perjantai 19. lokakuuta 2007

Avunpyyntö ja saumaa

Ihan ensiksi sarjassamme valitus ja vinkuna: minähän tilasin elokuun lopulla Interweave Knitsin. Tuolloin ensimmäinen numero luvattiin 6-8 viikon kuluttua, mikä aika alkaa lähestyä loppuaan. Laitoinkin IK:iin viestiä ja tiedustelin, miten kauan kestää lehden lähettäminen Suomeen...

...saadakseni vastauksen, että IK:n syksyn numero on loppuunmyyty ja minun tilaukseni alkaa vasta talvinumerosta, joka ilmestyy joskus marraskuun lopulla. Siis haloo! Tein tilauksen ennen kuin mitään ilmoitusta loppuunmyynnistä tuli IK:n nettisivuille, ja toisaalta olisi mielestäni ollut kohtuullista ilmoittaa tällaisesta ilman että jouduin kyselemään!! Grr.

Kiltit tikkuajat ovat jo luvanneet, että saan vuorollani syksyn IK:n edes hipelöitäväksi. Mutta silti esitän julkisen avunpyynnön. Jos sinulla on ylimääräinen syksyn 2007 IK, tai olet valmis luopumaan omastasi, tai asut niin isossa kaupungissa että siellä jopa myydään kyseistä lehteä, voisitko auttaa?? Maksan tietysti lehden ja postikulut. Kiitos etukäteen!

Sitten vaihteeksi vähän ompelua. Muistanette ne ihanaiset harsopellavakankaat, jotka ostin käsityömessuilta. Ne ovat nyt muotoutuneet ponchoiksi mukana tulleen ohjeen mukaan - pahoittelen kuvien laatua, otin ne aurinkoisella parvekkeella mutta aurinkopa ei suinkaan helpottanut kuvaamista.Toinen poncho on siis vihreä ja toinen keltainen. Jälkikäteen harmittaa, etten ostanut kangasta enemmän pakalta. Saamassani ohjelapussa oli nimittäin pikkuponchon ohjeen lisäksi ainakin 4-5 muuta ompeluohjetta liiveistä lähtien. No, ensi vuonna sitten!

Kuvissa vilahtava kangas löytyi Anttilan halpiskopasta, puuvillakangaskääröllä oli pituutta muistaakseni 2,5 metriä ja hintaa 7,5 euroa. Neuloin itselleni oikean ompelutaidon huippunäytteen, kolme saumaa ja kuminauha, eli puolihameessani marssivat nyt elefantit ja seeprat. Siitä tuli hauska! Kangasta jäi vielä vaikkapa tunikaan, pitää rohkaista mielensä ja kokeilla jotakin vaikka Modan malleista...


Loppukevennyksenä pikku K:n olohuone. Osaatteko arvata mihin kyseisen huoneen omistajan harrastukset painottuvat? Huomatkaa erityisesti stepperin sarvissa kuivuva koolattu lanka.

4 kommenttia:

 1. Et ole ensimmäinen. Minä tilasin viime vuonna loppukesästä samaisen lehden. Tilaus piti alkaa syksyn numerosta, vaan vasta talvinumeron sain.

  Nyt haluaisin tehdä puuttuvasta lehdestä sen huivin vaan mistäpä saisin sen ohjeen. Onhan tietysti muita huiviohjeita pilvin pimein vaan sen puuttuvan tietysti haluaisin tehdä. Puikoillakin on taas pari huivia, taidan mennä jatkamaan niitä. :D

  VastaaPoista
 2. Sama juttu täällä. Kyllä pistää vihaksi, kun eivät mitään voineet edes ilmoittaa.

  VastaaPoista
 3. Juu ei minunkaa tilaus ongelmitta sujunnut, aikaa kesti yli kaksi kuukautta mutta sain aiemman numeron kun vinguin sitä sähköpostin kautta. Toivottavasti saat jostain puuttuvan numeron.

  VastaaPoista
 4. Kamalaa! Just tollaisten sotkujen takia ulkomaiset lehdet eivät kauheasti inspiroi tilaamaan.

  VastaaPoista