perjantai 29. kesäkuuta 2007

Makkara kuoressa

Tässä keskeneräisten neuleiden ja loppuvien lankojen sekamelskassa (Wetterhoffilta tuli tänään paketti, hip hei!) on ilahduttavaa saada jotakin valmiiksikin.

Muistattehan alkukesästä sen toppini, jonka neuloin Butterflysta? Tykästyin niin kovasti mallineuleeseen (Moda 3/2007, 25) että aloitin heti perään toisen. Tällä kertaa tosin ihan ohjeen paksuisella langalla ja puikoilla, siis Novitan lehmuksenvihreällä Kotiväellä ja 2,5 mm bambuilla.

2,5 mm puikoilla neulominen on ihan kivaa kun tekee sukkaa, mutta vähän hirvitti miten käy topin kanssa. Vaan ei, ei mitään hämminkiä. Neuloin kerroksen silloin ja toisen tällöin, helpostimuistettava mallineule kun ei vaatinut jatkuvaa ohjeen silmäilyä. Pehmoinen Kotiväki on kivaa neulottavaa eikä turhantarkkaakaan, niin että neule kulki helposti mukana tarvittaessa.

Ihan hämmästyin kun huomasin, että saan jo ruveta tekemään kainalokavennuksia. Ja eilen illalla (tai köh, taisi olla tätä aamua sekin :) neule oli melkein valmis. Järkevänä (?) ihmisenä menin kuitenkin nukkumaan, ja vasta tänä aamuna istuin yöpaita päällä niin kauan että sain neulottua viimeiset rivit.

Hassu toppi, tältä se näyttää ilman sisältöä:


Siis varsinainen suppu! Mutta onneksi pitsineule veeeeeeenyyyyyy...


Oi niitä aikoja kun olin vielä kovin kapoinen... :) Oli sellainen olo että nyt laitetaan makkara kuoreen. Mutta ei tämä nyt niin kauhean rumalta näytä ylläni nytkään. Tosin pituutta olisi saanut olla enemmän, napapaitahan tämä on. Ehkä sitten seuraavaan... Sillä mulla olisi tuolla kerä turkoosia Kotiväkeä...

Lankaa muuten kului yllättävän vähän. Yhdestä 200 gramman Kotiväki-kerästä jäi varmaan neljännes jäljelle. Ei voi sanoa kalliiksi tätä vaatetta, arvioitu langankulutus 4 euron edestä! :D

7 kommenttia:

 1. Wau! Sinähän olet nopea, miun topista puuttuu vartalo-osasta vielä 10cm ennen kuin voin tehdä kädentien kavennukset! Mutta kiva nähdä toppi valmiina, näyttää todella kauniilta :)

  VastaaPoista
 2. Olipas mielenkiintonen tuo Wetterhoffin tilanne. Minulla jäi turkoosia Sofiaa, mutta palautin sen kun oli kokonainen vyyhti.

  Mekin tullaan heräätäjäjuhlille lauantaiksi ;)

  VastaaPoista
 3. Tui, tsemppiä! ;) Tuonohuisen langan kanssa ei saa kauheasti hätäillä...

  Kangaskasa ja Sonja, kiitos! Tykkään itsekin hirmusti.

  SeijaP, menemme Hämeenlinnaan muutamaksi päiväksi taas parin viikon päästä. Vannotin Samia pitämään huolta että ostan Wetteriltä tarvittavan määrän lankaa kerralla.. :) Pidetäänkö Lahdessa neuletapaaminen? ;)

  VastaaPoista
 4. Hih, hauskaa tuo ribbineule, kun vetää niin kapeaksi, mullakin pari neuletta samantapaisia.
  Kivannäköinen, eikä tosiaankaan hinnalla pilattu :)!

  Junibackenista; äitinä pääsee kivasti toteuttamaan sisäistä 5-veetäänkin, kun vie perheensä sopiviin kohteisiin :).
  Nythän on taas hyvä syy lukea Eemeleitä, Peppejä ja Marikkeja uusiksi :).

  VastaaPoista