perjantai 1. elokuuta 2008

Ja vielä, osa III

Nyt on soitettu postiin ja tulliin. Seinäjoen alueella ei ole postin huolintapalvelua, joten tavara pitää hakea itse, tai antaa jollekulle valtakirja.

Tullin tyttö neuvoi oikein ystävällisesti asiassa ja kertoi, että kirjoista joudu maksamaan alvin 8 % ("Jos ne ovat kirjoja eivätkä vihkoja", hän sanoi. "Mistä minä tiedän kun en ole nähnyt niitä", minä sanoin... :), mutta en tullia.

Kysymys vain herää siitä, että jollei tullia mene, niin eikö sitä pakettia voinut laittaa postiin ja lähettää verolaskua myöhemmin... Alan ymmärtää, miksi jotkut ihmiset ovat USA-vastaisia... :D

16 kommenttia:

 1. Toivottavasti paketissa on tilausvahvistus/lasku, jossa näkyvät hinnat ja tuotteet tarkemmin, postin lappu ei riitä tullissa tilausvahvistukseksi.
  Tarvitset siis tilausvahvistuksen/laskun ja henkkarit, niiden kanssa menet tulliin, tullin täti/setä avaa kanssasi paketin, katsoo mitä siellä on, laskee alvin ja maksat sen. Summa ei ole suurensuuri jos se on vain 8%. Tullia ei mene, kirjat ovat tullivapaita.
  Jos sinulla ei ole enää Interweaven tilausvahvistusta, kannattaa pyytää se sähköpostitse uudestaan. Saatat saada sen itsekin uudelleen tulostettua kirjautumalla sivuille ja katsomalla tilaushistoriasi.
  Hyvin se menee, nou hätä! :-)

  VastaaPoista
 2. Tullit ja verot maksetaan Suomeen, ei USA:aan. Postikulut lasketaan mukaan veroja määritettäessä.

  EU:ssa tehdyistä ostoista ei tullia/veroja mene, joten olen itse suosinut mm. brittiläisiä nettikauppoja.

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, tää ei kyllä sitte yhtään rohkase mua tilaamaan mitään mistään Helsinkiä kauempaa ;).

  VastaaPoista
 4. onpa monimutkasta..onneks en tilannut kirjoja tuolta vaikka mieli ois sillon ehkä tehnytkin..

  VastaaPoista
 5. Kyllä se siitä, ei ne sua syö :)

  Itsälleni jäivät samasta puljusta tilatut vanhojen Knits-numeroiden alesta ostetut lehdet kanssa tulliin... jäi just tullirajan alle mun tapauksessa.

  Eka pakettini jäi Helsinkiin, josta se lähetettiin pitkän keskustelun jälkeen Kemiin ja sieltä kinusin sen Tornion tulliin =)=)=)

  VastaaPoista
 6. Eikä sitä 8% alvia tarvi maksaa, jos sen alvin suuruus jää alle 10 euron. Mutta kun tullissa eivät tiedä, mitä paketti sisältää, niin ovat sen varalta pidättäneet siellä, kun on varmaan iso tai muuten epäilyttävän oloinen paketti. Kun menet sinne, otat mukaan esim. tilausvahvistuksen, josta näkyy sen tilauksen summa postikuluineen. Sitten avaat paketin tullissa ja näytät, että paketissa on vain kirjoja, niin homman pitäisi olla siinä.

  VastaaPoista
 7. Jotenkin näin isäntä mulle asiaa selitti (on tilannut pelejä ja jotain muualta maailmalta), että koska tullimaksuja ei peritä, jos ne jäävät alle jotain (olikohan 10 euroa), niin voi tilata muistaakseni 45 euron edestä tavaraa.

  Täysin tulliton hinta voi olla eri. Harmi, kun isäntä lähti just johonkin en voi tarkistaa, mutta jos muistan sen häneltä tarkistaa, niin kerron sitten!

  VastaaPoista
 8. kirjoittelin vahingossa tuonne ekaan postaukseen, mutta homma on siis niin, että netin kautta tilatut kirjat ovat tullivapaita ja vain se alvin ja postien osuus lasketaan. Jos se jää alle kympin, sitä ei veloiteta. Olisi linkki taloussanomien sivuille, mutta en jostain syystä saa sitä näkyviin.

  VastaaPoista
 9. Onpa sulla ollut ruljanssi! Kävin Seinäjoen tullissa kalliin DVD-paketin vuoksi, ja juur noin paketti avattiin ja maksoin alvin. Kirjojen tai lankojen vuoksi en ole koskaan joutunut moista tekemään, vaikka tilaan ulkomailta jatkuvasti molempia.Tosin kuten toinenkin Mari sanoin, kirjoista ei sitä alle 10 € jäävää alvia edes peritä. Pidän peukkuja, että selviät hyvällä! ( prosessineuloja-Mari)

  VastaaPoista
 10. Mari, hassua, kyllä mulle tuli se kommentti jossa oli linkki!

  Eli Taloussanomissa on juttua tullista. Sinne on jopa saatu %-taulukko tullimaksuista, joita ei tosiaan Tullin sivuilta löytynyt...

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti saat kirjasi. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia koskaan noiden tavaroiden kanssa vaikka olenkin tilannut usasta.
  IK:n alea katsoin mutta laskin että suurenmoisten postituskulujen vuoksi bookdepo on silti halvempi.

  VastaaPoista
 12. Kuulemani mukaan noissa amerikan tilauksissa voi välttää tullit ja alvit jos paketti merkataan lahjana (gift)..

  Tuota kannattaa tiedustella nettikauppiaalta, että suostuuko merkkaamaan lahjaksi paketin ja täten
  kiertämään nuo.. huonolla tuurilla tullit voi joutua maksamaan..

  VastaaPoista
 13. Saitkin jo niin paljon ohjeita, mutta kyselin isännältä asiaa ja sain niin pitkän selitysrimpsun, etten jaksa toistaa... SElitys alkoi, että pitää tietää, mistä tilaa...:-) Annella on kuitenkin hyvät linkit, mistä tietoa saa.

  VastaaPoista
 14. Kiva, kun kommentoit matkakertomustani! Meillä oli sellainen interrail-lippu, jolla sai matkustaa 10 päivän aikana viitenä päivänä. Jos reilaus kiinnostaa ja Ruotsin halki olisi tarkoitus matkustaa, kannattaa varata paikkaliput esim. VR:n kautta, niin ei mene aikataulu ihan poskelleen.

  Tullimaksuista puhutaan usein, mutta ALV tulee vastaan ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 15. Kuten tuossa jo aiemmin mainittiin, ei ne maksut USA:sta riippuvaisia ole. Ja kun hiukan treenaa, osaa tilata sopivalla summalla välttäen maksut:).

  VastaaPoista
 16. Joo, kyllä mä tiedän, että ne maksut menee Suomeen... se oli vitsi... :) Tarkoitin lähinnä sitä, että jos ymmärtäisin tilata EU:sta, ei olisi veroja pahempia ongelmia ja posti tulisi edes kotipaikkakunnalle asti! :D

  VastaaPoista