keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Paljon kaikkea

KIITOS kommenteista!! Olen ihan mykistynyt. Tekisi mieli jäädä paistattelemaan teidän kehuissanne, sillä pelkäänpä että tästä on suunta vain huonompaan... Täytyy kyllä sanoa, että Kevätpäiväntasausyllätyshuivin ja tämän Sylvin jälkeen tuntuu, että uskallan neuloa mitä vain. En sano tätä ylpeilläkseni vaan kiitollisena. Minä, joka olin koulussa se luokan tuhertaja, aina muutaman viikon jäljessä muista käsityötunnilla, uskallan ja osaan! Se on hieno tunne.

Ei siis auta, eteenpäin, sanoi mummo kevätauringossa! Tänään oli muuten niin lämmin, että a) Ravelryn Sweets Swapin paketille piti oikein etsiä autossa varjoisaa paikkaa, ettei se sulahda iltapäivän aikana ja b) Sylvillä tarkeni erinomaisen hyvin neuletapaamiseen.

Villasukka, minäkin ompelin vuorin ensin käsin - kunnes totesin, että koneommel olisi ehkä sittenkin siistimpää... Käsinompeleeni toimi siis harsintana, mitä en muuten ole harrastanut ala-asteen jälkeen! Valitettavasti venytin Sylviä jotenkin hölmösti harsiessa, enkä viitsinyt purkaa kaikkea, joten vuori on vähän - öö - persoonallisesti?

Maartsi, eikö uudistaa ole yleiskieltä? Onhan? :D Ainakin me Ison Gnun kanssa ajatellaan niin...

Pikkumyy, kiitos tiedosta - muillekin tiedoksi, että Regian sukkalangoilla on nykyään 10 vuoden takuu. Kohta kai lankaakin voi vakuuttaa!

Liinu, jaksamista. Ajattelen sinua.

Oranssi, en tiedä kuvittelenko, että Mambon pehmeys riippuu väristä. Ruskea, josta tein Pankinvintin Hätävaaran, oli mielestäni karkeaa ja epämiellyttävää, tuo vihreä on ihan ok lankaa, mutta kaikkein pehmoisinta on keltainen. On kai se mahdollista, että värjäys vaikuttaa langan tuntuun.

Näppi, on aika törkeä hinta Mambolla. Halpa-Hallissa siis 4,40, Tapiolla ainakin jossakin vaiheessa 3,50.

Anonyymille tiedoksi, että Sylvin ohjeen on julkaissut Twist Collective -niminen nettineulelehti, jossa ohjeet ovat myynnissä yksitellen. Kun on maksanut vaikka tästä Sylvistä pyydetyt 7 dollaria, niin sähköpostiin putkahtaa linkki, josta voi käydä lataamassa ohjeen omalle koneelleen. Linkki on aktiivinen muistaakseni 3 vuorokautta tai 100 käyntikertaa, sen jälkeen se lakkaa toimimasta. Kannattaa siis tallentaa ohje koneelle vaikkei sitä heti aikoisi tehdäkään.

****
Mutta on täällä välillä vähän neulottu muillekin. Nämä kaksi Etiopian-nuttua lähtivät äsken neuletapaamisessa Mallin matkaan, hän kerää täältä Etelä-Pohjanmaalta yhteispostitusta. Kaksivärisen nutun keltainen osa on Woolia, valkoinen Bambinoa, vaaleanvihreä on Lanettia.

Nuttuja oli tarkoitus olla tänään kolme, mutta olin jättänyt neuleen perjantaina sohvalle ja Sami nojasi vahingossa 3,5 KnitPickseihin - poiks. Sain korvaavat puikot vasta eilen ja tikkusin äsken hulluna, että olisin saanut kolmannen nutun neuletapaamisessa valmiiksi - mutta muutamasta sentistä jäi kiinni. Menee siis Mallille jälkitoimituksena. Se on täsmälleen samanlainen kuin tuo vihreä, joten ei siitä enää tule omaa kuvaa.

Malli: Nuttuja Airan sairaalan synnytysosastolle, ohje löytyy täältä
Lanka: kolmeen nuttuun Woolia, Bambinoa ja Lanettia yhteensä ympäripyöreät 225 g
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Kaksivärinen nuttu on neulottu alkuperäisen ohjeen mukaan tasona, vihreä nuttu samoin silmukkamäärin pyörönä, kolmas nuttu on tulossa Ixun ohjeen mukaan eli vartalo-osassa vähemmän silmukoita. Toivon mukaan vauvat saadaan noihin sisään - minulla ei ole lasten koosta ja niiden pukemisesta mitään käsitystä, joten ohjeen "jätetään sopivat kädenreiät" olisi voinut yhtä hyvin olla hepreaksi. No, jos tuo vihreä edes jollekin keskoselle mahtuisi.


****
Olen vähän ommellutkin. Tilasin joskus syksyllä Elloksen alesta -50 % hintaan muistaakseni neljän metrin palan tykkyä puuvillakangasta. Viikonloppuna sen pesin, kun kangas alkoi huudella, että tarttis siitä jotain tehdäkin.


Pengoin käsityölehtiäni löytämättä mitään kivaa mallia, kunnes vastaan tulivat syksyllä harsopellavaliiviä varten piirtämäni kaavat - trikoomekko Suuren Käsityölehden numerosta 6-7/2004, koko tuon postauksen mukaan "muokattu 44" (siis metri pois pituudesta tai jotain ;). Kangas ei jousta, joten olisin saanut jättää halkiot, mutta muuten tykkään hirmusti. Sain tänään töissä(kin) oikein kehrätä kehuissa, kun ylistettiin sekä liiviä että Sylviä.

Osaako joku vinkata kivan "farkkutakkityylisen" kesätakin kaavat? Ajattelin, että tämä sopisi sellaiseen.Olenko minä kuvissa aina vakava, kun Tuula kiitteli viime postauksen hymykuvaa? Tässä teille lisää moista. Ja sanokaa tuolle mun hovikuvaajalle, että seuraavalla kerralla käskisi suoristamaan koruni. Näytin tuolta jo ala-asteen ekaluokan koulukuvassa - silloinkin mulla oli koru vinossa.


****
Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä elämäni ensimmäinen Kiri-huivi. Muistelen, että aloittaessani neulomisen opettelua syksyllä 2006 kaikki neuloivat Kirejä (elleivät neuloneet Fifejä). Silloin tuntui mahdottomalta ajatukselta a) neuloa pitsihuivi ja b) vielä englanninkielisestä ohjeesta.


Mutta tämähän olikin tosi helppo ja mukava. Lanka lähti mukaan Menitasta viime syksyn koulutusreissulla. Sitä jäi ärsyttävä pieni nöttönen - olisin voinut rauhassa neuloa vielä nurjan kerroksen ennen päättelyä, mutta kun en ole ikinä näin ohuella langalla neulonut, en tohtinut ottaa riskiä.

Malli: Polly Outhwaiten Kiri
Lanka: Dropsin Kidsilk, noin 24 g (pieni nöttönen 25 g kerästä jäi yli)
Puikot: 5 mm pitsi-Addit (toisaalta aivan liian isot - toisaalta pienemmillä puikoilla tästä olisi tullut nästyyki, kun lankaa ei ollut yhtä kerää enempää)
Muuta: Hauska. Teen varmaan vielä toisenkin. Lahjalaatikkoon menee hän.


Tässä nämä "vähäiset" kuulumiset tällä kertaa. Terkkuja erityisesti kaikille "nuttuajille"! Ohje on sanoinkuvaamattoman tylsä... Mutta yritetään ajatella niitä vauvoja!

12 kommenttia:

 1. Voi,Kaisa se siellä hymyilee kilpaa kevätauringon kanssa! Hieno on sun liivisi ja tuo huivi niin naisellisen viehättävä. Arvaa vaan oliko sua ikävä ja muitakin kun en päässyt neuletapaamiseen. Mä olen niin tänätalvena kai mieltynyt kulkutauteihin. Ensin ne kauheet korvatulehdukset,sitten keksin siepata ittteeni mahataudin ja nyt olen jo pari viikkoo varmaan hellinyt tätä kunnon flunssaa poskiontelotulehduksineen!

  VastaaPoista
 2. Sylvi oli livenä juuri niin ihana kuin voi vain kuvitella. Ihailin tuota liiviä ja sen kangasta kahvijonossa, mutta en saanut suutani auki. Onko nää nyt niitä maatuskoja, vai???? Mun ensimmäinen vauvannuttuni ei etene, vaikka aivan tuskassa kudon (tarkoitan että rakkaudella) ja joka välis mittaan, Vielä puuttuu senttejä!!!

  VastaaPoista
 3. Ihailin jo aiemmin tuota Sylviä, mutta ylistykset jäivät tähän iltaan kiireiden takia. Sanonpa siis että komia on. Ja mä ostin kans omilla rahoillani tuon pupumukin, koska "kaikilla muillakin se on" ;):

  VastaaPoista
 4. Heh, tuosta korun kierossa olemisesta tuli mieleen meidän hääkuvat. Kun kuvaaja oikein siellä koko ajan muistutteli, että katsokaahan, että morsiamella on kaulakoru suorassa ja että vyötäröllä ei saa sitten näkyä "nakkeja" eli isännän sormet eivät saa pilkottaa minun takaani. Ja oltiin mukamas tarkkoja. No, koevedoksia tiiratessamme ei sitten oltu niin tarkkoja, kateltiin vain naamojen ilmeitä, ja kun teetettiin kolme kuvaa itselle, niin eiköhän niissä yhdessä ole meikäläisellä korvakoru vinossa (kuvaaja puhuikin tosiaan vain siitä kaulakorusta...) ja toisessa sitten isännän nakki näkyvissä (siis sormi, älä nyt vain erehdy muuta kuvittelemaan... ;) ). Että oli niistä kolmesta kuvasta sentään yksi sitten onnistunut noiden puolesta. :D

  Sinun hymykuvasi ovat ihania! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos hymyistä! Jos "joudut" esittelemään jotain "epäonnistunutta" - ei ole pakko hymyillä!!!
  Tuula täällä vaan kirjottelee...

  VastaaPoista
 6. Unohtui mainita mahdollisesta kaavan löytöpaikasta. Jos kirjastossa sattuisi olemaan Ottobre lehtiä arkistossa parin viime vuoden ajalta. Muistelen siellä olleen jotain, mikä voisi osua nappiin. Kannattaa käydä katsomassa. Tuula taas

  VastaaPoista
 7. Voi ihana tuo liivi!!! Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 8. Iloisen ja keväisen näköisiä maatuskoita!
  "Kaima" oli ehdotellut Ottobrea...kaivoin lehden esille, kesä 2/2002 lehdessä ainakin on kaksi perusversiota farkkutakista (vyötäröllä ja suoralla helmalla)ja kokoja löytyy 98-170cm ja C36-44.Luulisi löytyvän kirjastosta. Iloa etsintään ja varsinkin ompeluun! t.Tuulai

  VastaaPoista
 9. Voi sorry, tarkempi katselu osoitti ettei ne taidakaan ihan maatuskoita olla - kiva kangas ja malli joka tapauksessa! =) Tuulai

  VastaaPoista
 10. Sulle on jottain blogissani.
  Niin ja unohetaan koko ruskea mambo. Mua ottaa jotenki aivoon koko homma, että joudun tehä eri värjäyserrää olevasta langasta... varmaan keksin jottain muuta.

  VastaaPoista
 11. Tosi kivan näkönen liivi liivinen ja Kiri on huippuhieno, ihailen!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa kangasta, ja oot kaunis hymyillessäsi :)

  VastaaPoista