keskiviikko 23. syyskuuta 2009

DROPS tunika "Lin"-langasta

Nuo Garnstudion neuleohjeiden nimet ovat aina yhtä sympaattisia... :)

Keväällä sain sairasvuoteelle Tapion kaupasta pari pussillista lankaa, joukossa myös sylillinen Dropsin Liniä eli 100 % pellavaa. Olen hiplannut ihanan värikartan lankaa Tapiolla monet kerrat ja aina laittanut hyllyyn peläten, että tulos olisi kova - siitä huolimatta, että esillä oleva mallineule on suloisen pehmeä.

Nyt Lin alkoi jutella minulle kaapista ilmaisten halunsa päästä puikoille. Dropsilta ei kuitenkaan löytynyt mitään kivaa neuletakin ohjetta. Pusero-ohje olisi ollut, vaan minä kun en juuri lämpimiä puseroita tarvitse. Vaihtolämpöisenä pitää saada pukea ja riisua, ja siksi neuletakki on must.

Lopulta päädyin tekemään tämän tunikan. Vähän kyllä hirvitti ruveta neulomaan kalaverkkoa 6 mm puikoilla... (Huomatkaa muuten, että kuvat on otettu eri kirjahyllyjen edessä! Osaan sitä minäkin. ;D)
Ohje: Drops nro 108-32
Lanka: Lin (100 % pellava), vajaat 5 kerää eli noin 230 g kokoon M
Puikot: 6 mm
Muuta: Rintamukseen tein taas lyhennettyjä kerroksia, ettei niiputtaisi 

Nopeastihan noilla puikoilla neule valmistui, mutta silti sen tekeminen oli yhtä tuskaa. Älkää ikinä ostako Liniä, jos teillä on yhtään taipumusta aivastella mohairin tai alpakan ääressä!! Hieroin kasvojani kuin lapsi puolet neuloma-ajasta kamalan kutinan vuoksi. Vielä aamupäivällä töissäkin tunikamekko tuntui puhaltelevan höytyviä kasvoilleni.

Muuten tykkään, mutta ehkä olen sittenkin tiheämmän neuleen ystävä. Pitää pelätä, että jää silmukoista kiinni johonkin. Epätasainen käsiala tosin oli helppo kirjaimellisesti kiskoa sileäksi höyrytysvaiheessa, mutta toisaalta piti pelätä, että helmoista tulee erimittaiset... Toisaalta olen nyt tykästynyt näihin tunikoihin. Vaihtelua ainaisille neuletakeille! :)

Liniä jäi vielä kohtuullinen satsi. Voisin neuloa siitä jotakin, ellei minun pitäisi sitä ennen investoida hengityssuojaimeen...

Edit 24.9.: Pakko kertoa... Ruvettiin äsken ihmettelemään, kun meidän osaston käytävässä oli violetteja, schäferin kokoisia villakoiria. Todettiin, että ne ovat minua! Siis tunika nöyhtää edelleen niin, että nukkakasoista voi nähdä, mistä Kaisa on kulkenut... :D Samoin kävi viime syksynä, kun käytin ompelemiani harsopellavavaatteita. Nyt menee tunika pyykkiin. Mammutille kiitos etikkavinkistä!

17 kommenttia:

 1. Aivan ihanan värinen ja -näköinen tunika! Tuollaisen minäkin haluaisin!

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen tunika! Tuollainen olisi tosi kiva itelläki. Musta tuo verkkomaisuus on vaan hyvä juttu :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedosta, empä haikaile tuon langan perään, jos kerta pölyää niinkin paljon kuin kerroit. Mutta ainahan pellava pölyää ainakin kangaspuissa kutoen.
  Kaunis tunika ja on sinulla hirmuinen vauhti neuloessa kun vielä teet paljon muutakin.

  VastaaPoista
 4. Kiva tietää pellavan pöllyäminen, joten en haikaile lankaa, vaikka uusiakin olisi kiva kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kiva tunika. Minäkin olen tällainen neuletakki-ihminen, pitäisikin joskus kokeilla tunikoita.

  VastaaPoista
 6. Kiva tunika ja ihanan värinen!
  Mitenköhän kävisi, jos langan pesisi ensin? Tai ihan vaan vyyhdille ja laittaisi etikkaveteen vähäksi aikaa... Minä käytön nykyään etikkaa huuhteluaineena (en ole hullu, muuten vaan omalaatuinen! ja tätä kanttaa kokeilla) ja etikka pehmentää pyykin ja poistaa sähköisyyden moninkertaisesti huuhteluaineisiin verrattuna. Esim. nyt kolmen kissan karvoja ei pesun ja kuivauksen jälkeen ole vaatteissa ollenkaan. Toinen etikan plussa on hajuttomuus, pyykit ei haise yhtään miltään. Hajuttomien huuhteluaineidenkin jäljiltä pyykeissä on "ainehaju". Meni mainonnan puolelle tämä kirjoitus ja mua ei ees sponsoroi etikkafirma.
  Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kaunis tunika!
  Neuloin Katian 100 % pellavasta kesällä huivin, mutta se ei kyllä pölynnyt ollenkaan.

  VastaaPoista
 8. Voi Kaisa, miten hauska neuleen valmistumistarina ja tuo lisäys ;DDD.
  Tuli hyvälle tuulelle.

  Tellu

  PS. Tunika on makee, mä tykkään juuri tuollaisita neuleista.

  VastaaPoista
 9. asian vierestä, mutta onko sulla tuossa kirjahyllyssä pallokynttilöitä tuossa partyliten somisteessa? nimeä en muista... jos on niin mitä tuoksua kynttilät ovat? Ihananvärisiä. Minulla tuo sama somiste ja etsin siihen pallokynttilöitä...

  VastaaPoista
 10. Hieno on tunika. Mutta ei jättäny kylymäks norotakkikaan.

  Arvaa vaan kellä messukuume kans nousee ku lukkee tätä sun messusuunnitelmaa täältä. Voi huoks*. Mitenkähän on, nähhäänkö Näppi messuilla kans? ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kiitos kommenteista!

  Anonyymille kysyjälle tiedoksi, että nuo Partyliten pallokynttilät ovat tuoksua Vihreä omena - jota yllättäen ei enää valmisteta... :(

  VastaaPoista
 12. No niimpä tietenkin, kuinka ollakkaan...kiitti viestistäsi kuitenkin.

  VastaaPoista
 13. Kylläpä on hyvännäköinen tuo tunikasi! Kärsivällisyyttä pölyämisen kanssa. Pellava vain paranee vanhetessaan ja pölyäminenkin loppuu jossain vaiheessa.
  T. Pellavafani

  VastaaPoista
 14. Kivan värinen tunika! Näillä näkymin olen tulossa Seinäjoen käsityömessuille sunnuntaina. Käy muuten kurkistamassa blogiani, siellä on jotain sulle... :)

  VastaaPoista
 15. Kaunis! Vähät siitä että kuuluu joukkoon "jäljen jättäjä" ;)

  VastaaPoista
 16. Livenä jo nähtykin ja edelleen se hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista