleammat yläosat, kun meillä on toisinpäin! ;)Kuvat ovat pimeitä, mutta kaaosmaisuuden niistä huomaa... Toki hyllyissä näkyi jo eletty elämä, mutta kaikkineen teimme kyllä hyvät kaupat. Komeita mööpeleitä!

Varsinaisen asunnon hallista siirrettiin yksi hylly mökin puolelle ja toinen hylly pois ahtaasta käytävästä. Samin äiti tuli käymään ja oli saada slaagin, kun näki hyllystä tyhjäämäni kirjapinot: "Ei kai lisää kirjoja!" :D


Ja joku juoksi koko päivän paljain jaloin kahden asunnon väliä ja välistä alaovellekin... Totesin ilokseni lapsuuden lättäjalkaisuuden parantuneen, koko jalkapohja ei ollut musta! :D

Eilisen päivän järjestimme mökkiä, nyt on jo matot lattiassa ja hyllyillä kirjoja - joskin myös tilaa. Vaikka kirjamäärämme lisääntyykin näköjään tasaisella tahdilla, emme joudu aivan heti muuttamaan tästä talosta hyllytilan vähyyden vuoksi. (Sitä muuttoa en kyllä sitten uskalla ajatellakaan.) Enkä voi uskoa todeksi sitä ihanaa asiaa, että minulla on nyt oma käsityöhuone ompelukoneineen, lankavarastoineen, neulekirja- ja lehtihyllyineen!

Laitan teille kuvia sisustetusta mökistä kunhan tässä kerkiän. Se on aitoa retroa, joten jos inhoat 70-lukua, älä lue blogiani muutamaan päivään...

7 kommenttia:

 1. Eli luen blogiasi myös seuraavina päivinä! :)

  Minä kuljen kesät edelleen paljain jaloin, joskus naureskelin, että minusta erottaa talvi- ja kesäajan siitä, kuljenko pihalla paljain jaloin vai käytänkö kumppareita!

  VastaaPoista
 2. Teillä on mahtavat harrastustilat! Olen kyllä suorastaan kateellinen niistä!

  Minustakin olisi ihana kuljestella avojaloin, mutta kun tulee roskaa sisälle ja sitten pitää siivota... Oon mä mökillä, siellä ei haittaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoja ei voi koskaan olla liikaa. :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen mökkiin! Oi, oispa minullakin tuolaliset tilat. :-)

  VastaaPoista
 5. Onnea ja aktiivisia hetkiä uuteen "mökkiin"!
  Ihan vähän vaan viherrän kateudesta täällä.

  VastaaPoista