keskiviikko 20. joulukuuta 2006

Haasteeseen vastattu - vihdoinkin!

Joskus ammoisina aikoina, oliko peräti marraskuuta, Tatsi haastoi minut opettelemaan haarukkapitsin tekoa. Silloin pyysin lisäaikaa, kun joululahjojen teko painoi päälle, ja sovimme että takarajana on vuodenvaihde.

Tatsi on omansa tehnyt jo aikapäiviä sitten, mutta vasta eilen illalla minulla oli aikaa rauhoittua niin paljon, että sain omani alkuun. Tein pitsiä talven Novitan kolmiohuivin ohjeella, eli sen alanurkan (3 kuviota):


Virheitä tein, ensimmäiselle puoliskolle tuli otettua toisenkin puoliskon silmukoita kun "ranka" veti kieroon - mutta ei sitä nyt niin helposti huomaa... :)

Ihastuin tekniikkaan joka tapauksessa ja aion kyllä kokeilla josko jaksaisin vielä jatkaa tuosta ja tehdä vaikka koko huivin. Vanhaa keltaista puuvillalankaa ei varmaan riitä koko työhön, mutta haitanneeko se vaikka väri vaihtuukin... :)

Kiitos haasteesta, Tatsi!

9 kommenttia:

 1. Hauskaahan se oli ja tosi kiva, että otit haasteen vastaan - mä olen ainakin semmonen, että helpommin tulee tartuttua asioihin kun joku motivoi ja mikäs sen parempi motivoija kuin haaste! Hyvältä alultahan tuo näyttää, jatkoa vaan siihen päälle niin huivi aikanaan syntyy. Pidemmissä kerroksissa se laskeminen on kyllä mielenkiintoinen projekti. Mähän en omassani laskenut yhtään montako lenkkua tein, lopetin sitten kun tuntui sopivalta. Eipä ne tasan sitten tietenkään menneetkään mutta sovellus-sävellys-moodi käyttöön ja hyvä tuli. Joskus siitä tulee sitten kuva mun blogiin kun saan valmiiksi sen mitä siitä aloin tekemään ;))

  Tatsi

  VastaaPoista
 2. Se vähän hirvittääkin, että kuinkas sitten kun ruvetaan menemään satoihin silmukoihin - mun pitää vissini pujottaa rautalanka siihen keskikohtaan ettei se "kieroudu"!

  Mutta tosi kiva oli oppia uutta, mut saa haastaa jatkossakin... :D

  VastaaPoista
 3. Moon ihan pihalla, sama kun puhuisitte hebreaa...

  JOKO KAISA SANOT SAY!!!????? :D

  t.ansku

  VastaaPoista
 4. Haa, mäpäs haastan Ansku sinut opettelemaan haarukkapitsiä! Tatsi auttaa... :)

  Kävin katsomassa sitä SAY-juttua, mutta kun siinä puhuttiin että muistettais ystävää kerran viikossa - mun askartelutaidoilla en kyllä tohdi sitoutua sellaiseen, kerran kuussa olis parempi. Kun en tiedä uskallanko sitoutua lopuksi SNY-tempaukseenkaan...

  VastaaPoista
 5. Jaa kuvio osiin, Oliko tossa 21 lenkkiä kuviossa. Laita aina omalle hakaneulalle ne kuvion lenkit. Kyllähän se vaatii tuhottoman paljon hakaneuloja ja kärsivällisyyttä, mutta helpottaa myös paljon.

  Ymmärsitkö yhtään mitä tarkoitin?

  VastaaPoista
 6. IIK! Nyt en kyllä välttämättä oat vastaan noin vaikeaa haastetta joka ei ensinäkemältä innosta yhtään....
  eihän oo pakko eihän, mut lupaan miettiä asia JOS Tatsi joskus esitteleen periaatteen...

  SAY:ssa olis tarkoitus muistaa n. kerran kuussa kolmen kuukauden aikana ja käyttää n. 15 e+ postikulut. Joten ei oo paha. Mä en ainakaan nähnyt mitään viikkojuttua ja muistaminen voi sisältää esim salaisen sähköpostiviestin tms.

  VastaaPoista
 7. SeijaP, sulla sitten riittää noita hyviä ideoita! Loistava ajatus, noin teen...

  Ansku, ei tietenkään oo pakko! Mutta tuo on oikeasti kivaa eikä niin vaikeaakaan kuin miltä me Tatsin kanssa saadaan se kuulostamaan. :)

  Luulen kumminkin että osallistun ennemmin SNY:hin, olen jo luonnostellut ilmoittautumislomaketta... Käsityöt kumminkin on enemmän mun juttu kuin askartelu.

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Sain juuri valmiiksi oman huivini. Mun silmään nuo puolet oli kyllä tosi selkeesti omillaan, eikä ollu vaaraa koukkia toiselta aidan toiselta puolelta. Laskin uskollisesti joka lenkin ja laitoin merkin aina 50 välein. Oma pää kun ei kestä mitään vippaskonsteja, vaikka niitä ei muut huomaisikaan.

  Hieno alku, harjoitus tekee metsurin XD

  VastaaPoista
 9. Saattoi olla että tuo lankakin vaikeutti mun ekaa kokeilua, on tosi lötkyä puuvillaista. Katsoin että Novitan ohjeet oli Woolille, sitä ei ole kuin vauvansukkiin yksi kerä mutta voisin kokeilla seiskaveikalla jota löytyy. Jos se olisi tykympää niin sitten ei ehkä työ kiertyisi...

  VastaaPoista