sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Ei pöllömpi juttu ja muita tarinoita

Joka on ollut Kerällä jo pidempään, muistanee, miten syksyllä 2009 taistelin päästäkseni välttämättömään hoitoon OI:n ja katkenneen ydinnaulani kanssa. Tuolloin kökötin kotona sairaslomalla kahdeksan (8) viikkoa, minä aikana kudoin 21 paria sukkia, muutaman neuletakin ja muuta pientä, kun koetin pitää mielenterveyteni jotakuinkin kasassa.

On ollut vähän pelottavaa havaita, että kun nyt taas odotan leikkaukseen pääsyä taas ydinnaulan takia - ei katkenneen, mutta kasaan painuneen reisiluun vinoon painaman - minä taas kudon sukkia. Vaikka tällä kertaa hartaasti toivonkin, että asiat etenisivät nopeammin (huomenna vastaanotto TAYS:issa) ja vaikka tällä kertaa olenkin koko ajan pystynyt tekemään töitä, kiitos kehittyneen tekniikan.

Terveysasioistani kiinnostuneet voivat käydä lukemassa niitä Kurakauppalasta, mutta joka tapauksessa tässä muutama sukkapari. Syyttäkää kyynärsauvojani siitä, että punnitsemaan en niitä ruvennut.


Ihan ensiksi aivan täydelliset mysteerisukat, joita en ole nyt neulonut. Nämä löytyivät päättelyä vaille valmiina (!! minulla ei ikinä jää mikään päättelyä vaille valmiiksi, paljon muuta vaille kylläkin) neulomusteni seasta. En tiedä mallia (jos joku tunnistaa, saa vinkata!) enkä lankaa, mutta arvelisin tämän olevan jotakin silkkisekoitetta ja ehkä noin 50 g verran. Koko on suunnilleen 35.

Seuraavat kolme paria sen sijaan ovat syntyneet tässä parin viikon aikana.


Puikot: 2,5 mm
Lanka: Jotakin tuntematonta villalankaa tai villasekoitetta, ehkä 50 g kokoon 32
Muuta: Kuten tiedätte, en ole neulonut mitään "mailman aikahan" ja halusin aloittaa sukatkin varovasti. Valepalmikko on aina yhtä helppo ja näyttävä!

Ohje: Pöllö tästä Roosa nauha -sukkaohjekuvastosta
Puikot: 3 mm
Lanka: Sekalaisia jämiä tässäkin, keltainen (kaksinkertaisella neulottu) saattaa olla alpakkaa ja oranssi Laakson kerjäläisestä jäänyttä Floricaa. Lankaa kului ehkä 60-70 g ja koko on aika epämääräinen, ehkä 35?
Muuta En ole kirjoneuloja, taas se todettiin. Haluan neuloa sellaista, mitä voi tehdä tv:tä katsellessa, ja tätä ei voinut. Sitäpaitsi en käsitä, mitä Roosa nauha -kuvaston taittaja on ajatellut laittaessaan kaaviokuvat sivuille tulitikkkuaskin kokoisina. Olen ehkä keski-ikäinen ja -näköinen, mutta kyllä on ärsyttävää, kun ei näe mitä pitäisi tehdä! Sitäpaitsi rivinumerot olisivat kova sana.

Ohje Paraphernalia (ohje on Ravelryssä, mutta aukeaa pdf:nä)
Puikot 2 mm
Lanka Trekking Pro Natura, noin 50 g kokoon 36.
Muuta En enää edes tiedä, monennetko Paraphernaliat nämä ovat - mutta malli on edelleen yhtä helppo ja ihana. Silmukoinnin tein perinteisesti neulomalla. Olivat muuten muistaakseni elämäni ensimmäiset 2 mm puikoilla neulotut sukat! Ja kyllä nämäkin on höyrytetty, vaikka neuleen epätasaisuudesta voisi muuta luulla.

Ainakin jotkut näistä lähtevät lahjaksi aika välittömästi, muiden kohtalo on auki. Tunnustan, että noita valkoisia Paraphernalioita haaveilen itselleni, vaikka niitä aika monet sukkalaatikossani jo onkin... :) Mutta hei, ohuet ja valkoiset, nehän ovat tämän vuoden juhannussukat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti