maanantai 9. kesäkuuta 2008

K-18? - Forbidden under 18?

Muistanette, että keväällä vähän innostuin, kun Fionassa myytiin lankoja eurolla ja kahdella kerä. Mukaan tarttui kasa Gedifran Tiagoa, vaikka hiekanväri on minulle kaikkea muuta kuin pukeva. Mutku halavalla sai, niin sisäinen sulovileenini suorastaan kieritti kerät kassalle... =)

This spring I got crazy in the sale of my LYS - yarn for 1 or 2 Euros per skein! I bough Gedifra Tiago, though the colour of sand is not suitable for me. But it was so cheap... =)

Muuton jälkeen pyörin uudessa kodissa kuin hullu kana miettimässä, mitä neuloa. Koska Tiago-kerät veivät paljon tilaa, tarrasin niihin. Ohjeeksi valitsin kesätopin uusimmasta Novitasta.

After we moved house early May, I went around here wondering what to knit. Because Tiago skeins were big to stash, I took them. The pattern was found in Novita summer 2008 knitting magazine.

Yleensä minulla on elämää suurempia ongelmia Novitan pitsineuleiden kanssa, mutta tämä lähestulkoon onnistui - ellette katso kerroksen vaihtumiskohtia liian tarkasti. Neuloin pyörönä.

I usually have serious troubles with Novita's lace patterns, but this I almost managed - though please, don't look the changing place of row too close. I knitted in circular.

Kun lankaa oli runsaasti, poimin vielä sukkapuikoille silmukat kädenteiltä ja neuloin kaksi mallikertaa hihoja. Enemmänkin olisin voinut - kolme kerää jäi - mutta kypsyin niin totaalisesti mallineuleeseen, että halusin siitä vain eroon.

Because I had much of the yarn, I picked stitches from the armseye to dpn's and knitted the motif twice for sleeves. I could have knitted longer - I have three leftover skeins - but I got totally bored with the motif...


Ja itse asiassa hiekanväri sopii ainakin norsuhameeni kanssa...

And guess what, the colour of sand in fact matches with my elephant skirt...


Tikkuajille tiedoksi: minun ei tarvinnut virkata mitään kaulukseen. Vaikka se lörpsöttää, kun pusero on tyhjä, niin ylle puettuna se asettuu noin sievästi.

I thought I have to crochet (AARGH!) something to the collar, but no. It's sloppy while I'm not in the blouse, but when I am, it sets so nicely.

Ohje: Nro 12, Novita kesä 2008, hihat lisätty ohjeen ulkopuolelta, koko L
Lanka: Gedifra Tiago, 8 kerää (400 g)
Puikot: 6 mm
Muuta: Tätä ei pidetä ilman toppia, totesin näiden valokuvien jälkeen. Ei. K-18.

Pattern: # 12, Novita summer 2008, sleeves are my own idea, size L
Yarn: Gedifra Tiago, 8 skeins (400 g)
Needles: 6 mm
Som'thin' else: Never wear this blouse without a top under it. Never. Forbidden under 18.


Mutta muuten tykkään. En ole aikoihin neulonut näin täysin istuvaa neuletta. Silkin ominaistuoksuunkin tottuu...

But in other ways I like it. It's ages since I've knitted something that fits so perfectly. And you do get used with the odour of silk, too...

Ja mikä uskomattominta, olen taas mukana! =)

And what is the most unbelievable thing, I'm in again! =)


13 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen ja hihat sopii hyvin malliin.

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli tosiaan niin istuva ja kaunis.Näytti tuo jo tekovaiheessakin,että kaunista tulee! Väri pukee mitä mainioimmin sua!Nyyh,nyyh ,kun en keskiv.pääse,en millään täällä haluais vanhentua. Voi nyt sun kirjaan tulee jälkikirjoitus: kirjan päähenkilö tässä rupsahti,rypistyi,lihoi lisää ja vanheni:):)

  VastaaPoista
 3. Onpas hieno! Mullakin on jotain ongelmia Novitan pitsineuleiden kanssa, onneksi en niistä niin hirveästi piittaakaan.. Mutta tuo on kyllä nätti.

  VastaaPoista
 4. Mullon kans tota tiagoa, mutten tiedä mitä siitä tekisin. Hieno paidan olet tehnyt!
  Mä olen tilannut nuo käsityönauhat euroteamista http://www.euroteam.fi/ nopea toimitus ja suht halvat hinnat.
  Katsot vaan että varmasti olet kirjoittanut kaiken oikein, jos laitat johonkin ison kirjaimen niin siinä kans on sitte iso kirjain, siis siinä nauhassa ;)

  VastaaPoista
 5. Hei! Hakuammuntaa mutta olisiko sinulla vielä nuo kolme kerää Tiagoa jäljellä, tarvitsisin ne huiviini :)

  VastaaPoista
 6. Hei, piti oikein käydä Lankurista katsomassa, että onko, kun tämä on niin vanhaa asiaa - mutta näköjään ei! :) Joku pätkä voi jossakin laatikon pohjalla ehkä pyöriä, mutta epäilen sitäkin. Valitettavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja nyt perun sanani!! Tämänpäiväisen lankojen järjestelyn jälkeen löysin kaksi kerää Tiagoa. En vain ollut laittanut niitä Lankuriin... Vieläkö kiinnostaa? :)

   Poista