maanantai 26. tammikuuta 2009

Valmista ja vaiheessa

Joku mainitsi blogissaan ihmisten ilmoittaneen, etteivät jaksa lukea tekstejä vaan mieluummin katselevat kuvia. Jos näin on, niin mun täytynee lakata bloggaamasta. ;)

Mutta ennen sitä valmistunutta ja keskeneräistä. (Ja tekstiä.)


Noro-takissa (terveisiä Tuulalle! ;) ei ole mitään ihmeellistä. Neulottu ylhäältä alaspäin niin kauan kuin lankaa riitti, kirjaimellisesti. Purin helman päättelyä kahdesti jotta sain sen langan riittämään.


Hihojen kavennukset tein Mr. Greenjeansin mukaan (senhän neuloin Noro Silk Gardenista) ja menin lankaan - en muistanut, että siinähän tulee hihansuuhun resoria. Tähän ei tullut, joten hihat jäivät vähän liian leveiksi, silläkin leveydellä olisi saanut pikkuisen pituutta lisää. Harkinnassa on, josko puran ja neulon uudestaan. Mutta toisaalta niihin tulee noin kivaa "kimonomaisuutta".

Ohje: Taisin ottaa aloitussilmukat Helmikuun rouvasta (pdf) - neulottu ylhäältä alaspäin.
Lanka: Noro Kureyon, täsmälleen 9 kerää eli 450 grammaa
Puikot: 5 mm
Muuta: Pikkuisen harmittaa, etten sittenkin tuhlannut ja ostanut Silk Gardenia - ihan sen veroista ei tämä Kureyon ole. Mutta värit ovat ihanat. Hannele Hämäläisen kissanapit messuostos, sopivat mielestäni jotenkin tyyliltään takkiin.


Kevätpäiväntasausyllätyshuivi (osaan sanoa sen jo lunttaamatta! :) hyppäsi puikoille heti töistä palattuani, ja nyt on kaksi ensimmäistä vihjettä jo neulottu. Langaksi nappasin upouuden Fleece Artistin Suri Blueni. Kuvassa huivinalku mitenkään pingottelematta - mutta kaunis siitä tulee. Toivottavasti lanka riittää.


Olin vaan sitten niin fiksu, että rupesin neulomaan sammalenvihreää lankaa KnitPickseillä talvi-iltana - näe nyt sitten siinä... Mutta ainoat pitsi-Addini ovat 5-milliset, mikä oli mielestäni tälle langalle liikaa (nyt aloitin 4-millisillä ja vaihdoin 10. kerroksella 4,5-millisiin). Lisäksi tämä huivi tulee olemaan kesken vähintään niin kauan kuin kaikkien vihjeiden julkaisu kestää, ja nyt on sellainenkin huivitusolo, että epäilen tarvitsevani Addeja muualla... ;)


Mukavaa viikonalkua jokaiselle!

15 kommenttia:

  1. Kauniit värisävyt Noro-takissa ja aivan ihanaisen vihreä huivi tulossa :)

    Mie ainaski sekä luen mielelläni tekstiä että katselen kuvia. Pelkät kuvat eivät ainakaan minulle riitä :D

    VastaaPoista
  2. Ihanasti sopii nuo kissanapit takkiin. Hieno takki muutenkin. Musta hihat on noin kivat.

    Minä luen kyllä tekstitkin blogeista yleensä, mutta joskus menee kiireessä vain kuvien katseluksi. Kuvattomat blogit eivät jaksa kiinnostaa, siis näissä neuleaiheissa, kun töiden kuvat on kuitenkin tärkeitä. Toisaalta pelkät kuvatkaan eivät kerro kaikkea, ja pidän juuri niistä teksteistä, joissa kuvataan työn syntymistä ja mahdollisia modauksia sekä ongelmia. Jatkahan siis vain bloggaamista rauhallisin mielin ;o)

    VastaaPoista
  3. Aah! Mitä töitä! Ihanat värit tuossa takissa.
    Sää alat olla kohta aika pro tekemään noita neuletakkeja. :)
    Jotenkin itse arastelen kokeilla takkeja, koska tykkään nopeasti valmistuvista töistä (sukat) ja pelkään että isommat projektit jää vuositolkulla makoilemaan. Ajattelin jossain välissä kokeilla February Ladya, siinä tuntuisi olevan riittävän selkeä ohje ja näyttäisi että se istuu monenlaiselle kroppatyypille. Toisaalta jos teen ison huivin ohuesta langasta, niin ei sitä varmaan ainakaan nopeammin tee kuin takkia paksuhkosta langasta...

    Jotenkin muuten luulen, että sinun blogiisi tuskin tullaan pelkkien kuvien takia.
    Yst.terv. nimim. Iki-ihastunut joulusatuun ja Bettyyn

    VastaaPoista
  4. Kiitos Kaisa vinkistä! Kokeilen sitä heti huomenna, tänään en taida jaksaa.... Voi ihme, miten ahkera sinä olet. Aina kun piipahdan tänne, niin valmiina on takki/pusero/jotain muuta kunnon työtä.... Minä vaan vähän räpellän.... Upea tuo takkisi! Ja komppaan muita, jatka vaan bloggaamista samaan malliin, täällä on aina niin mukava käydä =)

    VastaaPoista
  5. Kyllä mäkin yleensä tekstit luen, joskus on ehkä sellanen fiilis, että etsii inspistä vain katselemalla kuvia ja ehkä myöhemmin lukee tarkemmin.

    Olen samoilla linjoilla muiden kanssa, ihmettelen miten saat noita villatakkeja aikaiseksi, mulla menis niihin varmaan monta kuukautta. Täytyy ehkä yrittää lähiaikoina jotain isompaakin työtä.

    Ihanat kisunapit takissa! :)

    VastaaPoista
  6. Ihan samat sanat Taija K:n kanssa :)
    Ihanan kauniit värit tuossa Noro-takissa!

    VastaaPoista
  7. Seuraavan takin tai puseron minäkin aloitan ylhäältä. Jos vain muistan...
    Eli nettineulonta on kääntänyt homman ylöasalaisin: sukat kärjestä ja puserot ylhäältä!
    Kiitos kivoista jutuistasi!

    VastaaPoista
  8. Kaunis takki siitä tuli! Värit ihanat ja napit somat!

    Jaa, että jotkut eivät jaksa lukea tekstejä vaan katsovat vain kuvat. Voihan sitä tietenkin noinkin tutusrua blogeihin, mutta paljosta jää paitsi. Minä kyllä arvostan tekstiä, jota kivat ja selkeät kuvat sitten tukevat. Siis molempia tarvitaan, että minä viihdyn. ;D Ja sinulta niitä löytyy molempia, kiitos siitä!

    VastaaPoista
  9. Nehän on laiskoja tai liian kiireisiä, jotka eivät tekstejä lue. Niissähän selostetaan ne tärkeimmät tiedot.

    Olet sinä vain ihme neuloja ja nopea kaikenlisäksi! Upeita takkia ja jakkuja syntyy melkein joka postaukseen!
    Minä en ole neulonut itselleni enkä toisillekaan mitään noin suuritöistä kuin jakut ja villatakit, Huivitkin taitaa jäädä minulta nykyään tekemättä.

    VastaaPoista
  10. Minunkin pitäis lopettaa bloggaaminen, jos pitäis pelkkiä kuvia näyttää eikä sais löpistä :) Hassua, mä en saanut yhtään minkäänlaisia kommentteja kun omassa blogissani tuon laukaisin.

    Mahtavat värit tossa takissa, ja nätti on muutenkin! Mun pitää kanssa alkaa nyt tosissaan tehdä villatakkeja, ja lopettaa tää toisten blogeissa kuolaaminen. Johan nuo alkaa kohta kyllästyä siihen kuolan pyyhkimiseen...

    VastaaPoista
  11. Kauniit sävyt takissa ja napithan sopivat...niin no, kuin nappi silmään! Mullakin on saman tekijän nappeja, ihania!

    VastaaPoista
  12. Komia on takki livenäki.
    Moon ny vähä hualisnani ittestäni. Minen oo ottanu tikkuneuletta käteheni viitehen päivähän. Kaks tyätä on keskenerääsnä ja kaks tilaustyätä on aloottamata.
    Voisko McKaisa tai Pelle Kaisanni mitenkään auttaa?

    VastaaPoista
  13. Kyllä kivat nuo kissa napit!
    Huivin kolmos vihjettä pitäis kans aloittaa, sulla tulossa aivan ihanan värinen huivi :)

    VastaaPoista
  14. hienolta näyttää huivinalku. ite alottelin tänään kolmosvihjettä, sen kanssa kyllä menee aikaa enempi mitä tähän asti on mennyt kun alkaa olla jo vhän vaativampaa mallineuletta ja enempi oli nyt rivejäkin.

    hyvän näkönen on norotakkikin. mää vieläkin oottelen mun noroja cucumberista...

    VastaaPoista