perjantai 21. syyskuuta 2007

Ehkä jälkijunassa mutta silti perillä

Minulla on kaksijakoinen suhtautuminen näihin "muotineuleisiin", joita "kaikki" neulebloggaajat tekevät samaan aikaan. Toisaalta teen niitä mielelläni minäkin ihan vain oppiakseni uusia asioita ja tekniikoita, toisaalta joskus mietin, pitäisikö hakea jotakin omintakeisempaa eikä mennä lauman mukana.

Keskiviikon neuletapaamisessa naureskelinkin tulevani kovasti jälkijunassa: teen elämäni ensimmäistä niskasta aloitettavaa huivia, jollaisia kaikki ovat tehneet jo viime talven, minulla on
kesken Thermal, jonka kaikki tekivät viime syksynä jne...

Joka tapauksessa, eilen koekäytin tämän elämäni ensimmäisen niskasta aloitetun huivin eli Shetland Trianglen. Suurkiitos juuri omat huivinsa valmiiksi saaneille Tellulle ja Tohvelille psyykkauksesta ja tuutoroinnista ja kaikille muille henkisestä tuesa! ;)

Räpsin nämä pari kuvaa nopeasti lähdön päähän, sorry - kuvittelin ottavani huivista ihanan ison kuvan ulkona ruskan väriloistossa, mutta flunssaiselta päivät jotenkin vain solahtavat käsistä. Mutta kuten Tohveli totesi, onhan näitä jo nähty...


Huomatkaa "pikku fiestaa" ajava pupu rintaneulassa!


Lankana noin 70 grammaa Kamenaa yksinkertaisena, puikot nro 4 metallipyöröt. En uskaltanut käyttää halpis-bambupyöröjä, sillä Shettis ei ehkä olisi kestänyt sitä että muoviletku olisi katkennut kesken kaiken ja silmukat tipahtaneet ilmaan.

Tästä tuli hiukan liian pieni minun makuuni, olisin halunnut ison kietoutumishuivin ja ehkä sellaisen teenkin. Koko on noin 136 x 51 cm. Reunuksen päättelyn tein nro 5 puikoilla ja toooosi löysästi kuten tuutorini neuvoivat, ja siitä tuli kerrasta hyvä, hih!

Vaarallista tämä huivinteon opettelu. Nyt sormet syyhyävät päästä tekemään niitä muita ihania malleja, joita kaikki ovat jo tehneet... :D Mutta sitä ennen: vielä toinen Shettis valmiiksi lahjapakettiin.

13 kommenttia:

 1. tosi kaunis! minen oo tehny vielä yhtään tollasta. että kyllä meitä löytyy vielä..

  VastaaPoista
 2. Höh, minä olen aina jäljessä noista muotineuleista! Tein vasta vähän aikaa sitten niskasta aloitetun Mittumaarin. Ja paaaljon paaaljon muita neuleita on blogeissa näkynyt ennen kuin minä innostun...

  Mutta haittaako tuo...! :-))

  VastaaPoista
 3. Pitäiskö perustaa oma alajaosto Shettiksen neulojille? Ei vaiskaan, olis varmaan tosi tylsää. Neulotaan nyt tuota mallia samalla vaudilla, mä teen vielä ainakin yhden itselleni ja sitten katson myöhemmin ne lahjahuivit.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis Shettis!!! Älä huoli, minäkin teen näitä huiveja jälkijunassa...nyt vasta löydän niitä mitä toiset on tehneet jo aikoja sitten...mutta tehdään me niitä mistä tykätään, eikös? Ps. Mulla on Shetland Triangle vieläkin tekemättä... ;D

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi!
  Täällä kans yksi jälkijunassa matkaaja;)Yhtään kolmiohuivia en ole vielä neulonut.(virkannut tosin olen...),enkä ole koskaan huovuttanut,enkä värjännyt lankaa..mitäs muuta...
  Että kyllä meitä vielä löytyy;)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Niin Kaisa,niin sitä pitää,nyt oli huivista kuvaa!! Siitä tuli upea. Minä myös pikkuisen otan sen valmistumisesta kunniaa itselleni,jos mä olisin lähtenyt tapaamisesta aikasemmin kotiin.. tai jos me ei oltais sua pakotettu niin kipeänä neulomaan hop,hop horioppia...niin oisko huivi vielä kuvassa:D Terkuin tää ainut pöhlö anonyymi ja mukavata viikonloppua sulle Samin kainalossa,niin eiköhän loppukin flunssa haihdu:D

  VastaaPoista
 7. Mä taidan kuulua niihin 'kaikkiin' jotka on noita ovat tehneet mutta tuo huivimalli on vaan niin kaunis. Niin ja enpä mä ole sitten muita koittanutkaan (paitsi yhden Icaruksen lahjaksi). Mutta tuo väri, vau!

  VastaaPoista
 8. Kaunis!!
  Mä en myöskään ole tehnyt niitä "kaikkia", mitä "kaikki" muut :). Mutta mieli tekis, kun näkee noin kauniin yksilön.

  Toisaalta asiaa voi ajatella niinkin, että säkin olet mukana luomassa trendejä :).


  Hyvää viikonloppua ja paranepas pian!!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi! Mulla ei ole vielä yhtään niskasta aloitettua, nyyh.

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja kauniinvärinen huivi. Itsekin kuulun niihin neulojiin, jotka vasta jälkijunassa innostuvat muiden jo aikaa sitten neulomista malleista.

  VastaaPoista
 11. Kaunis huivi! Teitkö ohjeen mukaisen määrän toistoja? Sillä kyselen kun miulla on vyyhti kamenaa odottamassa kaapissa että teen siitä lohtuhuivin ystävälle ja arvuuttelen että riittääkö se ihan ohjeen mukaiseen huiviin vai pitääkö tehdä vähemmän toistoja. :)

  VastaaPoista
 12. Juu et tosiaan ole ainoo joka menee jälkijunassa. Minä en ole vielä ollenkaan neulonut edes huivia, saatikka sitten niskasta aloitettavaa huivia.
  Minä se vasta kuljenkin jäljessä.

  VastaaPoista
 13. Huivi on hieno ja pupukoru samanlainen kuin mulla (mulla, Heljä-hullulla, on noita rintakoruja vissiin parikymmentä :)))

  VastaaPoista