tiistai 18. marraskuuta 2008

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty - tai jopa kokonaan

Kiitos February-kehuista! Tuo lanka on mielettömän ihanan tuntuista, mutta hirmuisen halkeilevaa, joten neulominen oli vähän tuskaa. Niin kyllä on Tangled Yokenkin neulominen - palmikko voi olla nerokas, Villasukka, mutta minä en ole nero! :( Vaan en pura. En. Olen tästä lähtien Se Tyttö Jolla On Tosi Sotkuinen Verkko. (Joku lukee Himoshoppaajia. :)

Muistatte varmaan, miten syksyllä takkusin saadakseni Jenkeistä tulleet neulekirjat tullista ulos. Silloinhan soittelin sekä tullin että Itellan läpi yrittäen saada sitä kuulemma sieltä löytyvää tullauspalvelua. Vaan ei. Ei palvella Jalasjärvelle.

Pari viikkoa sitten päädyin Kirjakahvilan kautta japanilaiselle Shinzi Katoh -sivustolle. Uusien, mutta 50-60-luvun lastenkirjakuvituksia muistuttavien tavaroiden edessä oli pakko antautua. Yksissä tuumin tilasimme Samin kanssa mukit (se missä on tyttö ja poika ja kissa ja ankkoja), ja minä vielä 5 x 0,5 metriä kangasta, siis viittä eri designia.

Tällä kertaa maailmanvalloittajan tyyliin hyvin ymmärsimme, että tulliinhan nuo jäävät ja vero menee. Suunnittelimme jo, koska sännätään kolmelta töistä jotta ehdittäisiin ajoissa Seinäjoelle ja sitä rataa. Japanilaiset toimivat kuin ajatus, sain jopa koodin jolla seurata paketin saapumista nousevan auringon maasta Vantaan tullipostiin. Vähän kyllä ihmetytti, kun se aina vaan näkyi olevan siellä Vantaalla - koska se lähtisi Seinäjoen tulliin?

Tänään sain Itellalta saapumisilmoituksen, jossa ystävällisesti kysyttiin, haluanko heidän tullaavan pakettini lisämaksua vastaan vai lähettävän sen lähimpään tulliin.

Olin pudota pyrstölleni. Soitin sedälle - ilmoituksessa oli elävän ihmisen yhteystiedot - ja sain kuulla, että riittää kun lähetän sähköpostilla hänelle tilausvahvistuksen, henkilötunnukseni ja tiedon paketin sisällöstä sekä viitenumeron. Paketti tipahtaa sen jälkeen Valintatalon asiamiespostiin.

Olen ehkä tyhmä, mutta - onko tämä palvelu nyt tässä parin kuukauden sisään laajentunut käsittämään myös Jalasjärven? Vai eikö Itellalla oikea käsi tiedä mitä vasen tekee? Vai riippuuko se paketista - eivätkö itellalaiset tykkää kirjoista ja Amerikasta, mutta sen sijaan mukeista ja Japanista?

Hassua! :D

7 kommenttia:

 1. Se on joskus huuli pyöreenä noiden Itellan ja Tullin "herrojen" kanssa! :D

  VastaaPoista
 2. Inpas nyt hienoa palvelua, jos se todella toimii.
  Voisikohan syynä olla jotenkin se mikä postitusfirma on alunperin paketin lähettänyt. Ainakin ameriikoissa oli ennenmuinoin kolmekin postifirmaa ja niillä oli eri maksut ja eri kuljetusreitit ja kuljetusnopeudet.

  VastaaPoista
 3. postitusfirmasta tuo johtuu. ja se on posti. yksityisihmisille posti on edelleen posti.

  VastaaPoista
 4. Tilasin silloin kans tuolta interweave pressistä ale-kirjoja. Ja mulle kyllä tuli silloin sähköpostiin Itellalta viesti, että haluanko heidän tullaavan puolestani. Meni vielä niinkin hyvin, ettei niistä mennyt ollenkaan veroja. Asustelen Laihialla, joten ei me ainakaan maantieteellisesti kaukana toisistamme olla, joten Itellan on täytyny sählätä jotain sen sun edellisen kirja-paketin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, kyllä paperissa luki moneen kertaan Itella - postista ei puhuttu sanaakaan. ;)

  Minnu, jos luet nuo postaukset joihin linkitän, näet että multa perittiin 22 % veroa Interweaven kirjoistani, koska ne katsottiin vihoiksi, olivathan ne pehmeäkantisia!!!! Miten on mahdollista, että ihmisiä kohdellaan näin eri tavoin? :0

  VastaaPoista
 6. Nono, minä olin just tulossa sanomaan, että nehän oli VIHKOJA. ;D

  Mutta eikö olekin osaltaan ihanaa tämä nykyaika. Voi tilata ihanuuksia Jaappanista tuosta noin vaan. Viisi vuotta sitten tuskin olisin edes harkinnut. Hmm, olisinkohan viisi vuotta yleensäkään tilannut juurikaan muualta kuin Ellokselta tms. :o)

  VastaaPoista
 7. On toi kyllä ihme juttu.

  Näköjään jokaisella ja jokapaikassa on ihan omat sääntönsä koskien noita tullausmaksuja ym.
  Suurin osa kirjoista mitä sieltä tilasin oli myöskin pehmeäkantisia, vain muutama kovakantinen.

  Ei noita aina ymmärrä :) Onneksi sulla tuon tilauksen kanssa kävi paremmin.

  VastaaPoista