perjantai 18. huhtikuuta 2014

Neuleita pitkänäperjantaina

Oma blogien lukemiseni on jäänyt viime kuukausina aivan minimiin - saati että kommentoisin mitään mihinkään. Osasyynä tähän on se, että vaikka uusi Betty-tarina olikin valmis kun aloin sitä julkaista, hion ja muokkaan seuraavaa lukua silti iltaisin ja se vie yllättävästi aikaa muun elämän ohella.

Vähinsä aina jotakin olen silti ehtinyt neuloakin. Valittelin joskus talvella sitä, etten enää löytänyt mistään Novitan Helpot-lehteä, jonka olin ylimielisesti aiemmin kaupassa ohittanut, mutta joka kummitädin luona selattuna osoittautuikin varsin hauskaksi perusneuleiden ohjevalikoimaksi.


Sattuipa sitten niin, että erään marketin käsityöhyllystä sain käsiini viimeisen kappaleen kyseistä lehteä. Tokihan sen ohjeet ovat enimmäkseen "paksuilla puikoilla ainaoikeaa", mutta kivoja ideoita siellä oli silti. Erityisesti tykästyin ponchopaitaan. Minulla ei tietenkään ollut siihen sopivia lankoja, mutta sitten muistin ostaneeni kesäretkellä Lappajärven värjäämön myymälästä puoli kiloa hahtuvalankaa (miksi? älkää kysykö, en tiedä mitä kuvittelin niin hillittömän paksusta langasta tekeväni).


Malli: Ponchopaita, ohje nro 20 Novita Helpot -lehdestä (2013)
Lanka: Filona Hahtuvalanka, 500 g
Puikot: 10 mm

Tähänkin malliin lanka oli vähän liian paksua, tai sitten olisi pitänyt neuloa vielä paksummilla haloilla kuin ohjeen kymmenmilliset, jotta tulos ei olisi ihan noin tönkkö. Ihan ok lämmitysvaate tuosta tuli, saa nähdä tuleeko käytettyä.

Seuraavaksi tartuinkin sitten toiseen ääripäähän, erittäin ohueen lankaan. Olin ihaillut neuletapaamisessa Kauhavan Kangas-Aitan myymää bling-bling-mohairia, ja kun talven Taikasormet-messuilla Seinäjoella osuin Kangas-Aitan osastolle, ostin sitä tietysti mukaan.


Koska olen kovin hidassyttyinen, malli on ikivanha, Novitan lukuisia kertoja eri variaatioina tarjoama ns. taikajakku. Kuten huomaatte, sitä ei pidä tehdä monivärisestä langasta: sauma näkyy. En osaa myöskään vielä pukea ko. vaatetta kunnolla, kun se pingottaa edestä ja hölskyy takaa. Mutta muuten juuri sopiva tämän ajan vaate, kun ei osaa sanoa, onko kylmä vai kuuma...

Malli: ohje nro 29 Novita syksy 2009 -lehdestä
Lanka: Batik Design: Alize Angora Gold, 80 g kokoon XS
Puikot: 5,5 mm ja 6 mm 

Näissä merkeissä toivotan niille jotka tähän blogiin vielä eksyvät, oikein levollista pitkääperjantaita ja sen jälkeen riemullista pääsiäistä!


Yön tuolta puolen nousee koi,
jo pääsiäisen auringon.
Alhaalla voitto saatu on,
ylhäällä kiitosvirsi voi.
(Siionin virsi 49:5)

7 kommenttia:

 1. Upeita ovat. Tuo taikajakku tekisi itsenikin mieli neuloa.
  Ihanaa Pääsiäistä sinulle

  VastaaPoista
 2. Iloista ja riemullista pääsiäisen aikaa Sinulle ja koko pesueellesi.

  VastaaPoista
 3. Ihania neuleita - uusi Betty, mahtavaa!!! Tästä näkee, että en ole ehtinyt lukea blogeja minäkään, onneksi ei kuitenkaan jäänyt kokonaan huomaamatta. Bettyt on huippuja, kiitos Kaisa!

  VastaaPoista
 4. Minä ainakaan en "eksy" tänne, vaan toiveikkaana käyn aina katsomassa mitä olet neulonut. On mukava lukea tekstejäsi.

  VastaaPoista
 5. . . Aina ei onnistu vaan.

  VastaaPoista