sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Shoppaisin jos tohtisin

Olen jatkanut viikonloppuna ompelutöitä, saapi nähdä esitelläänkö niistä mitään täällä... :)

Viime aikoina olen surffaillut ensimmäisen kerran oikein kunnolla Etsyssä. Olen toki käynyt siellä aiemminkin, mutta vasta nyt tutkinut, mikä mieletön aarreaitta se onkaan.

Kuolaan mm. ihania kankaita, ja niihin liittyen haluaisinkin tietää, miten sujuvasti Etsyn kautta tilaaminen onnistuu - nimittäin tullin suhteen. Juuttuvatko ostokset tulliin vai tulevatko suoraan kotiin?

Meillä on nyt se kiva tilanne, että Seinäjoen tulli on lakkautettu ja lähin tulli löytyy 100 km päästä Vaasasta. Ja kun kerran Itellakaan ei oikein tiedä, tullatako vaiko eikö ihmisten tavaroita, niin pysyttelisin mieluusti eurooppalaisissa ostoksissa. Mutku Jaappanissa olis kaikkea kivaa...

Kertokaa siis te, joilla on kokemusta! Tiedän, että jotkut huolehtivat, ettei loppusumma ylitä jotain tiettyä rajaa - mutta tullissa minulle aikanaan sanottiin, ettei sellaista olekaan (joku keksi sen, jatkaisivat Pilli ja Pulla), vaan aina katsotaan tapauskohtaisesti...

Olisikohan parasta pysytellä ihan kotimaassa. Kun Kangas-Mallalta saa nykyään Tildaakin.

9 kommenttia:

 1. Tilaan ulkomailta (EUn ulkopuolelta) säännöllisesti ja osallistun vaihtoihin, kolmen vuoden aikana olen päätynyt tullipostiin kerran. (Joo ja tiedän, että joka ainoan paketin kanssa sinne pitäisi mennä, mutta enpä ole jaksanut vaivautua). Sillä ainoalla kerralla kun sinne tulliin jouduin oli vaihtopaketin arvoksi kirjoitettu 90 dollaria enkä joutunut siltikään maksamaan mitään. Jos paketin arvo (postikuluineen) on alle 50 euroa ei tullia tai veroa peritä, koska niiden arvo on alle 10 euroa. Näin minusta lukee ihan heidän omilla sivuillaankin, jostain syystä sivut ovat taas jumissa enkä saa tähän linkkiä.

  Onnea ostoksille!

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne rajat on olemassa :) Ehkä täti tarkoitti sitä, etteivät he tullissa sokeasti luota paketin päälle merkittyyn arvoon, vaan arvittaessa tulkitsevat sisällön arvon itse.

  Mä tilaan aina max. 40 eurolla jos haluan satavarmasti selvitä tullitta. Maksettavaksi saattaa siis rapsahtaa tullausmaksua ja arvonlisäveroa, näistä kummastakin tarkat tiedot tullin sivuilla.

  Mä tilaan Etsystä paljon, oikeastaan viikottain jotain.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se raja on olemassa, eli jos alv+tulli on vähemmän kuin 10 e, niin niitä ei peritä. Ja jokaiselle tavaralle on olemassa tullitariffinsa, montako prosenttia se on kunkin tavaran arvosta. Mutta niitä on turha sieltä tullin sivuilta koittaa ymmärtää, esim. kun itse olen tilaillut jenkeistä kankaita, niin helkkaristako minä tiedän, millä sidonnalla ne on kudottu ja paljonko niissä on mitäkin materiaalia. ;) Kun siellä tullin sivuilla on niin viimeisen päälle eriteltu joka ainoa tavara. Tuskin siellä tullissa sedätkään osaavat heti jostain kangaspalasta päätellä, että "joo tää näyttäis selvästikin olevan sitä Kalliovuorten juurelta poimitulla puolukalla käsinvärjättyä toimikassidoksista pellava-silkkisekoitekangasta 65%-35%, josta menee niin ja niin paljon tullia..." ;) Koska just noin omituisia on ne tullin ohjeet. :D Sit on vain pitänyt koittaa arvata ja pelata vähän varman päällekin. Ei oo jäänyt vielä mitään tulliin. *kop kop*

  VastaaPoista
 4. Tullin sivuilta (Ostaisinko Internet-kaupasta):

  "Tuontitullittomuus myönnetään, jos lähetyksen sisältämien tavaroiden kokonaisarvo on
  enintään 150 euroa. Tätä arvorajaa ei kuitenkaan sovelleta alkoholituotteisiin, tupakkaan, tu-
  pakkatuotteisiin, hajuvesiin eikä eau de toilette -tuotteisiin. Arvonlisäverotuksessa vastaava
  lähetyksen arvoraja on 22 euroa. "

  Ongelma ei siis ole tullimaksu, vaan ALV. Oman kokemuksen mukaan ei kannata tilata mitään, jonka arvo on yli 22 e, koska sen saattaa joutua hakemaan tullista. Lisäksi saattavat tosiaan määrittää arvon itse, jos sitä ei ole mainittu, ja tutkia tavarat. Tosin minä puhun Helsingin tullista, toiv. muualla ovat rennompia.

  "Esimerkiksi USA, Japani ja Taiwan ovat maita,
  joiden kanssa EU:lla ei ole tullietuussopimusta"

  VastaaPoista
 5. Voe tokkiinsa kun päästäis jo noista tulleista eroon. Ei tosiaan oo kivaa, meilläkin lähin tulli on 30.6. alkaen jossain ties missä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistasi! Sinulle jotain blogissani.
  Ps: en lukenut Bettyä loppuun, säästän sen kirjan saapumiseen!

  VastaaPoista
 7. oijoi mitä linkkejä... auts. Mä tilailen silleen kohtuudella, et paketin arvoksi tulis enintään se 40e. Tae se ei ole, mutta eipä ole tarvinnut vielä mennä tulliin :)

  VastaaPoista
 8. Käy kurkkaamassa ebay.co.uk, siellä on ihan mukava valikoima japanilaisia kankaita ja ne kankaat tulee siis englannista. Itse olen tuolta monta kertaa tilannut :)

  VastaaPoista