torstai 31. heinäkuuta 2008

Höh! :(

Muistatte varmaan, miten joku viikko sitten hiukan hullaannuin Interweaven "kipeiden kirjojen" myyntipäivillä. Sivuilla varoitettiin, että tilausta voi joutua odottamaan pitkäänkin.

Eilen luin Marjutin blogista, että hän oli jo saanut pakettinsa, ja vielä kotiin tuotuna. Aloin odotella tosissaan omaani.

Tänään oli tullut lappu, jossa on leima "noudetaan tullista".


Osaako joku sanoa minulle, mikä on Jenkeistä tilattavan tavaran tulliraja? Vai riippuuko se tilattavasta tavarasta? Miten paljon tullimaksu mahtaa olla, vai säikyttelevätkö ne vain? Pitääkö paketti hakea henk koht, vai voiko sen delegoida (ja maksaa mahdolliset kulut jonkun tilille)? Jos minä haluan olla Seinäjoella ennen vartin yli neljää, minun pitäisi olla lähteä töistä kolmen jälkeen...

Huokaus. Taidan tämän jälkeen pysytellä tiiviisti eurooppalaisissa nettikaupoissa.

10 kommenttia:

 1. Olikohan se tullimaksuton raja vajaa 45 euroa ja sen tullijutun voi kyllä delegoida eteenpäin, mutta sitten kyllä maksaa!!

  VastaaPoista
 2. Moi,

  noin 20 euroa on se raja, minkä voi tullaamatta tilata.

  Itellan voi valtuuttaa hoitamaan tullaamisen ja se maksaa muistaakseni jotain 12 euroa. Itse olen aina antanut tullauttaa, kun en ole jaksanut tehdä matkaa lähimmälle tulliasemalle ja matka olis kuitenkin kalliimpi.

  Käuytännössä olen aina soittanut numeroon, joka siinä Itellalta tulevassa (varmaan on tulossa) kirjeessä ja siellä virkailija on hoitanut homman. Siitä tulee lasku sitten itse tullimaksun ja alvin mukana.

  Niin siis, alv on maksettava, se on 22% ja tullimaksua, jos katsovat tarpeelliseksi, mutta se on euroja, ei kymppejä.

  Toivottavasti rauhoitti mieltä?

  Jotain lisälaskua siis on odotettavissa, mutta ei mitään mielettömyyksiä.

  ilu

  VastaaPoista
 3. Jaa, milloinkohan minun kirjani tulevat?
  Tuo 45 euroa on minunkin mielestäni suurin piirtein se raja. Kirjojen alv on 8% ei 22.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, rauhoititte jo mieltä! Mutta voiko jonkun yksityishenkilön valtuuttaa hakemaan tavaran tullista? Nuukana säästäisin edes sen Itellan osuuden... ;)

  VastaaPoista
 5. Tuota, ihan tyhmä kysymys voipi olla, mutta oletko varma ettei tuo sinun pakettisi ole jo Jalasjärven postissa?

  VastaaPoista
 6. Tulliraja on muistaakseni 40€, mukaan lasketaan postikulut. Jos tullimaksun summa on alle 10€, ei tullia peritä.

  VastaaPoista
 7. Riippuukohan tää jotenkin siitä, mitä tavaraa on tilannut? Mulle nimittäin tullirkailija sanoi selväsanaisesti, että 20 euroa on raja...?

  VastaaPoista
 8. Netin kautta tilatuista kirjoista ei kanneta tullia, vain alvia, joka kirjoissa on 8%. Eli käytännössä alle 80e arvoiset tilaukset ovat KIRJOISSA turvallisia.

  VastaaPoista
 9. http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2008/02/28/tullimaksut-yllattavat-nettitilaajan/20086109/139?offset=30

  VastaaPoista
 10. äh en mä saa sitä linkkiä tähän kai näkyviin? No ravelryssä tästä oli puhetta jossain keskustelussa, siellä finnish knitters ryhmässä.

  VastaaPoista