lauantai 21. heinäkuuta 2007

Terfyysiä mailmalta!

Kyllä, olen edelleen elossa! Ja jotakin on valmistunutkin, vaikka viime viikko oli kaikkea muuta kuin lomaa. Yksi työ on hys-hys, siihen palaan viikon päästä. Toinen puolestaan valmistui maanantai-iltana sangen uupuneessa olotilassa ja jäi kuvaamatta, kun seuraavana päivänä lähdimmekin Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnassa vietetetyistä muutamasta kivasta päivästä joku teistä onkin ehkä jo lukenut tuolta Tuumooksista. Olimme mielipuolisen rankan Lapuan Päivä -viikonlopun jälkeen molemmat oikeasti uuvuksissa. Niinpä otin reissun kertakaikkisesti loman kannalta ja jätin käsityönkin kotiin. Myönnän, että ensimmäisenä iltana hotellissa oli omituinen olo! :) Mutta todellisuudessa en olisi jaksanut keskittyä mihinkään käsillä tekemiseen, lukeminenkin jäi esitteiden selaamiseen - ja muutaman päivän tauko herätti innostuksenkin aivan uudella tavalla.

Hiukan toki lankoja shoppasin. Torin varrella oleva käsityöliike jäi harmikseni edelleen odottamaan vierailua - ohitamme sen aina sulkemisajan jälkeen, kummallista - mutta Wetterhoffilla käytiin. Varsin maltillisesti: menin sinne lähinnä ostamaan hahtuvaa, jota en ole mistään kotiseudun kaupasta löytänyt, ja lime kiekko tarttuikin mukaan.


Tosin reissu oli tuplashoppausta, sillä Wetterhoffilla näkemäni Zitronin Kokon (35 % silkkiä, 35 % puuvillaa, tosin myös 30 % polyakryylia - hm!) jäi vaivaamaan, kun sitä olisi saanut niin ihanassa punaruskean sävyssä. Työtön oppii kuitenkin väkisinkin järkevyyttä, joten seuraavana päivänä piipahdimme uudelleen ja ostin yhden kerän. Kunhan sitä vähän tunnustelen ja testaan, voin halutessani tilata lisää jostakin nettikaupasta...

Samalla mukaan tarttui myös kuvassa edessä näkyvä lautanauhan tekoväline - saa nähdä, tuleeko siitä mitään, mutta ajattelin että se voisi olla käsityö jota saattaisi tehdä jopa historiallisissa tapahtumissa (kinnasneulaakin mietin, vaan siinä ei olisi mukana tullut ohjetta).

Siniset langat ovat Star-Torin kirppikseltä. Kävimme siellä eilen ennen lähtöä, ja kuolasin noita molempia sinisiä. Koska en kuitenkaan ollut varma, millä autolla lähdemme kotiin ja kuinka kauan Samin pitää kantaa repussa ostoksiamme ja koska tuo kirkkaansininen kerä painoi 800 grammaa, tyydyin tummansiniseen viskoosilankaan, se kun painoi muistaakseni "vain" 500 grammaa... Hinta 2,5 euroa. Siitä saisi kerrankin tarpeeksi ison huivin tai jotain... :)

Kun sitten päätimme lähteä aikaisemmalla autolla, lähdin vielä linja-autoasemalta piipahtamaan kirpparilla ja hakemaan tuon sinisen puuvillakerän neljällä eurolla. Minulla on alkanut sininen kausi! Hirmuisen ohutta lankaa, saa nähdä mitä kaikkea siitä tulee. (Samalla mukaan tarttui myös hame mutta ex tempore myös kaksi Hämeenlinna-aiheista kirjaa, ja vasta kassalla tajusin että siellä käy ainoastaan käteinen. Sain kasattua noin 10 senttiä vaille tuotteiden hinnan ja jo mietin mistä pitää luopua. Kassa kuitenkin ilmoitti että "lasketaan sen verran väärin"... Linja-autossa käsilaukkua penkoessani vasta tajusin, että siellä olisi ollut erikseen kolikkokukkaro, mutta laukku odotti Samin kanssa linjuriasemalla shopatessani. Toivon mukaan vähennys tapahtuu kirpparin pitäjän omaan laskuun...)

8 kommenttia:

 1. Kinnasneulatekniikkaan löytyy netistä hyviä ohjeita ja Mikkelissä, Kenkäverossa Martat myyvät parilla eurolla monistettua ohjetta.

  VastaaPoista
 2. Lautanauhan teko voisi olla mukavaa. Kinnasneulan olen saanut lahjaksi 30v sitten ja muutamat kintaat olen tehnyt.

  Mukavan näköisiä lankoja olet ostanut!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoiset nuo lautanauha laatat. Itsekin olen kiinnostunut jossain vaiheessa opettelemaan sekä lauta-, että pirtanauhan tekoa. Tänään kävin Seurasaaressa käsityöpäivillä, mutta harmikseni huomaisin, että pirtanauhan tekijä oli ihan aloittelija, eikä häneltä saanut hyviä vinkkejä. Kinnasneulaesittelykin siellä oli, ja se vaikutti myös mielenkiintoiselta. Kinnasneulaesittelijä sanoi, että tekniikka on helppo, kun sen näkee, mutta vaikea kirjallisesti esittää.

  Mutta värttinänkäytölle sain ihan asiantuntevaa yksityisopetusta, ja nyt rupesi värttinä hyrräämään.

  VastaaPoista
 4. Sinun blogiasi on äänestetty Suosikkiblogi-äänestyksessä. Äänestäjältä itseltään taisi unohtua ilmoittelu :-)

  VastaaPoista
 5. Hih, lomailu ottaa voimille!!

  Kivannäköisiä ostoksia!
  Tervetuloa vaihteeksi "linjoille"!!
  Eipä sitä reissatessa paljon koneelle ehdi, vaikka blogiasiat välillä mielessä pyörivätkin ja päivän blogikierrosta huomaa kyllä välillä kaipaavansa :).

  VastaaPoista
 6. Ai lautanauha aiot! Mä olen joskus tenavana tehnyt paljonkin pirtanauhaa ja lautanauhaakin joitakin. Laudat on jossain hyvässä tallessa, nauhapirta samoin. Katsopa jos löydät kirjastosta Viivi Merisalon Nauhoja -kirjan. Siitä minä hommaa aikanaan opettelin. Nyt on taidot ruosteessa kun ei oo tullut ainakaan 10 vuoteen edes kokeiltua enää. Tekniikkana tykkäsin enempi pirtanauhasta, lautanahasta tulee kyllä mukavan jämäkkää, mutta en tykkää siitä kun siinä pitää välillä vaihtaa lautojen kiertosuuntaa.

  VastaaPoista
 7. Et tainnut löytää Neulansilmää,Marimekon vierestä. Siellä on kaikki langat ja käsityötarvikkeet 20-70% alessa. Siellä pn mielestäni tuota Kokoniakin ollut.

  Mutta olihan tuossakin jo ostoksia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kinnasneula- ja lautanauhavinkeistä! Pitäisi oikein tosissaan opetella jokin vanha työtapa, sille olisi käyttöä.

  SeijaP, nyt harmittaa!! En houkutellut Samia Marimekkoon kun ajattelin ettei meillä ole kuitenkaan varaa sieltä mitään ostaa... Hämeenlinnan esitteessä ei esitelty lankakauppoja enkä ymmärtänyt niitä blogissakaan kysyä. Voi sentään!

  VastaaPoista