torstai 9. lokakuuta 2008

Testiä ja mahdollinen hassu


Ne teistä, jotka käyvät säännöllisesti lukemassa myös toista blogiani, ehkä jo tietävät sen muuttaneen. Monestakin syystä jätin entisen Kaisan tuumooksia -blogini Vuodatuksen rauhaan ja aloitin sen seuraajan, Kaisan uusia tuumooksia, osoitteessa tuumooksia.blogspot.com. On niin helppoa, kun kaikki on "saman katon alla".

Bloggerin ominaisuuksia pohdittiin blogissani, ja uteliaana kävin viimeinkin tutustumassa siihen, mikä tämä Picasa oikein on. Minähän olen ladannut yleensä blogikuvani PhotoBucketiin tai suoraan postauksiin, Ravelryyn menevät kuvat Flickriin - mutta Flickrissä on esim. se ongelma, että sieltä suoraan blogatessa voi käsittääkseni poimia vain kuvan kerrallaan blogiin.

No, Picasa toimii! Sieltä löytyivät ne kaikki yli 1400 (!!!!!) kuvaa, jotka olen kahden vuoden kuluessa Blogger-blogeihini ladannut. Sitten kokeilin bloggaamista, ja sehän onnistuu "monellakin kuvalla". Valitsin tämän postauksen kaksi kuvaa Ctrl+nuolella ja tässä ne ovat...


Käsityömessuiltahan ostin kolmea erilaista harsopellavaa, joista ensimmäinen muotoutui viikonloppuna kankaan mukana tulleen ohjepaperin neuvomana "jakuksi". Siis vain halkio keskelle kangasta, päärmätään reunat, ommellaan sivut yhteen puoliväliin asti. Ohjeessa tähän oli laitettu vyö, mutta minä tahdoin nimenomaan kaavun. Töissä viisastelin, että jos joskus olen raskaana ja haluan sen peittää, käytän tätä vaatetta - nyt käytän sitä hämätäkseni! :D

Kuvat ovat sitten niin loistavia kuin aikaan saadaan puoli kahdeksalta aamulla, kun sekä kuvaaja että malli ovat vielä vähän toisissa maailmoissa... Jakun väri ei ole tuollainen ihmeellinen, vaan sinertävän lila. Kysyin Samilta kuvat nähtyäni, onko tämä hänestä hassu. "En mä tiedä", vastasi rakastava avopuolisoni. Se oli aika paha... Onko tämä hassu??Ainakin tämä sotkee. Viime vuonna ostin vastaavaa harsoa keltaisena ja vihreänä, enkä muista, että niistä olisi tipahdellut mitään ylimääräisiä osasia. Nyt luki jo ohjepaperissakin, että "kankaasta saattaa uutena irrota nöyhtää". Saattaa, joo. Olen imuroinut tämän vaatteen rikkaimurilla - olen pudistellut sen ikkunasta - olen käyttänyt sitä kaksi päivää töissä - ja tänään yksi siivoojista kysyi, olenko huomannut että viitastani putoaa nöyhtäsiä, kun niitä oli tullut moppiin iso rivillinen... :D Täytynee laittaa tämä ja vielä iskemättömät kankaat pesuun ja toivoa parasta.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Kätevä kaapu! Tuollaisen minäkin haluaisin.

  VastaaPoista
 2. Kiva kaapu. Pesu varmaan auttaa tuohon nukitukseen.

  Tiesitkö muuten että ravelryyn voi ladata kuvia myös Picasasta. Siel kuvan lisäysessä on semmonen image slurper jota painetaan ja sieltä löytyy ohjeetkin. Kätevää.

  VastaaPoista
 3. Vai hassu :D Kivan näköinen jakku! Se nöyhtääminen helpottuu, ei täysin lakkaa, ekassa pesussa..kun värjäsin sen oman kankaani niin se piti sitten laittaa 40'pesuun koneeseen-olihan siinä mulla hommailemista kun saunan puolella alkoi lainehtimaan! siis sitä nöyhtää irtos ekassa pesussa niin paljon että, meni viemärikin tukkoon (tunnustettakoon että viimeisestä viemärien putsauksista oli jo vierähtänyt tovi, mutta kuitenkin) uskomaton määrä siitä lähtee :D

  VastaaPoista
 4. Tuo on just sillai sopivan hassu, siis positiivisella tavalla vähän erilainen. :)

  Mulla on muuten yks sametista (?) ompelemani juhlamekko, joka myös päästää ihan hirveästi nukkaa. En tosin ole käyttänyt mekkoa kuin pari kertaa, mutta kiva oli kun se oli ensimmäisessä käytössä reissulla, jossa majoituin hotellissa, ja minä onneton valitin lähtiessäni respassa, että kun oli jotain ihme nöyhtää siellä huoneessa, kun piti olla allergiahuonekin mukamas. ;) Vasta kotona tajusin, että se nöyhtä lähti mun omasta mekostani... ;)

  En tiedä, mikä tuohon auttaisi, mutta toivottavasti se nöyhtän irtoaminen sinun hienossa jakussasi pian lakkaa.

  VastaaPoista
 5. Hienoa työtä! Toivottavasti nöyhtäongelma poistuu pian.

  VastaaPoista