sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Omenanvihreää syysmyrskyyn

Viikolla startitis tahtoi pahasti vaivata. Mutta sitten olin reipas: muistin, että olen yli kuukausi sitten aloittanut tätä, ja niinpä päätin sinnitellä sen loppuun.Malli: Norah Gaughanin Turbulence U-Neck Pullover kirjasta Knitting Nature
Lanka: Drops Alpaca, 275 g
Puikot: Resorissa 3,5 mm, muualla 4 mm

Varsinaiset viralliset kuvat otettiin eilen Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubissa, jonne päädyin ensimmäisen kerran puoleen vuoteen...
Tämä oli kiva neuloa ohuesta langasta huolimatta, palmikon teko oli jopa hauskaa - mutta hihat!! Miten hihojen teko voi olla niin tuskallista? Taikalenkillä en yrittänytkään kun pelkäsin lankojen solmuuntumista, mutta tajusin sentään neuloa hihat tasona yhtä aikaa samalla pyöröllä. Syy tasoneulontaan on tässä:


Kuvassa neuleen vasen puoli on neulottu pyörönä (kuten tein paidan kainaloihin asti), oikea tasona. Lievää suurempi ero käsialan tasaisuudessa! Onneksi on höyryrauta... Mutta tykkään tuloksesta. Alpaca on ihanaa lankaa.

Otin Käsityöklubiin sinniteltäväksi nämä kantapäättömät unisukat. Miten "siirtyvän resorin" neulominen voi olla niin tuskallista? Mieluummin tekisin vaikka miesten sukat kokoa 50 kuin toiset tällaiset... Mutta lahjakoriin menevät ja toivottavasti saaja tykkää.


Malli: Kantapäätön unisukka, 60, 6n, 6 krs
Lanka: Austerman Step n. 70 g
Puikot: 3 mm


Ja Palaga muisti patsaalla...


Tempaus on lähtöisin täältä ja kiertää blogimaailmaa. Lämpöinen kiitos! Vaan tiedättehän, että minä aina jaan tämän kaikille teille... :) Ilman teitä ei tätäkään blogia olisi. (Juu tiedän, tämä sama teksti tulee Tuumooksien puolelle, mutta kun asia on sama!)

Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Ihana pusero! Oon joskus katsellut tuota vähän sillä silmällä, täytyy nyt laittaa oikein listalle. Alpakka on munkin lempimateriaali, se on niin lämmin tällaiselle vilukissalle.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita neuleita.
  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero:)!Kiva kuvio edessä.Ja kivan värinenkin!

  VastaaPoista
 4. Joo,kylläpä mä jo eilen näin tuon ihanaisen puseron ihanaisen hameesi kanssa! Saat nyt vähän Jalasjärvelle muutosta anteeksi(vain pikkiriikkisen),kun oli niin kiva,kun jaksoit lähteä Kauhavallekin!! Ja nytkö jo sukattkin ovat valmiit! Mä olen ihmetellyt,että nyt vaikka olet töissä,niin miten sun käsitöitä ehtii velmistua entiseen tahtiin!? Joo,joko Helsinkireissun käsityö on pakattuna:)

  VastaaPoista
 5. Kaunis on pusero, väri on ihana-niin raikas :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä sinä olet ahkera... Uusia neuleita näkyy tulevan nyt tiuhaan tahtiin. Todella kaunis pusero, sopii sinulle todella hyvin. Ja kauniit on sukatkin!

  VastaaPoista