tiistai 3. helmikuuta 2009

Lomalaisen puuhia

Loma on päässyt hyvään alkuun. Loppujen lopuksi ehkä hyvä, ettemme laivalle päässeetkään - on shoppailtu ja syöty ja tuijotettu elokuvia. (En vieläkään tiedä, onko Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta idioottimainen vai loistavasti kieli poskessa tehty. :)

Ja neulottu. Tosin Sylvi vetäytyi hetkeksi sivuun.

Noin vuosi sitten kysyin Samilta, tahtoisiko hänkin välillä neuleen, etten aivan itselleni neulo. Tuolloin elämässä oli kaikenlaista hässäkkää ja Sami sanoi, etten nyt stressaisi itseäni millään ylimääräisellä. Oletin sen olevan kaunis kielto ja muistin "poikaystävän villapaita -kirouksen". Sami kun on "kuumaverinen" ja pärjää pitkälle talveen T-paidalla.

Kun anonyymi tässä joskus kehotti välillä neulomaan jo Samillekin, tiedustelin villapaita-asiaa uudestaan. Ja nyt sain myöntävän vastauksen: vähän paksummalle ja lämpimämmälle neuleelle olisi käyttöä. Häkellyin niin, että syöksyin suoraa päätä lankalaatikolle ja lehtihyllylle. Ainoa "miehekäs" lanka varastoissani oli grafiitinharmaa Seiskaveikka, johon Sami mieltyikin. Malliksi hän valitsi syksyn 2008 Novitasta miehen huivikauluksisen palmikkoneuleen (kuva täällä).

Indyn ja MacGyverin seurassa on syntynyt jo takakappale ja puolet etuisesta. Tämä on elämäni ensimmäinen miehen neule ja olin siitä niin jännittynyt, että aloin neuloa ohjeen mukaan eli en pyörönä. Hirvittää ajatella ompelua - vaikka ehkä saumat antavat vähän ryhtiä työlle. (Ja lanka on siis sitä tummaa grafiittia, ei tuollaista epämääräisen vihertävää, vaikka kamerani niin tahtoo väittääkin.)


****

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin neljäs vihje ilmestyi eilen, saapa nähdä koska pääsen jatkamaan sitä. Valittelin jo tuolla Helmiksen blogissa, että mun täytynee vetäytyä Blogistaniasta puoleksitoista viikoksi (seuraava ohje ilmestyy 13.2.), etten näe etukäteen toisten huiveja. On niin kiva kun kuvio on yllätys!

****

Tare (ravelrylinkki) kaupitteli neulontalistalla neulekirjoja, ja Big Girl Knits muutti pikaisesti meille. Kiitos vielä!

Olen vasta selaillut kirjan läpi, mutta olen ihastuksissani. Koot alkavat numerosta 40, ja mallit ovat oikeasti pullukoita! Liian usein kun "isojen tyttöjen" vaatteita mitoitettaessa ajatellaan, että iso tyttö on pitkä mutta sopusuhtainen. Eihän se aina niin mene, on myös paljon meitä jotka mahtuisimme pöydän alle seisomaan vaan ei makaamaan! Muutama malli kirjasta jo huuteli, joku lyhyillä kerroksilla muodokkaalle muotoiltu perus-kesätoppi ainakin tulisi tarpeeseen.

****

Lauantaina menen kampaajalle värjäyttämään pääni. Väriä en ole vielä päättänyt, mutta jos tästä lähtien Kerän neulekuvissa ei näy mitään kaulasta ylöspäin, voitte arvata että valitsin väärin. ;) Iloista viikonjatkoa!

12 kommenttia:

 1. Onnea ekalle miesten neuleelle! Ja värjäykselle! :)

  VastaaPoista
 2. Hei, "Kristallikallo" on loistava pastissi vanhoista elokuvista... no se loppurymistely on kyllä täysin epäuskottava. Hyvää neulontaseuraa kylläkin!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Kaisa! Neulon itse aikuisille pojilleni ja he antavat suuren arvon neuleilleni. Tuo grafiitinharmaa on tosi hyvä väri, tein siitä vuosi sitten neuleen. Kun menet kampaajalle, älä sitten suostu ottamaan punaista väriä tukkaasi, se tekee vaalean ihon vihreäksi. Tv. täti-ihminen , joka on itsekin vaalea.

  VastaaPoista
 4. Ei taaskaan muuta voi, kun ihaallen toreta, jotta komiaa tuloo vaikka tavallista meinaa.
  Sinet näemmä koskaa valitte mitää aiva heleppua ohojetta. Haastetta piisaa.
  Arvaat varmaan, että mua alakoo kiinnostamaha se isojen tyttöjen ohjekirja.

  VastaaPoista
 5. Flikka, kiitos! :D

  Mari, huomasin kyllä että siihen oli koottu kaikki 50-lukulaisuudet... Ääneen sai kyllä välillä nauraa. Mutta se loppu oli - köh. :)

  Anonyymi, olen aina haaveillut punaisesta tukasta!! :D Mutta tiedän, että se vaatisi huomattavasti heleämmän ihon kuin minulla. Varmaan jotakin neutraalin ja villin välimailta valitsen...

  Palaga, malli on kyllä upea, toivotaan että toteutuskin onnistuu... ;)

  Vaiskai, hyvä kun mainitsit otankin kirjan illalla joukkohon...

  VastaaPoista
 6. Upean näköistä neulepintaa tulossa.
  Indiana on mun ehdoton suosikki, tämä Kristallikallio sai myös minut miettimään, että mitähän tää on...
  tykkäsin kuitenkin, Harrison vielä vauhdissaan näyttää olevan.
  Oikein mukavia loppuloman päiviä, onhan tässä vielä viikkoa jäljellä!

  VastaaPoista
 7. Hyvää lomanloppua! On muuten hauska kuvitella sut siellä ruudun takana pälyilemässä varovaisesti muiden huivinneulojien blogeja :). Ettei vaan vahingossa näy jonkun nelosvihje ennen aikojaan...

  Tuli ihan ent. kämppäkaveri ja oulunaikaiset opiskelutoverit mieleen tuosta sun "joukkohon"-sanasta :).
  Onnea puserontekoon ja jännityksellä täällä jo arvailen, minkäväriseksi se pää värjäytyykään....

  VastaaPoista
 8. Hei! Olipa kiva bongata sinut telkkarissa. Kiitos kaikkien neulojien puolesta, hieno pätkä oli.

  VastaaPoista
 9. mun blogissa ei ainakaan spoilaannu kevätyllärihuivista, itekin vasta sain kolmannen vihjeen valmiiksi ja nelosta oon alottanut vasta ihan pikkusen.

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti Mac ei sotke palmikoitasi, Kaisa.

  VastaaPoista