perjantai 30. tammikuuta 2009

Vihervaaran Kaisa

-Nyt meillä on enää vähän matkaa jäljellä. Tuolla on Vihervaara.

-Voi ei, älkää sanoko! tyttö keskeytti henkeään pidättäen, tarttui hänen ojentuneeseen käsivarteensa ja sulki silmänsä ollakseen näkemättä mihin hän viittasi. -Antakaa minun arvata! Arvaan kyllä oikein.

Hän avasi jälleen silmänsä ja katseli ympärilleen. He olivat pienen kummun laella. Aurinko oli hetki sitten laskenut, mutta maisemaa valaisi vielä pehmeä kirkkaus. Lännessä kohosi tumma kirkontorni kellanpunaista taivasta vasten. Alapuolella levisi pieni laakso, ja toisella puolen näkyi pitkä, loiva harju, jonka rinne oli kirjavanaan somia maalaistaloja.


Tytön silmät harhailivat laaksosta harjulle etsivinä ja odottavina. Lopuksi ne pysähtyivät valkoiseen taloon. Se oli vasemmalla hyvän matkan päässä maantiestä keskellä kukkivia hedelmäpuita, jotka erottuivat himmeän valkeina hämärästä metsästä. Talon yläpuolella, pilvettömällä lounaistaivaalla, näkyi suuri tähti, joka loisti tietä viittoen ja lupaavana.


-Tuolla se on, sanoi tyttö osoittaen sormellaan.

L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet
Suom. Hilja Vesala

Malli: Tikrun Vihervaara
Lanka: Novita Mambo, 900 g (löysin vain 8 vyötettä, mutta mielestäni olen ostamassa tässä Vihervaaran Kaisa -kuvassa lankaa kilon ja sitä jäi vajaa kerä)
Puikot: 6,5 mm hihoissa ja 6 mm vartalossa, kun KnitPicksien vaihtopäistä ei löytynytkään välikokoja.
Muuta: Vetoketju on ommeltu käsin ja takkiparkaa höyrytetty tuskallisesti, mutta kupruilee se. No jaa, niin se varmaan olisi kupruillut Annankin jäljiltä! :)


Kysyin Samilta, pitäisikö minun mennä hoitoon, kun laskin neuloneeni tammikuun aikana neljä neuletakkia. Voi pojat, jos hamsterikuu olisi ollut nyt, olisin voittanut mennen tullen ja palatessa! Mutta asiaa on toki auttanut se, että neuleet olen tehnyt paksusta langasta, kuten tämän ihanaisen Vihervaaran.

Olen pitänyt tätä nyt töissä pari päivää ja tykkään. Tosin tuo vetoketju on rumasti, ja huppuun olisikin mahtunut vielä yksi palmikonkierto - mutta ne ovat pikkujuttuja. Sylviä oli jo pakko aloittaa eilen.

Ennen sitä sain valmiiksi Kevätpäiväntasausyllätyshuivin kolmannen vihjeen. Yritin suorastaan välttää blogeja niin kauan kuin sitä neuloin, etten näkisi kuviota valmiina - oli niin hauska seurata sen muodostumista.


Minulla alkoi juuri LOMA! (Tai siis olen maanantain ylityövapailla ja lopun viikkoa palkattomalla, mikä on pätkätyöläisen lomapolitiikan arkea, mutta saamme silti Samin kanssa yhteisen talviloman.) Suunniteltu risteily meni puihin, joten ollaan kotona vain. Vähän hirvittää, mitä nyt saan aikaan - meillä kun on lainassa Ihmemiehen kolmas tuotantokausi... ;)

Iloista viikonloppua jokaiselle!

22 kommenttia:

 1. Taas! hieno neule!
  Onhan tuossa Sylvissa tekemistä lomalle?!
  Ehkä voisit harkita hoitona, jos virkkaisit välillä?

  VastaaPoista
 2. Kyllä se niin komia on tua neulet. Karehtien mä ihaalen kaikkia Kaisan aikahansaannoksia. Vaikka turhahan siton karehtia. Ihaalla pitää ja potkia ittiänsä vähä persuksille ja koittaa saara ittekki jotaki aikahan.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana takki! Edelleen ihmettelen miten olet saanut tammikuun aikana nuo kaikki neuletakit valmiiksi... Kiva aloitus muuten, tykkään itekin Anna ystävämme kirjoista. :)

  VastaaPoista
 4. Aurinkoinen takki.:)

  Monta olet neulonut,vaikka olisi kuinka paksua lankaa.

  VastaaPoista
 5. Mahtava! Miten sä vaan ehdit? Ensi viikolla tulee sitten vaikka mitä valmista.

  VastaaPoista
 6. Kyllä se on kaunis neule taasen! Minä sain sittenkin sun sähköpostiisi viestiä, joten käyppä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 7. Jestas kun sä olet ollut ahkera! Hieno takki tämäkin. :o)

  VastaaPoista
 8. Kannattaa Kaisa ommella tuo vetoketju vielä koneella, tein kaksi miesten takkia viime talvena, toisen isoveljestä ja koneompelu onnistui yli odotusten. Tuli tosi siisti. Mihinkä sä joudut noitten takkies kans, tee nyt jo Samillekkin villapaita! virn. Eikös vaan, terkuin blogiesi seuraaja.

  VastaaPoista
 9. Voi Kaisa,kyllä on komea takki! Mä ihmettelen miten sä tuon teet,kaikki aikaansaannoksesi ja työn yhdistäminen!Jännityksellä odottelen sitä hyvää Sylviä :D Ens torstaina oot sitten telkussa!

  VastaaPoista
 10. Se on hieno! Sinulla kyllä tuo ajoitus meni vähän pieleen villatakkivillityksen kanssa. ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan, aivan ihanaisen neulomuksen olet värkännyt.(Värkännyt= täällä Savossa jotain käsillä tehden ja tunteella.)

  VastaaPoista
 12. Ihana Vihervaara! :)

  Et kai vain ulkomuistista siteerannut tuota Anna-kirjan pätkää? ;) Nimittäin itse muistan edelleen pitkiä pätkiä ulkoa Anna-kirjoista, kun tuli silloin aikoinaan vähän opeteltua kaikkia kivoja kohtia... mm. se kun Gilbert kosii Annaa. :D

  Jos teillä on Ihmemies-boksi neulomisseurana, niin mulla odottaa tuossa Anna ystävämme -boksi, 4 dvd:tä, katsottavaa yhteensä 612 minuuttia. :)

  VastaaPoista
 13. Malli, ajattelinkin että jos Sylviä vääntäisi lomalla, olisi sitten kevättakki valmiina... :)

  Vaiskai, ku tiätääsit minkälaasta tuskaa se vääntäminen joskus on... :D

  Flikka, minäkin ihmettelen!! Kun kuitenkin olen ollut ihan normaalisti töissä (paitsi sen uudenvuoden-loppiaisen ajan).

  Tupuna ja Kaisa, katsotaan nyt, iskeekö laiskuus tulevalla viikolla...

  Tiinap, kiitos taas postista. :)

  Makepeace, kiitos!

  Anonyymi, en ole ikinä vielä uskaltanut neuloa neuleen vetskaria koneella... :/ Samille olen muuten villapaitaa tarjonnut, mutta on niin kuumaverinen ettei ole ainakaan vielä innostunut. :)

  Intsu, IIK!! :D Nähdään varmaan ennen sitä keskiviikkona neuletapaamisessa? Tuo Vaiskai kun lupaili tulla myös...

  Maartsi, joo, harmittaa! ;D

  Merja, tykkään ittekin!

  Mari, en osannut ulkoa! Hain Annan nuoruusvuodet josta etsin kohdan - ja sitten juutuin pitkäksi aikaa lukemaan sitä. :) Mullakin on kaksi Anna-boksia odottamassa, täällä niistä lisää.

  VastaaPoista
 14. Ja taas valmista! Olet sinä tosi nope! Vai nukutko ollenkaan? Ja noin kaunis takki, mitä niistä pienistä kupruista. Ja vielä Sylvi seuraavaksi! ;)

  VastaaPoista
 15. heips. Eksyin siun blogillesi.. Olit tehnyt paljon ihanat neuleet... Mä kudoin mambo neuleen, joka jäi kesken vähän.. Mambo langat vihreät pian loppu.. Onneksi Novita verkkokaupassa vielä vihreät langat. Taidan tilata muutamia vihreät langat mambo.. :) Eilen ostin 5 kpl mambo vaaleasinistä lankoja Prismasta. 1 lankakerä oli 2 e/kpl. Ylihuomenna taidan ostaa taas mambo langat Prismasta. ;).

  VastaaPoista
 16. Sinusta saisi Neulova Ihmenainen tv-sarjan jokaiseen iltaan. Mielenkiintoa ja upeita neuleita riittäisi katsottavaksi!

  VastaaPoista
 17. Hieno Vihervaara! Hurja neulomistahti sulla =)

  VastaaPoista
 18. Upea takki! Mukava on sinun aikaansaannoksiasi ja varsinkin juttujasi lukea.Mielenkiintoista nähdä Sylvi-projekti..harrastajan helmikuuta t.Tuulai myös Annaan jo tyttösenä lumoutunut

  VastaaPoista
 19. ootsää kone! ja vaara, neule parhaimillaan. :) itelläkin kovassa käytössä. :)

  VastaaPoista
 20. Mahtava Vihervaara! Aivan mahtava! Ja saas nähdä, millaiseen vauhtiin Mac puikkosi siivittää tällä kertaa.

  VastaaPoista
 21. Aivan huippu ihana huppari.
  Paljon neuletakkeja tehneenä jaerilaisia vetoketjuja kokeilleena, tulin siihen tulokseen, että paras vetoketju neulevaatteisiin on hammasketju joko muovinen tai metalli, mieluummin muovinen, ei spiraali. Tuon hupparin ohjetta olen metsästänyt tuloksetta.

  VastaaPoista