lauantai 17. tammikuuta 2009

Sirkuspelle Kaisanni

Varoitus: Jos olette oikein reippaita ja kestätte nämä alkuosan kuvat, lopussa on luvassa jotakin hirmuisen kaunista!

Tuumin tässä taannoin, että saan pian perustaa Kerälle kategorian Kaisa tv:ssä. Kun ensin esiinnyin Ihmenainen MacKaisana, niin tänään on vuorossa Sirkuspelle Kaisanni. Tara-rattata-rattata-rattattaa, tara-rattata-rattata-rattattaa...



Novitan Jengan tämä sävy (se pinkki ja turkoosi ovat siedettäviä) on eittämättä yksi firman rumimmista langoista. Ainoa hyvä puoli siinä on se 30 % villaa, mutta ei sekään paljon auta kammottavia värejä ja 70 % akryylia vastaan.

Mutta kun ihmiselle on kertynyt 7 kerää (!!!!) Jengaa lahjuksena, kuten aiemmin kerroin, niin ei noita viitsi nyt ihan roskiinkaan heittää. (Väriyhdistelmän kamaluutta kuvaa sekin tilanne, jolloin ääneen pohdin, olisiko näitä kannattanut kaupitella Huudossa. "Mutta olisiko niitä kukaan ostanut", sanoi Sami. Jos mieskin on tätä mieltä, niin kyllä langan täytyy olla kamalaa... :D)


Tammikuun Suuressa Käsityölehdessä oli aukeama "nopeita ja helppoja" ohjeita paksuille puikoille ja langoille. Sieltä nappasin mukaan tämän yksinappisen jakun ohjeen. Jälki oli loppujen lopuksi aika hauskaa. Vaiskai kävi meillä männäviikolla ja esittelin tekeleen hänelle maailman rumimpana neuleena. "Eihän tua nyt niin kauhian ruma oo", Vaiskai tuumi kuin entisestä vävystä. Tulimme yksimielisesti siihen päätelmään, että täm'on niin ruma jott'on melekeen komia.

Kotijakuksi jää, ehdottomasti. Muualla en voi 70 % akryylia käyttää. Äsken erehdyin testimielessä jättämään tämän ylle, kun lähdimme kauppaan. Kokemus oli kammottava. Kuvitelkaa, että puette tavallisten sisävaatteiden päälle jätesäkin ja hihoiksi muovipussit, siihen päälle -10 asteen vaatimat ulkovaatteet, kävelette reippaasti kauppaan ja pyöritte siellä hyllyjen välissä jonkin aikaa, sitten kävelette reippaasti kotiin... Kyllä, oloni oli täsmälleen kuin muovipussissa pidetyllä! Mutta ehkä tämä tosiaan lukunuttuna menee.

Ohje: SK 1/09, ohje 21 (Yksinappinen jakku)
Lanka: Novita Jenga riemunkirjava, 320 g kokoon 46/48 (se ei edes lopu!! Miksei millekään ihanalle langalle koskaan käy näin!!)
Puikot: 8 mm
Muuta: Napin ostin Ompelutarvike.fi:n pöydästä syksyn käsityömessuilla, ja se sopi hyvin tähän sirkusjakkuun. Valitettavasti nappi ei ollut esillä kun tein napinreikää, joten siitä tuli liian pieni. Ompelin napin siis kiinteästi paikalleen.

****
Voi, te olitte reippaita ja jaksoitte tänne asti, hienoa!!

Varoitan, että rumalankaa nähdään täällä vielä - sillä loput kerät täytyy saada kulutettua, se on nyt periaate! Mutta luvassa on myös Noro-neuletta (ne 7 kerää eli kaikki, mitä Tapiolla loppiaisaattona oli, eivät riittäneet - odottelen alkuviikosta nyssykkää nettikaupasta) sekä vihdoin ja viimein myös Vihervaaraa, joten ei täällä tulevaisuudessa ihan pelkkää rumuuden estetiikkaa esitellä.

Ja heti tähän väliin jotakin ihanaa, jota lupailin. En enää muista, mitä kautta päädyin sundsvallilaiseen Garnkorgen-nettikauppaan, mutta ihastuin. Mitä lankoja! Aikani kuolailtuani päädyin tilaamaan sekä käytännöllistä että ylellistä.

Ruotsi tuntui olevan kaikkien tulliseikkailujeni jälkeen niin lähellä, etten edes ajatellut, kun kassalla klikkasin luottokortin kuvan sijasta ennakkomaksua. Sitten kauhistuin - miten minä Ruotsiin mitään maksan! Onneksi Samilla oli kokemusta ulkomaanmaksuista IBAN- ja BIC-numeroineen, ja rahani lähtivät kotoisasti Sundsvallin Nordeaan. Paketti saapui eilen.


Alla se käytännöllinen: magneettitausta ja kaksi ploiskaa, joilla voi merkitä kaavioon kohdan, jossa on menossa. Taustassa on jopa pikku tuki, jolla sen saa pöydälle pystyyn. Testaan parhaillaan Vihervaarassa, joskin puoltanee paremmin paikkansa kirjoneuleissa.


Tämä ihanuus on todellisuudessa tummempaa ja olemukseltaan Fleece Artistin Suri Blueta, 50 % Suri alpakkaa ja 50 % Blue Face Leicesteriä. Edelleen en muista kuka tätä jossakin ylisti, mutta pakko oli saada kokeilla... Jos vaikka huivia. Minulle on viime aikoina kertynyt huolestuttavassa määrin huivilankoja, tarttis varmaan neuloakin niistä jotain.


Tämä lanka ei myöskään toistu tässä yhtään oikeana, väri ei ole noin kirkas vaan arvokkaampi. Manos del Uruguayn Silk Blendiä, 30 % silkkiä ja 70 % merinovillaa. Tämän on Santa Luciassa käsin värjännyt ihan vain minua varten (tai ainakin on hauska ajatella niin :) Nair-niminen nainen. Paitsi että lanka on ylellistä, sen ostamisesta tulee hyvä mieli, kun Manos del Uruguay tarjoaa työtä maaseudun naisille.

Nyt menen lisäämään maailman rumimman neuletakin kuvia Räveltämöön. Toivottavasti minua ei heitetä sieltä ulos... ;)

13 kommenttia:

  1. Samaa mieltä, että just tuo Jengan väri on ihan kauhea. Mutta sitten tuossa neuletakissa se ei näytä ihan niin pahalta, melkein jopa hyvältä. :) Ehkä se onkin tarkoitettu isompiin neuleisiin. Teeppäs hame samasta Jengasta tuolle takille kaveriksi. ;) Ja sit lopuista jämistä vielä vaikka joku päähine. :D Olisi varmasti pirteä näky!

    VastaaPoista
  2. Lankana olen Jengan väriä kans kauhistellut vaan eihän se ole ollenkaan niin kovin ruma, noin niinku valmiina neuleena-Oikeestaan se on aika pirtsakka :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä nuttua minusta voisi hyvin värinsä puolesta käyttää. Hiostavuus on tietenkin toinen juttu.

    Jossain Novita-lehdessä olen nähnyt tuosta Jengasta virkatun tyynynpäällisen, ja siinä se toimii hyvin.

    VastaaPoista
  4. Hihii, onhan se aika värikäs. ;D Mulla olisi kerä samaa väriä, jos satut kaipaamaan.. ;DD Ihania nuo Ruotsin langat.

    VastaaPoista
  5. Voi että Kaisa, sä kirjoitat ihanasti!Itsekseni aina hymyilen, kun sun tarinoitasi luen.
    Niin ja ihan kiva tuo jakku on, piristää päivää kummasti :)

    VastaaPoista
  6. Kattelin Ravelryssä, että uusi takki. Oli pakko tulla heti katsomaan, joko oot selittänyt täällä siitä :D

    Mutta hei, sullahan on toiseen samanlaiseen vielä lankaa! Ja sitten vielä saat vaikka pipoon virkattua kukkakoristeenkin! :D

    VastaaPoista
  7. Juu nuo Jengan värit ovat kerällä ihokarvoja nostattavia, mutta täytyy myöntää, että aika komia tuo jakkuna on. Nuo Ruotsista tilaamasi langat ovat kyllä todellakin ihan eri maasta, kauniita ja kuten sanoit ylellisiä. Vain hienoihin neuleisiin, kuten huiviin tai muuhun sellaiseen, riittäisikö lukunuttuun?

    VastaaPoista
  8. Minäkin olen kaipaillut selliasta kaaviotelinettä! Kävin katsomassa tuolta linkistä, mutta en kyllä onnistunut löytämään. Olisiko ollut puodin viimeinen kappale? Minkä merkkinen se on?

    VastaaPoista
  9. Hih, kiitos kommenteista. :) Totta on, että isona pintana nuo värit eivät ole niin kamalat kuin uskoisi - näin juuri jonkun blogissa tästä Jengasta tehdyn kaulahuivin ja se oli ihan siedettävä. Loppulangasta neulon parhaillaan laukkua, jonka ohje oli SK:ssa - tosin tuo sohvatyynynpäällinenkään ei olisi hullumpi ajatus.

    Mari, ihan uskomatonta! Kommenttisi jälkeen menin Garnkorgeniin - enkä todellakaan enää löytänyt sieltä ns. "magneettitelinettä". Ei se kuitenkaan alessa ollut tms. Yritin hakea kaikilla hakusanoilla, mutta turhaan. Huh. KnitPicksillä on joku vastaava juttu, luin juuri Arjan blogista...

    VastaaPoista
  10. Hei! Kyllä tuo Jenga jakku vaatisi ehdottomasti kaverikseen neulelakin. Nyt en muista miksi mallia kutsutaan mutta on sellainen kuusi tai kahdeksankulmainen baskerin tapainen ja tuuhea tupsu totta kai kaiken huipulle.

    VastaaPoista
  11. iloisen värinenhän tuo pikkujakkunen on, kyllä se kotioloissa varmaan menee. :)

    VastaaPoista
  12. Voi Kaisa, minusta tuo väri sopii sinusta saamaani iloiseen ja positiiviseen kuvaan, ei se ole ruma! jos olisit päiväkodin täti, lapset varmaan olisivat ihastuksissaan. Olen itse lähettänyt epämieluisia lankoja Itä- viroon, siellä kun on kova puute kaikesta. Mummot purkavat valmistuneen neuleen, voidakseen taas kutoa.

    VastaaPoista
  13. Vau! Pirteä takki!

    Hikisyys on kyllä kurja juttu, kun muutenkaan ei oikein tiedä, mitä pukisi päällensä näillä keleillä.. Paitsi jos kaipaat lisää tuota Jengaa, niin sitä on meillä Vapaavalinnassa oikein reilusti vielä tarjoushinnalla. Kumma juttu; kun seiskaveikat oli halvennuksessa, ne hävis ennen kuin mä ehdin kauppaan asti. Nuo Jengat on olleet siellä jo monta päivää... viikkoa... :).

    VastaaPoista