maanantai 27. lokakuuta 2008

Virallinen vaalisukka ja muuta tiedotusta

Koko eilisen iltapäivän ja illan vietin töissä vaalien takia. Olin mukana laskemassa ennakkoääniä ja sitten tarkistamassa koneelle lyötyjä vaalipäivän äänien määriä jne.

Ennakkoääniä laskiessa tuli aina välillä hetkiä, jolloin meillä keskusvaalilautakuntaan kuulumattomilla oli ylimääräistä aikaa. Siinäpä mieleeni juolahti, että Kauhavalla mukanani oli kulkenut myös Noro-sukka, joka oli edelleen olkalaukussa. Vähän ujoillen kaivoin sukan esiin luppohetkiksi, vaan siitäpä tulikin vaalien kingi.

Naisvaltainen keskusvaalilautakunta oli erittäin kiinnostunut a) langastani, b) kärkialoituksestani. KnitPickseihin ei kukaan harmi kyllä kiinnittänyt huomiota...


Myös valmiiseen polvariin levennysten merkiksi kiinnittämäni silmukkamerkit herättivät huomiota. "Jäävätkö nämä tähän?" joku kysyi, jolloin minä kehittelin ideaa punkkarisukasta...Nimesinkin Noro-polvarit virallisiksi vaalisukiksi. Silmukat merkkaavat ääniä, ja väriäkin löytyy joka puoluetta varten.TitiTyyn yllätyslankaklubin paketteja on esitelty jo monessa blogissa, nyt täälläkin. Minun paketissani O-Woolin luomulanka oli harmaata - ei yhtään oma värini, mutta ehkä siitä lahjaksi jotakin syntyy. Xie-bambulangan väri taas on aivan ihana turkoosi. Kun joskus ehtisi tehdä siitä sen huivin...


Tänään postissa tuli sukkakansan uusin must-kirja. Arvasin, että tulee tänään, kun perjantaina odotin - olisin esitellyt kirjaa Kauhavalla!


Myös Kangas-Mallan paketti saapui sisällään kolme palaa huovutettua villakangasta - ei helman kääntämistä, ei päärmäämistä. Jospa tässä illan aikana tokenisin eilisestä sen verran, että surauttaisin muutaman suoran sauman ja vetoketjun, nam!

Siis musta-harmaa-pallollisesta ja ruskeasta tulee hameet, valkoisen käski olkapäälläni istunut Vileeni ostaa kun halavalla sai. Onko kenelläkään tietoa, pystyykö luonnonvalkoista huovutettua villakangasta värjäämään? Ellei pysty, tuosta tulee jotakin muuta kuin hame.Kurssireissukin lähenee. Kiinnostuneille tiedoksi, että matkaneuleeksi lähtee Tangled Yoke Cardigan - siis se hihojen ja vartalon tylsä osuus. Tiedoksi myös se, että jos jaksan torstai-iltana ja sää suosii, voisin hiippailla Menitaan joka on aika lähellä kurssipaikkaa. Kiitos vinkistä neuletapaamisenkin suhteen! Mutta tällainen landepaukku ei taida uskaltaa lähteä etsiytymään kaupungin toisella laidalle... Voisin pitää oman neulemiitin Palace Hotelin loungessa. Herättäisinköhän huomiota?
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Aikas makeet vaalisukat.

  Ei siellä Palacessa sen kummemmin katsottais neuleporukkaa, kutsu sinne vaan. Olen ollut hotelli Haagan aulassa neuleporukan kanssa neulomassa. Muutama lähellä ollut vähän katseli. Ja viime viikolla olin Fuchalissa ja hotellin uima-altaalla vieressä kudottiin sukkaa. Se ei herättänyt mitään huomiota.

  T. Anitta, joka ei saa taaskaan kommentteja lähtemään muuta kuin anonyyminä

  VastaaPoista
 2. Meidän äänestyspaikallamme täällä Tampereella yksi vaalilautakunnan jäsen neuloi sukkaa kaiken kansan nähden. Vähän sopimatonta minusta, eri asia jos on tauko tai joku muu luppohetki, jolloin ei ole yleisön nähtävillä. Vaalit ovat sentään demokratian korkein ilmentymä. Mieheni kommentoi neulojaa toteamuksella: varmaan joku vihreä!

  VastaaPoista
 3. Karoliina, minä en siis ollut äänestyspaikalla, vaan kunnantalolla suljettujen ovien ja puhelimien takana (mitään yhteyttä ulkomaailmaan ei saanut ottaa ennen klo 20:a) laskemassa ääniä.

  VastaaPoista
 4. Jaa, ei minusta sukan neulominen demokratiaa häiritse. Vaikka tietysti se voidaan tulkita vaalimainokseksi, koska eikös yhdessä Vihreiden julisteessa neulottu jotain? Olen itse neulonut, kun olen ollut kirkossa oppaana ja kirkkoherrakin vain kyseli, mitä olen kutomassa. Kunhan nyt ei jumalanpalveluksessa neulo! :o

  Miksei 100 % villa värjäytyisi, huovutettu tai ei? Tosin kerran yritin värjätä pesukonevärillä huovutettuja hahtuvatossuja, eikä niihin paljon väriä tarttunut, joten tiedä sitten. Miten ajattelit värjätä? Voisitko kokeilla pieneen palaan?

  VastaaPoista
 5. Maartsi, olen minäkin neulonut kirkossa, nimittäin viime syksynä käsikirjoittamani kirkkonäytelmän harjoituksissa. :)

  Voisin leikata palan kankaasta ja kokeilla värjäämistä. En oikein vain tiedä mikä olisi järkevin tapa - pesukoneväri, KoolAid? Kangasta on vain puoli metriä, joten periaatteessa se mahtuisi vaikka kattilaan. Tosin pesukoneväri tarttuisi varmaan (jos tarttuisi) tasaisemmin.

  VastaaPoista
 6. Nyt on pakko kysyä että mikä mallan kankaista on tuo ruskea kangas. Alkoi villainen hame kiinnostamaan.
  Ei kuvan perusteella selvinnyt.

  VastaaPoista