torstai 20. maaliskuuta 2008

Pietarittaren keväthuivi - A Spring Scarf for a Russian Lady

Olin eilen menossa entiseen työpaikkani keskustelemaan tulevaisuuden suunnitelmista Herr Professorin tapaamiseen liittyen. Koska muistin, että siinä talossa jäätyy, ja koska aikomus oli pukeutua keväisen avokaulaiseen paitaan, totesin tarvitsevani asustehuivin.

I had a meeting yesterday in my old working place concerning some new plans. Because I rememberet the brand new house to be very chill, and because I wanted to wear a wide-necked spring shirt, I decided I needed a scarf.

Isoveli on hyvin koulutettu siinä, että hän on tuonut minulle Pietarista yleensä aina vähintään kaksi kerää yhtä väriä. Muutamia värejä on kuitenkin vain yksi kerä. Ja yhdestä sellaisesta syntyi tämä.

My older brother has brought me masses of yarn from his trips to St Petersburg, Russia. Mostly he has bought at least two skeins of every color, but also some singles. And a single skein turned to this.

Malli: Oma, neulottu poikittain 154 silmukalla, noin joka 4. kerroksella käytetty pidennettyjä silmukoita huivin pehmentämiseksi, huivin pituus noin 150 cm.
Lanka: Victory jotain, ilmeisesti saksalaista mutta venäläisin tekstein (vyöte oli tästä hävinnyt, vertasin ystäviinsä). Paksua, "narumaista" lankaa, kulutus noin 80 g.
Puikot: 5 mm pitsi-Addit olivat hyvät näin kankean langan poimimisessa.

Pattern: My own, knitted sideways with 154 stitches, long stitches (or whatever they are in English :) in every 4th round to make the scarf softer, the length of the scarf is about 150 cm.
Yarn: Victory or smth, I think it's German origin but with Russian texts (this skein had lost its belt). Bulky yarn, about 80 g.
Needles: 5 mm lace Addis were perfect to pick a thick yarn like that.


Hei, eikös tämä hyvällä tahdolla mene Project Spectrumiinkin?? Peräti ensimmäinen työ jossa vilahtaa pinkkiin ja punaiseen sointuvaa...

And great, with a good will this one goes to Project Spectrum, doesn't it? The first project having something like pink or red in it...

Eilisen tapaamisen lopputulos oli se, että aloitan ensi tiistaina työt: kansainväliseen Agora-hankkeeseen liittyvän pilottiprojektin hankehakemuksen teko ja kotimaisen rahoituksen hommaaminen. Vitsailin, etten oikein tiedä miten se onnistuu - aiemmin olen sotinut ja nyt pitäisi ruveta marjoja poimimaan. Minulle vastattiin, että eikös sodassakin ollut käpykaarteja... :)

Viime viikkoina olen neulonut lähes maanisesti, kuin aavistellen että pian se päättyy. Oudolta varmaan tuntuu, kun ensimmäisen kerran lähes vuoteen olen päivät "oikeissa" töissä enkä voi tehdä välillä neuletta... Valmistuneita ei siis jatkossa tule ihan niin tiheään kuin tähän asti. Työni tosin on urakkaluonteinen, niin ettei työaikaa ole. Eilisessä neuletapaamisessa suunniteltiinkin, miten voisin aina välillä neuloa toimistossa aivoja stimuloidakseni... :)

The decision of the meeting was that I start a work next Tuesday. So not so many finished projects shown here after that!

Neuletapaamisesta tulikin eilen tupla ja kuitti, kun jouduimme väistymään ensimmäisestä kahvilasta jääkiekon katselijoiden tieltä ja puoli porukkaa hävisi matkasta siirryttäessä toisaalle. Mutta silti oli kivaa! Arpajaisvoitot jäivät kuvaamatta, onneksi Intsu ja Hekku ovat jo esitelleet nyyttinsä. Oli helppoa palkita tuttuja ihmisiä, kun lempiväritkin olivat selvillä. :) Hassuttelusarjan voittanut Villasukka lupasi odottaa kiltisti kunnes saan hänen pakettiinsa "paikallista".

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - ihanaa ja levollista pääsiäisenaikaa teille rakkaat ihmiset! Omani taitaa mennä sairastaessa, kertoo kurkku. Olette kivoja!

Happy Easter everyone!

8 kommenttia:

 1. Hauskaa pääsiäistä!

  Ja miten ihanan värinen huivi........

  VastaaPoista
 2. Onnittelut ja hyvää pääsiäistä!! Kiitos paitakehuista! Onneksi asiolla on tapana järjestyä!

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa teille molemmille, ja toivotaan ettet nyt kumminkaan sairastu =)

  VastaaPoista
 4. Jännittävältä kuullostaa uusi työsi.Onnea!- Hyvää Pääsiäistä teillekin.Toivon kovasti,ettet sairastuisi tähän kamalaan tautiin.Itselläni se alkoi kurkkukivulla ja pian oli koko keukojen yläosa kuin raastinrauta.Pari viikkoa tätä on kestänyt ja nyt sai mieskin taudin.Niinpä kotona 4 seinän sisällä rauhallisesti menee nyt meidänkin pääsiäinen.

  VastaaPoista
 5. Hyvää ja levollista Pääsiäisaikaa! Parane pian!

  VastaaPoista
 6. Hyvää pääsiäistä ja pikaista paranemista

  VastaaPoista