maanantai 4. joulukuuta 2006

Pehmein askelin maailmaan

Eilen sain viimeisenkin itsetehtävän joululahjan valmiiksi. Helpotti!! Varsinkin, kun nyt todennäköisesti aloitan sitten ihan muita töitä.

Valmiita tekeleitä esittelen täällä vähitellen, kunhan ehdin niitä kuvata. Ensiksi taas näitä vauvajuttuja, niitä alkaa täällä nyt olla... "Sarjan" ensimmäistä kun odotellaan päivänä minä hyvänsä, ja ilmeisesti talven ja kevään aikana puikot saavat kilkattaa seuraaville.

Kun tein ensimmäistä sukkapariani Step-langasta, äitini hipelöi sitä ihastuneena ja totesi, että tästähän tulisivat suloiset vauvansukat. Otin vihjeestä muorin! Pitäähän tulevan vauvan saada jokin tervetulolahja maailmaan tullessaan.

Tosin oli ongelmallista löytää pikkuvauvan sukan mittoja mistään - lopulta aloin tehdä "summis vain kuin Karstulasta Amerikkaan".

Tossunohjeet löysin, mutta uskon että tossuja pieni saa. Minä halusin tehdä ihan rehelliset sukat. Novita Klubin ohjeet olivat monimutkaiset, ja lopulta sopivat mittatiedot löytyivät Ihan Itse -foorumilta. (Nyt en tietenkään löydä enää sitä ohjetta ja rekisteröitymiseni on vasta hyväksymisvaiheessa, niin etten pääse hakuun - linkitän ohjeen tänne kunhan hyväksyvät minut ihanitseläiseksi. :)

Totesin, että paljon helpompi olisi ollut kutoa miesten saapassukkia kuin näitä pikku-pikkuriikkisiä!! Ja lisäksi sukkia ei olisi kannattanut aloittaa tällaisesta liukuvärjätystä langasta jonka tarkoitus on muodostaa itse raitoja - jouduin kerimään Stepiä pitkät pätkät jotta sain molemmista sukista samanväriset, kun eihän näin pieniin mene kuin runsaan yhden raidan verran väriä...

Tässä näkyvät sukkien mittasuhteet, kaverina oma Step-sukkani, nyt jo hiukan venynyt eli ehkä kokoa 36:


Pahoittelen taas tärähtäneitä kuvia, mutta kun en käyttänyt salamaa... Enkä keksinyt miten sukat olisi saanut pysymään jotakin vasten nojallaan niin että olisin voinut käyttää ajastinta.

Ja tässä sukat vähän lähempää. Ovat siis sitä samaa "puolukka-Stepiä" kuin omani. Vaikka "puolukkaroiskeet" ovat pinkit niin hätätilassa menevät pojallekin (joo tiedän, olen hokenut täällä jo aika kauan etten usko lääkärien tutkimustuloksiin niin vakaasti! :).

Varsista olisin saanut tehdä pidemmät, se vähän harmittaa. Mutta toisaalta, ihan pieni vauva tuskin potkii vielä sukkia jaloistaan...

3 kommenttia:

  1. Ovatpas söpöt sukat. Minäkin noita vauvan sukkia joskus neuloin mulla on sellainen kortti johon tulee runo ja sukat. Haa, nyt tiedänkin mitä tänään blogiini laitan.
    Vauvoille tosin tossut ovat paremmat. Pysyvät paremmin jaloissa, mutta sukissa on sitä jotakin.

    VastaaPoista
  2. Haa, minäpäs tulen kohta kurkkaamaan blogiasi! :)

    Kyllä sukat ovat aina sukat... Jos ei muuta niin laittakoot koristeeksi seinälle...

    VastaaPoista