tiistai 19. joulukuuta 2006

Toinen kerta kiellon päälle...

Minun piti lopettaa joululahjojen tekeminen jo runsas viikko sitten. Sitten innostuin tekemään lapasia. Minun piti lopettaa joululahjojen teko siihen ja alkaa tehdä juttuja itselle. Perjantaina menin Rustoopuoriin ostamaan lankaa itselle. Lähdin sieltä mukanani kaksi kerää Fritidsiä ja miesten tossujen ohje.

En tiedä onko muiden isille yhtä vaikea keksiä lahjoja kuin meidän isälle. Hän on ihan liian tyytyväinen elämäänsä jo valmiiksi! :) Pähkäilimme Samin kanssa, miten häntä lahjoa, kun äitikin väitti ettei isä mitään neulomuksia tarvitse.

Olin katsellut tällaisia töppösiä jo muissa blogeissa, ja niitä oli tehty malliksi muutamia myös Rustoopuorissa. En minä tiedä tarvitseeko isä näitäkään, mutta eivät nämä ainakaan turhuutta ole!


En tiedä saako kuvasta selvää - mutta perusmallia ovat, suu on taitettu. Toivon mukaan kokokin on oikea. Samilla ja isällä on samankokoinen jalka, mutta tietenkään Sami ei nyt ole täällä, joten jouduin venyttelemään tossuja huovutuksen jälkeen hänen kenkiensä koon mukaan. :)

Nämä tossut neulottiin tasona, saumoja on päällä ja takana. Tosi helpot tehdä ainaoikein-neuleena! Tosin olin ihan varma, ettei koko riitä, sillä verrattuna esim. hattuuni tossut olivat ennen koneeseen menoa tosi "pienet".

Ero oli kuitenkin siinä, että neuloin hatun liian isoilla puikoilla ja se siksi meni kasaan enemmän. Tossuissa taas neuleesta tuli tosi tiheää "normaaleilla" puikoilla. Niinpä kutistuminen ei ollut koneessa ihan mahdotonta.

Ehkä enemmänkin olisivat saaneet huopua, mutta kelpaavat näinkin.

Jota muuten kiinnostaa, niin kuvia tekemästäni piparkakkuseimestä löytyy täältä Tuumooksista!

3 kommenttia:

  1. Kivat tossut! Minä tein omissa tossuissani saman virheen kuin sinä hatussasi, eli tein ne liian isoilla puikoilla. Sain venyttää niitä niin paljon, että pelkään jo niiden kestävyyttä... Edelliset tossut (jotka tein ohjeen mukaisilla puikoilla) kun ovat jo puhki yhdestä paikasta, vaikka muissa paikoissa on paksusti huopaa jäljellä, enkä näe siihen mitään muuta syytä kuin sen, että ovat venyneet tuosta yhdestä paikasta enemmän.

    VastaaPoista
  2. Joo, huovutustöitä venyttäessä pitäisi osata ottaa ote niin kauhean tasaisesti, ei saisi riuhtoa... Pelkäsin minäkin vähän kun noita töppösiä venyttelin. Toivottavasti en nyt sitten venyttänyt niitä liian isoiksi! :)

    VastaaPoista