perjantai 25. syyskuuta 2009

Pienistä puroista kasvaa joki

Tällä viikolla on ollut vähän liian monta sellaista päivää, että jos olisi minuun koskenut märällä sormenpäällä, olisi kuulunut psiih. Töissä on ollut takkua olemattomasta asiasta - ei siitä sen enempää, mutta mietinpä vain, millaisella tasolla eräidenkin huolet ja määräykset ovat - ja messuja on väännetty. Ette kuulkaa ikinä usko, millainen työ on kasata messuosasto kokoon sponsorirahalla ja talkoovoimin! Onneksi on ihana aktiivinen porukka, ja onneksi meillä taitaa lopulta olla osastollamme myös huonekalut - ette joudu istumaan lattialla, kun tulette käymään. :)

Mutta nyt on perjantai, ja vaikka joudun huomenna töihin kameran kanssa pariksi tunniksi, saa nyt kuitenkin edes yrittää rentoutua. Ja vihdoin sain myös kuvattua tämän setin, joka on odotellut hitaasti täydentyen polkkaamistaan sohvan käsinojalla.

Eli sarjassamme Mitä saa aikaan neljästä kerästä Novitan Puroa:
Siitä saa Baktuksen, pitsimyssyn (Novita syksy 2009, nro 20), tumput, calorimetryn ja ilmeisesti toisenkin, koska lankaa jäi yhä puoli kerää! Puikkoina muissa 6 mm halot, paitsi Baktuksessa 5,5 mm.
Myssyä tehdessä ymmärsin vihdoin luottaa siihen, että Novitan päähineet mahtuvat jopa minun päähäni. Sen sijaan unohdin alusta nurjat kerrokset, ja kuitenkin vähän epäilevänä tein yhden ylimääräisen mallikerran. Tuloksena oli kommandopipo, joka tipahti kaulaani asti. Ei auttanut muu kuin purkaa ja tehdä loppu uudestaan. Puron Jäätyneen karpalon värit asettuivat muuten ihan vahingossa noin hauskasti!

 


Tumput ovat ns. omasta päästä. Kokeilin tehdä niistä tuollaiset "avainlapaset", joista kärjen saa auki laukun penkomista varten. Kiinnityssysteemi vain ei taida olla paras mahdollinen, sillä virkattu ja kuminauhalla joustavaksi tehty silmukka ei tahdo pysyä kukkanapin takana (napit Polinkasta). Mutta tulipa tehtyä.


 


 Calorimetryihin olen upotellut jämälankoja muutenkin, pinkki on Bambua ja keltainen Maijaa. Ja napit sieltä.


 Eilen iski palmikkofiilis ja väriterapian tarve. Vasemmalla Dropsin Alpacaa 3,5 mm ja oikealla Eskimoa 8 mm puikoilla. Arvatkaa kumpi syyhyttää enemmän? :D (Eskimo ei muuten ole oikeasti kirkkaanpunaista vaan aniliinia. Se siitä kameran Natural-asetuksesta...)

 


Iloista viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Höh, olisit jättänyt baskerin esittelemättä, niin olisit voinut käydä ryöstämässä pankin sen avulla! ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit puroissa, kauniit neuleet.

  VastaaPoista
 3. Sitä täällä vaan suu auki ihmettelee tuota sun vauhtia :) Ihania neuleita purosta ja noin monta! Baskerissa nuo värit tulee hienosti näkyviin. Avautuvat lapaset olis monessa tilanteessa tosi tarpeen :)

  VastaaPoista
 4. Ihania neuleita! Paljonko lankaa meni baskeriin?

  VastaaPoista
 5. Hienot! Tuli paineita, onnistunko lähellekään yhtä hyvin! Olen suunnitellut ja ajatellut kutoa Purosta juuri myssyn ym. Värit menee hienosti etenkin myssyssä.

  VastaaPoista
 6. Sipi, nämä on neulottu joskus loppukesän aikana, kuvasin vasta nyt! :D

  Pihla, Ravelryn mukaan myssyyn meni vajaat 2 kerää lankaa.

  VastaaPoista
 7. Noin paljon sait neljästä kerästä. Minulla on myös neljä kerää Puroa odottamassa neulomista. Minullakin on toivoa saada sama määrä. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 8. mullakin on valmistunut purosta jotain.. :)

  VastaaPoista