keskiviikko 28. tammikuuta 2009

"Kevään ja toivon vihreä väri"Mieleeni on vuosien mittaan tarttunut mitä kummallisimpia sitaatteja. Otsikko on jostakin Merri Vikin Lotta-kirjasta ja tuli väistämättä mieleen näiden uusien lankojen ääressä. (Kiitos siitä, että jaksatte lukea edelleen näitä sepustuksiani. Niin toivoinkin. Aika tylsää, jos katseltaisiin vain kuvia. :)

Olen jo vuosia kuolannut Ilun ihanaa Sherborne Abbeyä itselleni, mutta ohjeenmukaista Rowanspun DK -lankaa en ole mistään saanut - nyt kuulin, ettei sitä edes valmisteta enää. Kun sitten Rouva Oranssi sai oman ihanan neuleensa valmiiksi ja joku (Rouva Oranssi??) mainitsi hankkineensa juuri Rowanspun DK:ta English Yarnsista, en epäröinyt vaan tein tilauksen. Nettisivulla mainittiin, että lankaa on jäljellä vain rajoitettu erä, mutta tilauslomake nieli mukisematta näppäilemäni määrän.

En ihan neljältä aamuyöstä, mutta aika aikaisin seuraavana aamuna kuitenkin avasin siniset silmäni, kun tajuntaani iskeytyi ajatus: tilasin liian vähän lankaa. Äkkiä sähköpostia English Yarnsiin.

Vastattiin ystävällisesti, että kyllä määrän suurentaminen vielä onnistuu. Vaan sitten tuli toinen viesti: käsitin sen sisällön ensin niin, että lankaa olikin jäljellä vain yksi kerä niiden aiemmin tilaamieni lisäksi. Vastasin, että otan sitten sen, eiköhän vähempikin määrä riitä. Ei ei, Louise vastasi, koko lankaa on jäljellä enää yksi kerä.

Ei mielestäni olisi liikaa, vaikka varastoa joskus päivitettäisiin ja tällaiset yhdet kerät poistettaisiin listalta - tai että jäljellä oleva määrä näkyisi jossakin, kuten Get Knittedissä! No, minä pähkäilemään korvaavaa vaihtoehtoa. Louisen kanssa meilasimme muutaman päivän tiheästi kuin sydänystävät, kunnes päädyin suosituksesta Rowanin Felted Tweediin. Saa havaata mitä tuloo.

****

Keväänvihreä Mambo puolestaan on Sylviä varten. Luin Ravelrystä, että Mambon tiheys natsaa kohtuuhyvin ohjeeseen. Kävin Novitan sivuilla ja päädyin siihen, että tuo "herneenvihreä" (kamala nimitys) on kivoin. Vaan kun mietin tilausta pari päivää, niin kas: koko herneenvihreä oli hävinnyt Novitan nettikaupasta.

Vaan onneksi on Tapio. Paniikinomainen sähköposti matkaan, ja sain ystävällisen vastauksen: hyllyssä on ainakin 20 kerää. Lupasin ottaa ne kaikki ja leikilläni kysyin alennusta - se luvattiinkin. Tosin keriä oli hyllyssä lopulta 31 enkä todellakaan ostanut niitä kaikkia (vinks vinks, jos joku vielä tuota väriä kaipaa! :), mutta toivon mukaan tarpeeksi. Katsotaan, koska Sylvi kiipeää puikoille.

****

Sitten kysymys. Menin liittymään elämäni ensimmäiseen kansainväliseen käsityövaihtoon Ravelryn European Knitters -ryhmässä. Tarkoituksena on neuloa parille hattu, lähettää paketissa (jonkun toisen) hatun ohje ja langat siihen, jotain syötävää ja juotavaa.

Olen harkinnut neulovani parilleni Ellan pipon Ullasta, koska se kutkuttaa suomalaiskansallista ylpeyttäni mukavasti - suomalainen ohje, jonka nimi viittaa suomalaisen taiteilijan vaimoon. Mutta minkä ohjeen laittaisin pakettiin mukaan lankoineen? Haluaisin mieluusti, että ystävälläni ei olisi kovin helposti mahdollisuutta saada sitä ohjetta suit sait Ravelrystä. Kuinka paljon Ullan ohjeita on sinne käännetty englanniksi? Entä onko luvallista ja mahdollista itse kääntää jokin ohje ja lähettää se mukana?

Auttakaa nyt naista mäessä. Minä taidan jatkaa vielä vähän Kevätpäiväntasausyllätyshuivin kolmatta vihjettä...

8 kommenttia:

 1. Ohjeita voi kääntää omaan tarpeeseen, mutta kopioita ei saa pistää jakoon ilman suunnittelijan lupaa. Luulen tosin, että suurin osa Ullaan suunnittelevista antaa tällaiseen tarkoitukseen luvan jos vaan nätisti kysyy. :)

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton sentään, pakettia pukkaa huusholliinne jos mistäkin suunnasta, kirjoja, omatekemiä ja toisten, langoista puhumattakaan. Se pakettimatka olisi sopinut hyvin joukkooon!! Harmi ettette päässeet. Ehdotan tilalle jotain lähimatkaa, miettikääpä, varmasti lähiseudulta löytyy jotain nähtävää, joka on jäänyt katsomatta..
  Tuosta lakki/hattu jutusta tuli mieleeni, että kun kyseessä on eurooppalainen juttu, niin ehkä ainakin toinen voisi olla todella hattu, eikä pipo tai myssy. Blogikuvasi keltainen lippis on kiva!
  terveisin Tuula

  VastaaPoista
 3. Piti tulla ihan kertomaan, että näin kuviasi tuossa läheisellä yläasteella. Olen siellä ollut sivutoimisesti erityisope/häiriköiden luokasta poisto-ope tai joku sellainen nyt tammikussa, ja eilen autoin paria oppilasta tekemään äidinkielen tutkielmaa. Etsin kirjoja, joista löytyisi tietoa Jorma Kurvisesta, ja jotenkin kummasta K:n kohdalta etsiminen toi vastaan toisenkin tutun nimen. Aika lailla olet kuvissa saman näköinen kuin nytkin, mutta silmälasit lienevät vaihtuneen ;o)

  VastaaPoista
 4. Voi että minä tykkään tavastasi kirjoittaa, aina vaan enemmän ja enemmän, päivittäin käytävä kurkkaamassa josko Kaisa olisi jotain tekstiä saanut aikaan!
  Mulla edelleen pipo kausi meneillään, rinsessapipoja ja kuhilas-pipoa syntynyt yksi jos toinenkin, sukkia ajattelin tänään aloitella. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hei Kaisa, laitoin gmail sähköpostiisi viestiä,en tiedä tuliko kuitenkaan perille, sillä näytti kuin tulisi virheellisenä minulle takaisin. Joten voisitko laittaa sähköpostiini osoitteesi, saisin viestini varmistettua sinulle.
  Pitääkö nykyinen sähköpostisi paikkansa, siis se mikä gmailissa on?

  VastaaPoista
 6. Kristel, kiitos! Kunhan juttelen parini kanssa ja päädyn ratkaisuun, tiedän mitä tehdä. (Paitsi etten osaa kääntää neuleohjeita. Auts.)

  Tuula, tällä hetkellä suunnitelmissa on villi shoppausmatka Seinäjoelle. Kai se nyt Tukholman voittaa, eikö?? :D Olet muuten oikeassa, se on nimenomaan hattuvaihto, joten mietin vielä Ellaa. Lippikseni olisi koeteltu ja tuttu, mutku se on virkattu... :(

  Taija K, kiva etten ole vanhentunut!! :D Käytän tosiaan nykyään kuukausipiilareita. Aikanaan mun tekstien julkaisuun koulukirjoissa kysyttiin lupaa monesti, maksettiinkin niistä jotain, mutta ainokaistakaan kirjaa en ole nähnyt...

  Tiinap, muistithan kirjoittaa sähköpostiosoitteeseen kaisantuumooksia, siis kahdella o:lla?? En aikanaan tajunnut, että tuo muoto tuottaa paljon hankaluuksia, kun ihmiset vahingossa kirjoittavat sen yhdellä o:lla...

  VastaaPoista
 7. Moihka,

  noi lankamäärät kaupoissa on TOOOSI ÄRSYTTÄVIÄ! Olen monta kertaan just GetKnittediltä tilannut jotain "varastossa 10 kerää"-lankaa. Sitten on tullut vastaus, että ähäkutti, ei ollutkaan. Otatko jotain muuta vai palautetaanko rahat?
  Kaiken lisäksi tuolta on tullut aina copypastettu vakioviesti eikä minkäänlaista pahoittelua. MURR.

  VastaaPoista