tiistai 27. helmikuuta 2007

Elämäni ensimmäiset hahtuvat

Ihana SNY:ni lähetti minulle hamsterikuun iloksi kiekon hahtuvaa. Olipa jännää ainetta!

En ole ikinä aiemmin tehnyt mitään hahtuvasta. Aloin touhulla neuloa uutta tiitiäispipoa - ja liian myöhään luin, että hahtuvaa pitäisi neuloa kahdella säikeellä... En jaksanut purkaa (enkä halunnut että kutimeni menisi silpuksi, kuten pelkäsin käyvän), joten jatkoin vain yksisäikeisenä.

Kokoa tosin varasin reilusti:


Ihan kaikkea hahtuvaa en tuohon edes käyttänyt, pieni nyssykkä jäi josta voisi taiteilla vaikka kännykkäkotelon tai jotain...

...no mutta siis asiaan. :) Jännitti hirveästi, kun myssy pyöri pyykkikoneessa. Kestäisikö katkeileva hahtuva? Saisinko pipon sijasta siivilän?

Aikamoisen pieneksi tiitiäiseni olikin pyykissä kutistunut. Mutta varovasti venyttelemällä siitä tuli täsmälleen sopiva: napakka, mutta ei tiukka. Hip hei!


Lankaa tähän söpöläiseen kului 60 grammaa.

Mutta kunhan nyt kuulen Kristeliltä tuomion, tiedän olenko enää edes mukana hamstereissa. Kyllä harmittaisi, kun en edes yhtään ajatellut mitään ilmoittaessani myymisestä kiinnostuneelle että olisin kiinnostunut ostamaan ylimääräiset Rustikat... :(

8 kommenttia:

 1. Kun saat kuvaajan paikalle niin otapa kuva jossa hattu on päässä. Näyttää tosi ihanalta. Hyvin olet yksisäikeisellä saanut neulotuksi,

  VastaaPoista
 2. Mulla on äidin varastosta saatua hahtuvaa ja ostin Ylläksen Viinistä ja villasta syksyisellä ruskaretkellä lisää. Mitään en ole uskaltanut siitä vielä tehdä. Oliko vaikeaa ja katkeiliko hahtuva paljon? Hieno tuosta Tiitiäisen piposta tuli :)

  VastaaPoista
 3. SeijaP, myssy ON ihana! Istuu tosi hyvin päähän.

  Tarjuska, kyllä lanka katkeili ja takerteli. Mutta kun vain liitti päät päällekkäin yhteen niin sitten neulottiin taas... Tosin kaksisäikeisenä työ olisi todennäköisesti käynyt paljon helpommin. Nyt en uskaltanut kiristää silmukoita pyöröille ja ne tipahtelivat vähän väliä.

  VastaaPoista
 4. hienolta näyttää pipo. Kiva, että onnistuin keksimään jotain hyödyllistä :)

  sny

  VastaaPoista
 5. Mä olen tehnyt rustikasta pari pipoa ja niihin meni alle kerä per pipo. Eli jos sulla jo on yksi kerä, niin se varmaan olisi riittänytkin.

  Hyvä saavutus hamstereissa ja hieno tuo hahtuvalakki :).

  VastaaPoista
 6. SNY, tuo hahtuva oli aivan ihanaa! Nyt kun vähän ymmärrän sen päälle, niin lisää aion kyllä hankkia kun vastaan tulee!

  Helmis, minä aion tehdä Rustikasta baskerityyppisen myssyn ja epäilen, ettei vajaa kerä riitä siihen (Novitaklubin ohje). Minun päähäni ei voi laittaa muunlaista päähinettä kuin myssyn tai tiitiäispipon, tavallisessa pipossa näytän järkyttävältä... :)

  VastaaPoista
 7. Mää ostin tän kakkosen edullisesti paikallisesta k-supermarketista .. eli taitaa olla k-ketjussa nyt tarjouksessa, kun ykkönen oli s-ryhmällä tarjouksessa :)

  VastaaPoista
 8. Waude! Jotkut ne uskaltavat neuloa hahtuvastakin! Minä olen kyllä kehrännyt hahtuvaa, mutten neulonut.

  VastaaPoista