sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ihana kasari!

Talvilomalla ehdin levätä sen verran, että neulominen alkoi yhtäkkiä taas kutkutella. Tiesin kuitenkin, että on neulottava jotakin nopeaa ja helppoa tyyliin paksuilla puikoilla yhdessä illassa...

Sain aikaiseksi niin paljon, että kerin ne kolme vyyhtiä Teeteen Cacao-lankaa, jotka ovat odotelleet Seinäjoen 2009 käsityömessuista alkaen sitä täydellistä ohjetta. Minä tilaan Teeteen ilmaista nettilehteä, jonka voi tallentaa itselleen pdf-muodossa, ja olin jo vuosi sitten tulostanut itselleni tunikaohjeen Cacao-langalle. 8 mm puikot ja reikäneule - ei se ihan yhdessä illassa syntynyt, mutta melkein...

Malli: Pompulakoristeinen tunika (malli 3), Teetee verkkolehti 2/2012
Lanka: Cacao lenkkialpakka (89 % alpakka, 11 % polyamidi), noin 210 g kokoon XL (= leveys XL, korkeus S)
Puikot: 8 mm
Muuta: Jätin vartalokavennukset tekemättä, kun minun vartalossani ei ole kavennuksia... :) Jätin myös hihat tekemättä jäljempänä selostamastani syystä.


Noista kuvista ei ihan selviä, mutta kun jätin kavennukset pois, sain aika hauskan lepakkohihaisen liivin / puseron. 1980-luvun muodista ollaan monta mieltä, mutta paitsi että se on minulle nostalgista, se on myös armollista. Vaatteet suojaavat kaikki makkarat ja pönkötykset, tuon alla voisin odottaa vaikka viitosia. Testasin tänään tunikan, ja se on aivan ihana! Joskin a) reiät tarttuvat joka nuppiin ja koukkuun ja b) langassa on sen verran muovia, että se sähköistyy aika mielenkiintoisesti...

Olin juuri aloittanut tämän työn, kun uusin Teetee-lehti ilmestyi, ja siellä oli tosi kivan jakun ohje lenkkialpakalle. Siihen kuluisi ohjeen mukaan 200 g lankaa, joten jemmasin viimeisen vyyhden jakkua varten (täydennän sitä jollakin toisella langalla). Jätin siksi hihat tähän tunikaan tekemättä, mutta en niitä kaipaakaan, koska tuo olkasaumahan yltää tosiaan kyynärpäihin.


7 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tunika, tykkään!
  Kasarimuoti on kuulemma tulossa muotiin, niin et sä oot ihan ajan hermolla...

  VastaaPoista
 2. Kiva tunika - ja kiva, kun neulominen on taas maistunut! Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvän näköinen tunika ja väri sopii sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mukava malli ja hyvä väri sinulle. Mökillä saattais ehkä olla 80-luvun lehtiä tallessa joten pitäisikin katsella niitä sillä silmällä että jotain vois vaikka innostua tekemäänkin. Värit oli silloin kyllä aika räväkät jos oikein muistan.

  VastaaPoista
 5. Kiva tunika ! 80-l. muodissa on just kivoja nuo lepakkohihat ja venekaula-aukot!

  VastaaPoista
 6. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista