keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Novitan ja Kaisan ohjeet

Tapion kaupasta lähti siis tällä kertaa lankaa lähinnä tarpeeseen. Ainoa "harha-askel" oli neljä kerää Adriafilin Charme Classicia (40 % merinoa, 50 % dralonia, 10 % kasmiria), joita ei alekorissa enempää ollutkaan.

(Huomatkaa viehättävä eteinen taustana... :)

Ajattelin heti kotiuduttuani, että nyt yritän neuloa heti ostoksia pois niin paljon kuin suinkin - oikeasti ahdistun, jos se lankavuori kasvaa hallitsemattomaksi! Keltainen Isoveli auttoi viimeistelemään MacKaisan takin, ja Adriafilistä syntyi ensin myssy ja sitten kauluri.

Ohje: Myssy Novitan kevät 2009 (s. 34), kaulurissa oma ohje!
Lanka:Adriafil Charme Classic, myssy 100 g ja kauluri 100 g
Puikot: 8 mm
Muuta: Napit kirpparilta. Lanka on ihanaa!! Lämmintä, pehmoista, ei kutita!

Novitassa oli siis "välipalana" tuo baskerin ohje, joka oli tehty Kaarna- tai Teddy-langoille, mutta jonka sovelsin Charmelle. Neuloin oman myssyni varmuudeksi kaksi kerrosta isommaksi kuin ohjeessa, suuripäinen kun olen. Loppujen lopuksi korkeus olisi ollut riittävä, mutta levennyksiä olisi saanut tehdä enemmän. Nyt tuo muistuttaa enemmän jotakin 1500-luvun hattua kuin baskeria... ;)

Kaulurin kehittelin siis ihan omasta päästä (ja jäikin viälä... :p). En ollenkaan epäile, etteikö tällaisia kaulureita neuloisi kuka vain ja miten vain, mutta laitanpa tähän silti elämäni ensimmäisen julkisen neuleohjeen.

Kaisan helppo kauluri


Tarvikkeet: Adriafil Charme, mikä tahansa tiheydeltään (n. 23 krs x 11 s / 10 cm) sopiva vastaava käy, 100 g / 94 m, puikot 8 mm, 2 isoa nappia
Koko: venyttämättä 46,5 leveä ja 28 cm korkea, voit soveltaa oman mieltymyksesi mukaan; kaulaosan korkeus 10 cm
Mallineule: ainaoikein
Tee näin:
Rinnanlämmitinpläiskä ja napinlävet:
Luo 30 s. Neulo 2 krs ainaoikeaa.
Seuraavan krs (op) alussa tee napinlävet: neulo 2 s, päättele 1 s, neulo 3 s, päättele 1 s. Neulo krs loppuun, käännä työ. Neulo 23 s, luo 1 s, neulo 3 s, luo 1 s, neulo 2 s.
Jatka ainaoikeinneuletta, kunnes työssä on 39 krs tai se yltää hiukan venyttäen puoliväliin kurkkusi ympäri (kaulurin pitää olla napakka mutta ei kuristaa).
Oikea olkapää:
Kun olet neulonut op loppuun, käännä työ.
Päättele np:lla seuraavat 18 s. Neulo jäljelle jääneillä 12 silmukalla yhteensä 6 krs.
Hartianlämmitinpläiskä:
Neulo työn op:lla 12 s ja luo uudelleen 18 s niiden jatkoksi. Neulo ainaoikeaa 39 krs tai kunnes kauluri yltää lähes koko kurkkusi ympäri.
Vasen olkapää:
Kun olet neulonut op loppuun, käännä työ. Päättele jälleen 18 s np alusta. Neulo jäljelle jääneillä 12 silmukalla 10 krs (huom. tämän olkapään osuus on toista pidempi, jotta nappilista
yltää napinreikien alle) tai kunnes kauluri on sopivan mittainen. Päättele silmukat.
Viimeistely:
Ompele kaksi isoa nappia paikalleen. Päättele langanpäät.

Toivottavasti tästä on iloa jollekulle, joka miettii nopeaa pikkutyötä paksulle langalle! Virheistä ja epäselvyyksistä saa huomauttaa.

6 kommenttia:

 1. Voi että,kun sä olet tuottelias! sulla valmistuu mitä vain. Onko ensi tapaamiskerran neule ajateltuna! Jos vaikka kysyttäis mitä teet,mistä langasta! mene ja tiedä,en yhtään tiedä mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
 2. Taitaapa olla menossa Leijonan keltainen kausi! Ehditkö käyttää kaikkia neuleitasi, kun niitä valmistuu ja on valmistunut aika paljon.
  Oletkos koskaan purkanut vanhoja ja tehnyt taas uusia? Purkamisesta tuli mieleeni Porissa kuulemani sana riistää. Työtoverilla oli uusi villatakki ja huomioin sen ja sanoin ilmaisin, johon hän, eeei, minähän olen tämän jo kerran riistänytkin!!
  Meikäläinen huuli pyöreänä - yrittikö joku viedä sen käsistäsi tai jotain siihen suuntaan...ei, kun villatakki oli kierrätysneule, kerran purettu ja taas neulottu.
  Kierrätys, on muuten hauskaa. Olen ostellut lankoja ja kankaita kirpparilta. Kaksi lahjaponchoa olen virkannut kirpparilta ostetuista mohairlangoista, tykättyjä olivat ja lämpimiä. Nyt kuin ajattelen asiaa niin niitähän on tehty 5 kpl, itsellekin yksi ja sisarelle toinen ja hyvälle kaverille kolmas (lankoja vielä ainakin kahteen jäljellä): Ja langat ovat olleet todella edullisia! Hyvää mieltä edullisesti ja monelle. Mukavaa viikonloppua toivottaa Tuula

  VastaaPoista
 3. Intsu, nyt tuli paineita. :)

  Tuula, osa neuleista tulee pitoon ja osa ei - siis on niitä lemppareita, joita pitää ja pitää, ja sitten jostain syystä joku jää vähemmälle. Mutta käytän neuletta lähes aina ("onneksi" meillä on töissä kylmä :) niin että lähes joka päivä kaivan kaapista asuun sopivan neuleen.

  Hannaliini, ole hyvä vain! :)

  VastaaPoista
 4. Mä en tiedä kuinkaan tarkkaan se klo16 on. Mä ainakin olen sanonut,että meillä on kiukuva "työaika". Mä yritän ,jos ne olisi puoli viiden maissa siellä,jos heille vaan käy.

  VastaaPoista