perjantai 13. heinäkuuta 2007

Kävin haamuilemassa...

...tuolla sivupalkissa kun päivitin valmistuneiden listaa. Samalla ajattelin julkituoda ihmetykseni tästä nykyisestä lanka- ja vaatemateriaalimuodista.

Missä välissä akryyli on tullut muotiin????

Muistanette, etten minä voi käyttää tekokuituja - en edes fifty-sixty :p tekokuitu-luonnonkuitusekoitteita. Tai siis voin käyttää hätätilassa mutta en tunne niissä oloani hyväksi.

Ensin huomasin Elloksen luetteloa selaillessani, että kaikki kivannäköiset vaatteet oli tehty akryylista.

Sitten visiteerasimme Ylistaron Halpa-Aitassa, jossa kuola valuen säntäilin pitkin lankahyllyjä. Osa langoista euron kerä!!!! ---- Kunnes huomasin että 100 % akryyliahan ne.

Ihan oikeasti, onko teillä muilla vaikeuksia löytää puuvillalankoja? Tarkoitan nyt vähän paksumpia, Kotiväkeä ym. toki kyllä löytyy. Varmaankin joissakin isojen kaupunkien lankakaupoissa olisi niitä, joille lehtien ohjeet tehdään, vaan ei täällä...

Mikä muovissa kiehtoo?

5 kommenttia:

 1. Onkohan se sitten halvempaa,tehdä lankoja "muovista"?
  Mua kans inhottaa tuo ilmiö varsinkin alusvaatteissa...Kyllä se muovi hiostaa,eikä hengitä niinkuin esim.puuvilla.

  VastaaPoista
 2. Minä kyllä kaukaa kierrän "muovilangat".Onneksi minun lankakaupassani on puuvillalankaa joka lähtöön.Tänäänkin kävin taas hypistelemässä sellaisia vähän paksumpia,mutta hyllyyn jäivät toistaiseksi.Yritän päästä eroon aikaisemmin ostamistani.-Mukavaa kesäistä viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Halvempi materiaali lienee syy tähän akryylin yleistymiseen. Minä olen aina löytänyt kaupoista paljon vaatteita joissa materiaalina on akryyli. En voi sietää niitä. Paljon parempi olisi vaikka viskoosi tai muu sellulloosasta tehty muuntokuitu. Ominaisuudet nimittäin samat kuin luonnokuiduilla.

  VastaaPoista
 4. Minä taas en kestä oikein villaa, josta pitäisin paljon. Siksi on neulominenkin jäänyt. Olisiko viskoosilanka parasta meikäläisen käsitöihin?

  Blogisisko

  VastaaPoista